Zvolila jsem nejkvalitnější embrya a zbytek "zabila"

jara
20. kvě 2010

Ahoj holky, ráda bych znala vaše názory, co se prodloužené kultivace týče. Mám za sebou svojí první stimulaci na IVF, v pondělí mi odebrali 16 vajíček, z toho se oplodnilo 10. Dnes, tj. 3. den po OPU, jsem si měla volat, jak vypadá vývoj, zda se bude zavádět či ne. Prý máme 9 hezkých kousků. Paní embryoložka mě postavila před rozhodnutí, zda za A - zavést dnes 2 ks a 6 ks zamrazit, tzn. 3x by proběhl KET NEBO PK, kdy se vyselektujou ty nejkvalitnější s rizikem, že nějaká odpadnou....Rozhodla jsem se pro PK, ale stále na mě dotírají pocity viny, že jsem svým rozhodnutím nedala šanci těm slabším a pomalejším, prostě že jsem je zabila... ☹ ☹
Přijdu si jak nacista, který selektoval vhodné a nevhodné lidi...jedny na levo, druhé na pravo. Na levou stranu šli ti silní, vhodní jedinci podle jejich představ a na pravo ti slabí, nemocní či jen s jinou "nevhodnou" barvou vlasů a "špatným" původem...

bsik
20. kvě 2010

Ahojky, takto vůbec nemůžeš přemýšlet. PK je vhodná právě při větším počtu vajíček, aby se zjistilo, zda se správně vyvíjí - ty jsi je neselektovala , ony sami ukázali, co v nich je. Naopak když jsou třeba jen dvě, tak není z čeho vybírat a zavádějí se bez PK. A mám za to, že kdyby byly vhodné na mražení, tak je zamrazí i když budeš mít PK. Já mám za sebou 6 IVF a pokaždé jsem měla PK ať jsem měla jedno nebo deset vajíček. Akorát u mě nikdy nebyly dost kvalitní, aby je mělo cenu mrazit..Dřžím pěsti ať vám to výjde 🙂 🙂 🙂

jara
autor
20. kvě 2010

Bsik, děkuju za podporu. Víš, intuice mě vedla k PK, ale pak se ozval mozek a začal mi našeptávat, co jsem to za člověka, že dokážu ten zbytek "zahodit". Utěšuju se tím, že mám vlastně štěstí, že je z čeho vybírat...vždyť je tolik holčin, které mají pouze vajíček pár nebo nakonec ani k transferu nedojde....to je asi stokrát horší situace.