Ahojky chci se zeptat, kolik jste si nechaly zamrazit embryek kdyz jste chtely podstoupit pouze 1.cyklus IVF? Dnes jsem 1.den po OPU, odběr 27 vajicek oplodneno 22 metodou ICSI z toho 16 embryii. Některá se budou posilat na genetiku, jina nevydrží atd... Ve středu bych se mela dozvědět kolik se jich bude mrazit. Tak nevim, kolik jich si mam dat mrazit. Samozřejmě se to týká i finanční stranky... Dekuji
@junykessy Tak já byla na IVF poprvé v 39 a z tuším 8 odebraných byla jedna blastocyta. Nakonec jsme měli darovaná vajíčka mladé holky a tam z tuším 8 nebo 9 odebraných (tuším 8 oplodněných) byly 4 blastocyty a z toho jeden potomek (na první pokus, ty 3 jsem využila potom, ale to už se nezdařilo).
@junykessy U druhého ivf mi odebrali a úspěšně oplodnili isci víc než tobě, do 3 dne jich bylo 10, půlka ještě odpadla ten 5 den.. Zatím nepředbíhej, nechala bych pak mrazit co nejvíc🙂 my mysleli, že jich bude těch 10 a s tím počtem jsme počítali pro mražení. Ale díky bohu za těch 5❤
@junykessy No takto, ivf je dost záhul pro tělo a finanční stránka taky není zrovna jednoduchá, když přesáhneš 40. Tak bych mrazila i víc, když bude.. Na mě je třeba 5 vlastně málo, je mi 32. Z těch 5 zamražených blastocyst (5 denní embryo) se nám povedl až několikátý pokus..ale je to na každém🙂 někdo má třeba velké štěstí a vyjde už první ket🙂
@junykessy Mě zbylo k zamražení nakonec jen jedno, bylo mi necelých 37 let. Ale zrovna to jedno jediné bylo šťastné 😊
@junykessy
Ahoj, mně je čerstvě 39 let. AMH mám 3. Před třemi týdny jsem měla 3. cyklus ivf: 27 odebraných vajíček, z toho 22 oplodněných, z nich pak 3. den bylo 16 embryí. 5. den se jich 8 dostalo do stádia blastocysty a všechna se mrazila, protože všechna šla na PGT. Min týden mi hlásily výsledek, že 4 blastocysty jsou v pořádku, 2 mají mozaiku, takže by byly případně k vložení po konzultaci s genetikem a dvě byly geneticky špatný. Na můj věk je tohle silně nadprůměrně dobrý výsledek. Stálo nás to 35 tis.
Rozhodně doporučuju mrazit vše, co půjde.
Při 1.cyklu ivf v roce 2019 jsem měla odebráno jen jedno vajíčko, přežilo oplodnění a 5 denní kultivaci, ale genetika nedopadla. Z 2. ivf, kdy mi brali 30 vajíček, byly dvě blastocysty, obě prošly genetikou. Z 1. KET mám dceru, z druhého SP v 8TT.
@misicka1988 tak to je krasne💜
Mi odebrali 8 folikulu, z toho bylo 7 embryek a do 6 dne vydržela 1 HB, která šla na PGT. Zatím nevím jestli je ok🤷♀️
Určitě bych mrazila vsechny,už to neni tak velký finanční rozdíl než pak platit znovu celé ivf. My mrazili minulý týden. Je to třetí cyklus ivf. Dítě nemame. Je mi 33. Odebralo se 9 vajíček, oplodnilo 8, třetí den už jich bylo jen 5 a pátý den 2. Ty jsou teď na genetice a modlíme se aby bylo aspoň 1 zdravé. Držím palce!
@milixx ahojky, tak jsem pomalu na konci cesty pred Ket.... Ale chci se prosim zeptat ohl mrazeni, nerozumim trochu tem cenam. Nakonec zustalo 8embryi, ktere se poslaly na genetiku a budou se mrazit.. Na nasi klinice je ceník za 2 pejety(1-2 embrya) je 6500+kryokonzervace na 1.rok.Dalsi pejeta 2000.Moje koordinátorka se me ptala, jestli mrazit po 1 nebo po 2..Tak jsem rekla ze po jednom. Na kolik me to tedy prijde? Dekuji
@junykessy tak pokud jich zbyde 8, tak ty první dvě jsou za 6500,- pak každé jedno za 2000,- a jedno ti dají u toho transferu.. takže se vším všudy 16 500,- 🙃
@simonasimka aha, ja myslela 18.500...Ze dve za 6500 a 6x2=12.000
@junykessy nezapominej, že jedno bude použito právě na KET 🙂
@simonasimka ja vim, ale az za 3tydny nez dojde genetika... Ja su asi blbá fakt 🙈🙈
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nechala bych zamrazit všechna životaschopná - nebývá to taková cena a nikdy nevíš, kolik bude potřeba k tomu, aby se to povedlo. To je opravdu velmi individuální. A reálně - záleží, kolik ti je let, z těch 16 embryí, co se oplodnily, podle věku budou tak 2-8 blastocyt. Pokud se to má ještě posílat na genetiku, tak budeš ráda, pokud budou třeba 4. A z toho se může a taky nemusí aspoň jeden cyklus podařit.