Suché vlasy. Co na ně pomůže?

natysnovec
1. srp 2019

Ahoj ted mam doost suche vlasy...co na ne??Kokosac,olivac??🙂dekuju

makronka222
1. srp 2019

Kokosovy olej. Lip se vymeje. Nech ho pul dne na hlave, pak smyt samponem. Nekdo pouzova i vajicka ale nevim presne jak na to

lv
1. srp 2019

Arganovy olej, do vlhkych vlasu par kapek

michaelllas
1. srp 2019

Vajíčka jsou na vlasy super👍 ale je s tím hrozná piplačka, hlavně protože se musí z vlasů smýt studenou vodu. Já si dělala 2 žloutky+ 2 lžíce oliváče nechala jsem působit jak kdy, někdy hodinu, někdy 3... Vlasy pak byly krásně lesklé a hydratované...

natysnovec
autor
1. srp 2019

@michaelllas manzel mi koupil kokosovy olej...
A jak mooc je to piplacka?

zelenaesmolda
1. srp 2019

@natysnovec
v prvni rade bych zacala vyzivou zevnitr,nejake doplnky stravy,treba biosil.upravit zivotospravu,jist vice zeleniny,ovoce,orechu.A hlavne hodne pit vodu.Samotny kokosac ti moc nepomuze,neresi totiz problem.Nepises jake mas vlasy,jestli rovne nebo vlnite,jemne ci hrube.
Me se hodne osvedcily sampony znacky Shea moisture,trvalo mi roky najit vhodny sampon.Dcera ma kudrnate a suche vlasy,pouzivam specialni sampon a jeste bezoplachovy kondicioner,olej moc nepomaha.

aklin
1. srp 2019

Mym vlasum pomohlo prestat pouzivat sampony. V rijnu to budou 2 roky co si myju vlasy zitnou moukou, zloutky, mydlici. Pokud mam pocit, ze jim neco chybi udelam hydratacni masku z bananu, avokada, kokos. oleje nebo kokosoveho mleka, a nebo jen maska z avokada a medu.

michaelllas
1. srp 2019

kokosák je taky dobrý, no víš co to umývání, tou studenou to jde blbě 😀 většinou jsem to smyla šamponem až na potřetí. Ale je pravda, že tehdá jsem měla dlouhé vlasy...

natysnovec
autor
1. srp 2019

@zelenaesmolda ja je mam suche az ted...jinak vzdy mastnejsi

zelenaesmolda
2. srp 2019

@natysnovec
je to normalni,po porodu se vlasy meni vlivem hormonu,me zase pulka vlasu vypadala.
opravdu bych se zamerila na vyzivu zevnitr,to je daleko ucinnejsi nez nejake zazracne sampony a vodicky 🙂

natysnovec
autor
2. srp 2019

@zelenaesmolda jj uz sem mela...🙂🙂

kafr
2. srp 2019

@aklin přidávám se 😁 taky jsem přestala používat šampon a je to super, vlasy úžasně zlepšily kvalitu. Používám žitnou mouku,někdy přidám žloutek, med a nedávno jsem si koupila indické prášky (z www.netoxickadomacnost.cz ) a jsou taky úžasné.

natysnovec
autor
2. srp 2019

Ja je zkusim nejdriv promastit a pk se uvidi🙂

zelenaesmolda
2. srp 2019

@kafr
Indove pouzivaji na myti vlasu mydlove orechy,neni to ono?

kafr
2. srp 2019

@zelenaesmolda píšou bylinný prášek. Shikakai je "šampon" je trochu mazlavý a amla je "balzám" je po rozmíchání hrubý jak písek, ale vlasy jsou po něm krásně hebké, ale nelítají, neelektrizují. Nejsou asi vhodné pro blondýny, lehce barví do hněda (kde by se taky v Indii vzala blondýna, že 😁) pro odrosty nebo první šediny fajn.

zelenaesmolda
2. srp 2019

@kafr
a co je lepsi?sampon nebo ten balzam?

aklin
2. srp 2019

@zelenaesmolda shikakai vlasy umyje, amla se pouziva do masek, jako balzam nebo k henne pro studeny odstin.

kafr
2. srp 2019

Šetřím. Vlasy jsem si umývala žitnou moukou, tak teď si umíchám trochu Shikakai (zalívá se horkou vodou) a pak přidám žitnou mouku a doředím. Amlu používám jen občas, jako extra výživu.
Pokud bych měla doporučit jen jedno z toho tak asi amlu, ale při jednom poštovným bych vzala oboje. Na těch stránkách měli prášků (šamponů) víc, podle druhu vlasů.

zelenaesmolda
2. srp 2019

@kafr
a jak se to smyva z tech vlasu?neni to problem smyt kdyz to ma takovou blatovou konzistenci?

kafr
2. srp 2019

@zelenaesmolda vůbec, pohodička. Problém bych spíš viděla v tom, odnaučit se cákat, jinak máš co umývat. Jak už jsem psala, lehce to barví. Na webu dokonce doporučují rukavice (nepoužívám). Směs do vlasů vmasírovat a pak opatrně spláchnout. Vanu po sobě vždy důkladně opláchnu.

zelenaesmolda
2. srp 2019

@kafr
tak my mame sprchac takze cakani je mi jedno 🙂

zelenaesmolda
3. srp 2019

@kafr
ale diky za tip,o vlasy se snazim starat,budu o tom minimalne uvazovat 🙂

kafr
3. srp 2019

@zelenaesmolda za zkoušku nic nedáš. Já nechtěla utrácet zbytečně, takže jsem začala s moukou. První pokus byl teda s jedlou sodou, ta se taky používá, ale to bylo fiasko. Myla jsem si vlasy večer, v noci jsem myslela, že se udrbu a ráno plná hlava lupů, takže jsem mastila kokosákem.
A nečekej zázrak hned. Dej tomu pár měsíců. Já už si takhle myju hlavu skoro 2 roky. Když na dovče použiju šampon, tak se pak těším domů.

zelenaesmolda
4. srp 2019

@kafr
to znam,ja jak pouziju jiny sampon nez svuj tak okamzite vidim rozdil

erikamaj
5. srp 2019

@natysnovec arganovy 🙂

zelenaesmolda
5. srp 2019

@erikamaj
bacha na to,je treba se divat na slozeni,ono to co se u nas bezne prodava nema s arganovym olejem moc spolecneho protoze je to redene a je ho tam zanedbatelne mnozstvi 🙂