Ahoj holky, ráda bych znala vaše názory, co se prodloužené kultivace týče. Mám za sebou svojí první stimulaci na IVF, v pondělí mi odebrali 16 vajíček, z toho se oplodnilo 10. Dnes, tj. 3. den po OPU, jsem si měla volat, jak vypadá vývoj, zda se bude zavádět či ne. Prý máme 9 hezkých kousků. Paní embryoložka mě postavila před rozhodnutí, zda za A - zavést dnes 2 ks a 6 ks zamrazit, tzn. 3x by proběhl KET NEBO PK, kdy se vyselektujou ty nejkvalitnější s rizikem, že nějaká odpadnou....Rozhodla jsem se pro PK, ale stále na mě dotírají pocity viny, že jsem svým rozhodnutím nedala šanci těm slabším a pomalejším, prostě že jsem je zabila... ☹ ☹
Přijdu si jak nacista, který selektoval vhodné a nevhodné lidi...jedny na levo, druhé na pravo. Na levou stranu šli ti silní, vhodní jedinci podle jejich představ a na pravo ti slabí, nemocní či jen s jinou "nevhodnou" barvou vlasů a "špatným" původem...
Bsik, děkuju za podporu. Víš, intuice mě vedla k PK, ale pak se ozval mozek a začal mi našeptávat, co jsem to za člověka, že dokážu ten zbytek "zahodit". Utěšuju se tím, že mám vlastně štěstí, že je z čeho vybírat...vždyť je tolik holčin, které mají pouze vajíček pár nebo nakonec ani k transferu nedojde....to je asi stokrát horší situace.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahojky, takto vůbec nemůžeš přemýšlet. PK je vhodná právě při větším počtu vajíček, aby se zjistilo, zda se správně vyvíjí - ty jsi je neselektovala , ony sami ukázali, co v nich je. Naopak když jsou třeba jen dvě, tak není z čeho vybírat a zavádějí se bez PK. A mám za to, že kdyby byly vhodné na mražení, tak je zamrazí i když budeš mít PK. Já mám za sebou 6 IVF a pokaždé jsem měla PK ať jsem měla jedno nebo deset vajíček. Akorát u mě nikdy nebyly dost kvalitní, aby je mělo cenu mrazit..Dřžím pěsti ať vám to výjde 🙂 🙂 🙂