Zkušenosti po embryotransferu. Jaký průběh jste měly vy?

jitule17883
19. říj 2020

Holčičky,
jsem 5tým dnem po ET a od prvního dne, mám takové tlačení v podbřišku, druhý den po transferu, jsem měla i šílenou migrénu a 2x jsem v průběhu dne zvracela. Momentálně mám nateklá prsa a vyfouklé bříško a jsem i dost unavená. Až 30.10.20 si mám udělat TT...nezbývá, než vydržet. Mohu se zeptat, jaký průběh jste po ET měly vy?? Jak vypadal třeba váš pozitivní i bohužel negativní výsledek?? Děkuji za odpověď.

nita1984
19. říj 2020

Mám za sebou osm transferů, 2x vyšel (syn 13 měsíců a aktuálně 13tt). Ať to bylo jakkoli, "příznaky" obvykle žádné. Vyšly dva transfery, kdy jsem to vůbec nečekala a spíš počítala a tím, že nic neb bylo všechno divný a "špatně".

aklin
19. říj 2020

Bohužel mám negativní zkušenost. 1 et neúspěšný. Od prvního dne po ET bolesti v podbřišku. 3 den špinění až do MS. První a poslední KET - 1 den po začaly bolesti v podbřišku. S každým dnem se bolesti stupňovaly, k tomu se přidaly prsa. Párkrát jsem zašpinila, ascorutin zabral. Vydržela jsem s naději do 10 dne po KET. Od 10 dne jsem začala špinit. Měla jsem 2 dny zpoždění, tedy 12 den po KET přišla MS. Ta teda byla. Myslím si, že jsem byla těhotná, jen se to neudrželo. MS byla děsně silná a hodně bolestivá. Takže u mě takto

jitule17883
autor
19. říj 2020

@nita1984 hmmm... děkuju...asi tak, to nějak pociťuji já. 😒

jitule17883
autor
19. říj 2020

@nita1984 děkuju 🌹

nita1984
19. říj 2020

@jitule17883 ono je to prostě úplně jedno. Výsledek neovlivníš

andyskarsgard
19. říj 2020

Já mám pozitivní, po prvním ET, měla jsem dokonce i křeče šílene v podbřišku, nafoukle břicho ale to jsem měla celou dobu už od odběru vajíček, a prsa byli citlivá.. Byla jsem dost unavená. A nemohla ani ležet na boku nic moc, ale na testu jsem měla ducha až večer před termínem kdy jsem si měla udělat test do poslední chvíli to vypadalo že nic.. Teď jsem v 33 tt. Tak držím palce ať ti to vyjde.

marketanova
19. říj 2020

jak tato metoda probíhá? Nedaří se nám s partnerem a čtu tu všechny příspěvky od holek a dělám si jasno.

andyskarsgard
19. říj 2020

@marketanova myslíš ET? Embryo transfer?

misu8
19. říj 2020

@marketanova embryo transfer se provádí v rámci IVF a samotný ET je sranda. Přijdeš do CAR v objednaný čas. Hodinu před tím nesmíš na wc (musí být plný močový měchýř). Proběhne konzultace s Dr a embryologem, pak se převlečeš do košile a na sále ti zavedou embryo do dělohy (vůbec to nebolí). Pak si tam cca 10 minut poležíš a jdeš domu.

andyskarsgard
20. říj 2020

@misu8 na jsem se před ET musela jít vycurat, a ležela jsem 45 min. A pak šla normálně domu.

elisssek
25. říj 2020

@misu8 proč musíš mít plný močový měchýř? Mě to nikdo neřekl před vložením .....

misu8
25. říj 2020

@elisssek to mi taky nikdo neřekl, neptala jsem se, ale upozorňovali mě tam na to několikrát (různí doktoři, sestřičky i na recepci), že minimálně hodinu až dvě před et nesmím na wc. Dokonce ještě chvilku předtím, než jsem šla na sál mi Dr v ordinaci říkal, abych se ještě napila, abych měla močák opravdu co nejvíc plný. Mají to uvedené i na svých internetových stránkách. Tak to asi nějaký důvod má.