Ahoj holky, chci se zeptat jestli se vam podarilo otehotnet pres IVF i s nizkou hodnotou AMH
@bluehorse2020 ahojky dekuji za zpravu! Ja mam 0,68 ale jeste jsme nebyli ani na inseminaci, tak me prave zajima jestli tim marnit cas a nejit rovnou na IVF.
Moc drzim palce! Snad se zadari. ♥️👍🏽
@janinne7 zalezi hodne na tom, jaky ma muz spermiogram. My byli na IUI 2x u prvniho byl spermiogram ok, ale baby z toho stejnak nebylo a u druheho mi doktor rekl, ze sance je asi 5%.
Za zkousku to stoji, ale sance jsou opravdu male a zalezi hodne na spermiogramu. Pak uz jsme nevahali a sli rovnou do ivf. Zalezi jake mate fimancni moznosti, vek atd.
Měla jsem před třemi lety AMH 0,6 (ve 28 letech), kromě nízkého AMH mám i PCOS. Muž má spermiogram ukázkový. První IVF - sedm folikulů, do pátého dne přežilo jedno slabé embryo, zavedli - výsledek byl biochemko. Druhé IVF - změna léků (Menopur), cvičila jsem Mojžíšku pod dohledem fyzio, nasadila jsem nově mateří kašičku, CoQ10, Omega 3, zhubla jsem a jedla bez lepku - 8 folikulů, z toho 3 blastocysty, z toho jedna je naše dvouleťačka a pro dva sněhuláky si teď pojedeme. Co z toho zabralo, těžko říct. Ale každopádně - jde to. Držím palce, ať to u vás jde co nejlépe a nejdříve 🍀
@janinne7 jinak k IUI u nás nikdy nedošlo, měla jsem x cyklů s Clostilem a Femarou, ale nikdy folikuly dobře nedozrály tak, aby se IUI dalo udělat.
@bluehorse2020 pritel ma spermiogram lepsi nez prumer. Oboum nam je 30 let. Dekuji moc za zpravu. Kolikrat jste tedy podstoupili IVF?
@knoflikarka moc dekuji za zpravu! 👍🏽 Jsem rada, ze vam to takhle bezvadne dopadlo
@janinne7 je to nase prvni. Pokud ma pritel dobry spermiogram a ty mas normalne ovu, tak bych IUI urcite zkusila... Ale max. 2-3 pokusy, at zbytecne neztracis cas...uvidis ale, co rekne doktor
@bluehorse2020 dekuju moc
@janinne7 moc držím palce a snad trochu povzbudim.Ja měla AMH 0,71 a i přesto se podařilo přirozeně.Nejaky cykly jsem měla akorát clostilbegyt,ale podařilo se v cyklu bez něj.
Amh 0,4.. v měsících kdy jsem měla clostil se nezadarilo, ale měsíc na to ( před plánovaným začátkem stimulace na ivf) jsem otěhotněla přirozene. Spermio žádná sláva.
@kofolkaa dekuju! To rada slysim!
A mohu se zeptat??
Moje telo uz na ten Clostil nereaguje a ted mi doporucuji abych sla na hysteroskopii. Vy jste hormony prestala jist a hned se vam zadarilo?
Ja tehotna uz byla, ale miminko mi umrelo ve 39 tt, takze na tom nejsem ani moc dobre psychicky :(
Moc dekuju za radu
@janinne7 to me strašně moc mrzi... :( já mám za sebou několik potratu, ale to se nedá srovnavat v tak vysokém stadiu už.. .. já jsem teď těhotná, ale malá má vývojovou vadu. Ale snad to zvládneme. Přestala jsem cpát do sebe clostil a hned po ovulaci nasadila duphaston(ten si myslím udelal zazrak) a hned při zjištění těhotenství jsem si začala pichat fraxiparin.
@janinne7 Ahoj. Neviem ako si sa rozhodla, ale ja by som ti po vlastnej skusenosti povedala, aby si cas nestracala :( Ja mam za sebou jedno neuspesne IVF a niekolko IUI, kedze som v tom videla nadej. Nie som chora, maternica v poriadku (vraj ukazkova...) vajecniky tiez, AMH toho casu zial 0,5, partner ukazkovy spermiogram. Ked sme sa konecne rozhodli skoncit s IUI prisla corona a teraz mam AMH 0,3 a uz nereagujem na Clostilbegyt :( Myslim, ze IUI bude skor pre partnerov, ktori sa dlhodobo cielene nesnazili otehotniet a treba im pomoct v nacasovani, inac je to dost mala sanca a ak sa ti znizuje zasoba, tak by som nou cas uz nestracala. Drzim palce
@janinne7 jedno, hned na poprve to vyslo
@janinne7 Ahoj, ANO! je to mozne! nenech se odradit nizkym amh. Mne to ze zacatku temer psychicky polozilo, a mega vystresovalo. je mi 40, temer 41, nekolik let jsme se snazili o mimi, mam nizky amh 0,51, na hormony jsem skoro vubec nereagovala (jen 2 folikuly vzdy, 2 vajicka, ktera se podarilo i oplodnit). Po nekolika transferech ivf (nativy), jsem absolvovala mobilizaci kostrce - metoda mojzisova - a jeste ten samy mesic otehotnela! (dokonce i amh se mi zvysil na 0,94!). Snad Vam nekomu tato informace pomuze! preji hodne stesti!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@janinne7 ja mam AMH 0,8 ve 30 letech. Mudr. Rikal, ze to neni zadna slava, dostala jsem zvysenou davku hormonu a nakonec mela 15 foliklu z toho 10 zralych vajicek.. Bohuzel do embrya vydrzelo 1...ted cekame, zda se chytlo...