Ahoj. Jsem v 10tt. Na gyndě jsem byla 31.5.na krev a dostala jsem i těhotenskou průkazku. Nicméně další kontrolu mám až 1.7. A následně 7.7.mám 1.screening.
Jenže se mi nechce čekat měsíc do další kontroly na gyndě. Je možnost někde v Brně si zajít, jako samoplátce na ultrazvuk, pro klid, zda je všechno v pořádku.? Máte některá zkušenost.?
Ale určitě je všechno v pořádku, takhle bys na ty kontroly mohla lítat každý týden. Mysli pozitivně takhle by ses z toho zbláznila. Samozřejmě jen pokud by se ti něco nezdálo tak si tam zajdi.
@hotblood Je normální že se bojíš, ale aby ty ultrazvuky navíc právě miminku ještě neublížili...
@klokanka31 Tak to netuším. Neslyšela jsem, že by to ubližovalo dítěti. Jsou ženy, který musí chodit na kontroly, co 10.dní.🤷♀️
@hotblood Já právě slyšela že ultrazvuky nejsou až tak dobré.
Roste.. Neboj, roste a vyvyji se pořád, netřeba co týden vědět jak, to by tě stalo tedy dost penez, chodit pořád.
Buď ráda, že "nemusíš" chodit na kontroly pořád - to mají ženy, co je s těhotenstvím nějaký problém
@hotblood ultrazvuk je mechanické vlnění a způsobuje vibraci o velmi vysoké frekvenci oproti běžným vlivům okolí či vnitřního prostředí. Tudíž si nemyslím, že je to v raném těhotenství ideální zbytečně vystavovat tu 'fazolku' takovým vlivům.
Zkus obvolat Utz na Veveří. Obecně ale platí, že vliv ultrazvuku na plod není úplně znám, má sloužit jako diagnostika v těch určených týdnech. U normálně se vyvíjejícího těhotenství je kontrola po měsíci, 5 týdnech, az je konci po kratší době.