Zdravím, mám dotaz mají lékaři pravdu když se ket opakuje že je větší šance ? Ještě mě zajímá zda jste chodili na ket pořad jeden za druhým ?
Syn je ze 7. transferu, teď z 8. čekáme druhátko
Mam z ketů dve deti. Prvni ze tretiho pokusu, druhe z prvniho 🙂 Kety obecne maji vetsi uspesnost a v centru kam jsem chodila, razi novy trend transfery cerstvych embryii uplne rušit, nechat po ivf telo odpočinout a za mesic dva rovnou ket..
Zkus si pustit včerejší sama doma, dobre tam o tom mluvili, ze ket není pro každého, jen pro úzkou skupinu žen. To ze na tom kliniky vydělávají je věc druhá.
@veroniquecz nooo právě už tak to stalo moře peněz...a za každý další 10 tisíc
Me vyšlo první ET, jsem teď v 28tt
Měla jsem 3 transfery po sobě, během 3 měsíců. První dva z čerstvého nevyšly, třetí byl KET, a ten vyšel. Dceři budou už 4 roky.
@andyskarsgard tak to opravdu chceme každá!🍀
@andreasvo me ale doktor říkal že to je vlastně takové zkušební at nejsem smutná když to nevyjde že většinou vyjde ket. Byla jsem ráda že to vyšlo.. Po tolika letech.. Ale pořád se dost bojím.. A asi budu do porodu.
@andyskarsgard oprava. Bat se už nepřestaneš nikdy
@andreasvo Na jedno za druhym urcite ne. Uz si to asi nepamatuju uplne presne, ale u prvniho ditete jsem byla na cerstvem ET - nic, tri mesice pauza. Prvni ket - nic, doplneni testu z genetiky, dva mesice pauza. Druhy ket - vyslo.
U druheho ditete jsme cerstvy ET uplne vynechali, dva měsíce pauza po ivf. Prvni ket - vyslo.
Rozhodne se v nasem caru nechodi mesic co mesic...
@andyskarsgard to je moc dobře že ti to vyšlo. 😍🍀toho strachu se nezbavíme. Všeho dobře dopadne uvidíš. 😊
@andreasvo U nás v CAR mají taky o něco vyšší úspěšnost KET než ET. Embryoložka říkala, že po té stimulaci na IVF může trošku rychleji stárnout děložní sliznice a může tak být těžší pro embryo se uchytit. Nevím, jestli na tom něco je. Nám ET nevyšel, šla jsem na KET hned v následujícím cyklu a teď jsem 30tt 🙂. A to šlo o embryo, co to dohnalo až 6. den, přičemž při neúspěšném ET mi dávali "šampiona" 🙂.
@katule1990 tak to je super zpráva......nějaká rada aby to vyšlo ? Nebo třeba vitamíny? Nebo jen vypnout hlavu ?
@andreasvo Radu, aby to vyšlo, bohužel nemám. Když jsem šla na KET, tak jsem měla nejdřív střevní chřipku (během ultrazvuku před KET jsem po cestě do CAR asi 7x zvracela), ta přešla v nachlazení (během transferu). Mezitím nám umřel 9 měsíční kocourek při kastraci, kterého jsem si vypiplala od malého miminka, které někdo vyhodil. Plus ten nepovedený ET v cyklu předtím. Byla jsem na dně, žádné vitamíny nebrala (jen listovku, myslím). Měla jsem pak jasné příznaky na MS, tak jsem si dala na žal trochu vína a cigaretu. A ono to přes to všechno vyšlo 🙂. Teď mě ještě napadlo, že při KET jsme si nechali udělat asistovaný hatching (při ET ne, ani mám ho nenabízeli), možná to mohlo pomoct.
Dlouhobe jsem brala akorat listovku, jinak nic. U druheho ditete me hned druhy den po transferu skolila hnusna viroza. Kaslala jsem tak, ze jsem myslela, ze to ze sebe urcite vyklepu. A pak jsme jeli do termalek a na pochodak do Jeseniku. A po navratu jsem zjistila, ze jsem tehotna 😉
Před třemi lety IVF, měla jsem hodně mrazáčků. První KET biochemko, druhý vyšel. Teď po letech vyšel až 3.pokus (snad se dohrabeme ke zdárnému konci).
@katule1990 tak hlavně že se podařilo aj přes ty nervy 🍀
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Byla jsem 3x po sobě a nic. 1. IVF vyšlo napoprvé, ale když jsme pak chtěli sourozence tak ze čtyř mražených embrijek nic.