Dobrý den, jsme studentkou gymnázia Voděradská a píši na téma asistovaná reprodukce. Mohli byste se podělit o svoje zkušenosti ohledně - počet provedených zákroků, obtíže, ceny a přístupu doktorů atd. Vše je absolutně anonymní a ve své práci budu zobrazovat pouze průměr odpovědí pomocí grafu. Moc děkuji za odpovědi a neskutečně mi pomůžete se spracováním tématu.
@studentgymvod Ahoj, já "bohužel" nepřispěju, otěhotněla jsem přirozeně. Ale přeji hodně štěstí a zdravím Voděradskou, taky jsem tam chodila 🙂
Ahoj, mám za sebou IVF na klinice Unica v Brně. Léčba, odběr i transfer probíhal na podzim loňského roku. Momentálně jsem v 7. měsíci. Povedlo se na poprvé. Ceník si zjistíš na internetových stránkách kliniky. Je to dost individuální podle toho jakou metodu zvolíš. Obtíže nebyli žádné ani komplikace. Odběr proběhl v krátké narkóze a po 5 dnech transfer při vědomí (bez bolesti). Lékaři i sestřičky super. Vše krásně vysvětlí a manžel byl u všeho přítomen až na ten odběr. Snad jsem trochu pomohla 🙂
Také jsem chodila na gymvod a moc ráda na to vzpomínám 🙂. Ani já ale nemám zkušenosti z IVF, naštěstí se obě děti povedly přirozeně. Takže zdravím 🙂.
@studentgymvod ahoj já jsem ivf podstoupila v srpnu 2018, stimulace s krátkým protokolem, opu asi 14 den v krátké narkoze akorát bolí břicho jako při silné ms, po 5 dnech transfer 1 embria nevyšel,pote ket 2 embryi, chytlo se jedno jsem teď v 6 měsíci. Podstoupeno v gennetu v Liberci, profesionální přístup personalu, spokojenost.
Ahoj, mám za sebou 3 IVF ve Zlíně, bez úspěchu. 1x došlo k transferu ale neklaplo to, 2x přerušený cyklus kvůli zástavě vývoje všech embryí. 1x z toho jsem měla mírný hyperstimulační syndrom po odběru vajíček. Doktoři i sestřičky fajn, ale nelíbilo se mi, že jsem si tam prošla snad všechny doktory namísto aby se staral jeden celou dobu. Pak jsme přešli do IVF Clinic Olomouc, celou dobu jsem chodila k jedné paní doktorce, stihli jsme jen IUI a už to bylo 🙂 líbilo se mi, i když je to jen kravinka, že na zákrokovém sále hrála hudba, takže to bylo pohodových 20 minut 🙂 pokud bys měla ještě dotaz, klidně pošli IP ;)
Ahojky, já mám za sebou dvě IVF , 2x ET vždy po jednom embryu a 2x KET poprvé dvě embrya, chytlo se jedno -máme holčičku a nyní pouze jedno druhé se po rozmrazení nevyvíjelo správně, ale zadařilo se a čekáme miminko, ale zatím nevím co to bude. Obě IVF byly s krátkým protokolem v Kolíně. Při prvním jsem měla dr Budku a nyní dr Kohoutkovou. Pokud bys potřebovala více info klidně písni do zpráv
@studentgymvod Já 2 děti počaté přirozeně z prvního manželství. Druhý manžel po chemo neplodný, před léčbou zamražené sperma. Takže jsem ve 37 letech podstoupila Ivf u Apolináře. ( rok 2015/2016) Nejprve 1. Ivf s vkladem čerstvého embrya, neúspěšně, k zamražení nic. 2. ivf vklad čerstvého embrya, neúspěšně, k zamražení 1 embryo. Poté Ket - proběhlo úspěšné těhotenství, dceři je teď 2,5 roku. Celé vše dohromady stálo 29.000 Kč.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@studentgymvod zdravím :0)mám první zkušenost s IVF - Klinika Reprofit, zákrok jeden - odebrání vajíček pod narkozou, teď první embryo transfer 🙂