Opakovaný ket. Mají lékaři pravdu, že je větší šance?

andreasvo
12. zář 2020

Zdravím, mám dotaz mají lékaři pravdu když se ket opakuje že je větší šance ? Ještě mě zajímá zda jste chodili na ket pořad jeden za druhým ?

anina32
12. zář 2020

Byla jsem 3x po sobě a nic. 1. IVF vyšlo napoprvé, ale když jsme pak chtěli sourozence tak ze čtyř mražených embrijek nic.

andreasvo
autor
12. zář 2020

@anina32 1 IVF vám vyšlo z ET?

anina32
12. zář 2020
nita1984
12. zář 2020

Syn je ze 7. transferu, teď z 8. čekáme druhátko

takyjedna
12. zář 2020

Mam z ketů dve deti. Prvni ze tretiho pokusu, druhe z prvniho 🙂 Kety obecne maji vetsi uspesnost a v centru kam jsem chodila, razi novy trend transfery cerstvych embryii uplne rušit, nechat po ivf telo odpočinout a za mesic dva rovnou ket..

veroniquecz
12. zář 2020

Zkus si pustit včerejší sama doma, dobre tam o tom mluvili, ze ket není pro každého, jen pro úzkou skupinu žen. To ze na tom kliniky vydělávají je věc druhá.

andreasvo
autor
12. zář 2020

@nita1984 tak to je super gratulace!🍀

andreasvo
autor
12. zář 2020

@takyjedna chodila jsi pořad jedno za druhým nebo nechat tělo odpočinout ? Jsem po jednom ketu bohužel biochemické těhotenství ;/ tak se rozhodují zda jít hned znova nebo nechat odpočinout. V CAR řekli rozhodně hned

andreasvo
autor
12. zář 2020

@veroniquecz nooo právě už tak to stalo moře peněz...a za každý další 10 tisíc

andyskarsgard
12. zář 2020

Me vyšlo první ET, jsem teď v 28tt

misicka1988
12. zář 2020

Měla jsem 3 transfery po sobě, během 3 měsíců. První dva z čerstvého nevyšly, třetí byl KET, a ten vyšel. Dceři budou už 4 roky.

andreasvo
autor
12. zář 2020

@andyskarsgard tak to opravdu chceme každá!🍀

andyskarsgard
12. zář 2020

@andreasvo me ale doktor říkal že to je vlastně takové zkušební at nejsem smutná když to nevyjde že většinou vyjde ket. Byla jsem ráda že to vyšlo.. Po tolika letech.. Ale pořád se dost bojím.. A asi budu do porodu.

nita1984
12. zář 2020

@andyskarsgard oprava. Bat se už nepřestaneš nikdy

nita1984
12. zář 2020

@andreasvo důležité je, aby se zkoušely "různé strategie". Nativní nebo řízený cyklus atd. Vyšetření imunologie a genetiky předpokládám máte

takyjedna
12. zář 2020

@andreasvo Na jedno za druhym urcite ne. Uz si to asi nepamatuju uplne presne, ale u prvniho ditete jsem byla na cerstvem ET - nic, tri mesice pauza. Prvni ket - nic, doplneni testu z genetiky, dva mesice pauza. Druhy ket - vyslo.
U druheho ditete jsme cerstvy ET uplne vynechali, dva měsíce pauza po ivf. Prvni ket - vyslo.
Rozhodne se v nasem caru nechodi mesic co mesic...

andreasvo
autor
12. zář 2020

@andyskarsgard to je moc dobře že ti to vyšlo. 😍🍀toho strachu se nezbavíme. Všeho dobře dopadne uvidíš. 😊

andreasvo
autor
12. zář 2020

@nita1984 to mě nenapadlo ten řízeny cyklus. Volala jsem dnes a říkali zas 12 den na UTZ. Jooo to máme dá se říct že v normě.

andreasvo
autor
12. zář 2020

@takyjedna Tak to je super. Taky za každé chtěli desetitisíce?

katule1990
12. zář 2020

@andreasvo U nás v CAR mají taky o něco vyšší úspěšnost KET než ET. Embryoložka říkala, že po té stimulaci na IVF může trošku rychleji stárnout děložní sliznice a může tak být těžší pro embryo se uchytit. Nevím, jestli na tom něco je. Nám ET nevyšel, šla jsem na KET hned v následujícím cyklu a teď jsem 30tt 🙂. A to šlo o embryo, co to dohnalo až 6. den, přičemž při neúspěšném ET mi dávali "šampiona" 🙂.

nita1984
13. zář 2020

@andreasvo chápu, no tak to bylo v prvním CARu, jen tam "strkali " embrya. V druhém mám konečně pocit, že je pro ně důležité, aby to vyšlo.

andreasvo
autor
13. zář 2020

@katule1990 tak to je super zpráva......nějaká rada aby to vyšlo ? Nebo třeba vitamíny? Nebo jen vypnout hlavu ?

andreasvo
autor
13. zář 2020

@nita1984 taky mě to přijde že chtějí jen "strkat" embrya. Mohu dotaz kam chodíte ? Já navštěvuji Sanatorium Helios

nita1984
13. zář 2020

@andreasvo mě už snad čeká jen poslední návštěva v Iscare na potvrzení srdíčka. A pak už k mému dr. Nevím, na Helios slyším hodně rozporuplné recenze. Určitě po několika nepovedených trabsferech by meli něco změnit 🤷‍♀️

andreasvo
autor
13. zář 2020

@nita1984 tak to moc gratuluji! 🍀 Doufám a budu trvat na změně pokud tenhle ket nevyjde.

takyjedna
13. zář 2020

@andreasvo Jo, to jo.. Bylo to drahý vsechno samozřejmě jako blazen. Ale kdyz uz ty deti ma clovek na svete, tak je jedno, kolik to stalo 😉

katule1990
13. zář 2020

@andreasvo Radu, aby to vyšlo, bohužel nemám. Když jsem šla na KET, tak jsem měla nejdřív střevní chřipku (během ultrazvuku před KET jsem po cestě do CAR asi 7x zvracela), ta přešla v nachlazení (během transferu). Mezitím nám umřel 9 měsíční kocourek při kastraci, kterého jsem si vypiplala od malého miminka, které někdo vyhodil. Plus ten nepovedený ET v cyklu předtím. Byla jsem na dně, žádné vitamíny nebrala (jen listovku, myslím). Měla jsem pak jasné příznaky na MS, tak jsem si dala na žal trochu vína a cigaretu. A ono to přes to všechno vyšlo 🙂. Teď mě ještě napadlo, že při KET jsme si nechali udělat asistovaný hatching (při ET ne, ani mám ho nenabízeli), možná to mohlo pomoct.

takyjedna
13. zář 2020

Dlouhobe jsem brala akorat listovku, jinak nic. U druheho ditete me hned druhy den po transferu skolila hnusna viroza. Kaslala jsem tak, ze jsem myslela, ze to ze sebe urcite vyklepu. A pak jsme jeli do termalek a na pochodak do Jeseniku. A po navratu jsem zjistila, ze jsem tehotna 😉

kackacerm
13. zář 2020

Před třemi lety IVF, měla jsem hodně mrazáčků. První KET biochemko, druhý vyšel. Teď po letech vyšel až 3.pokus (snad se dohrabeme ke zdárnému konci).

andreasvo
autor
13. zář 2020

@katule1990 tak hlavně že se podařilo aj přes ty nervy 🍀