Ahojky holky,jsem tu nova tak chci napsat svoje poznatky.Byla jsem na IVF, bohuzel neuspesne ☹ dost me to sebralo ted me ceka KET(mame zamrazene 6 embryi) tak jsem zvedava jestli nam to uz konecne vyjde, prirozene jsme se snazili 3 roky a nic, tak uz nam zbyva jenom touhle cestou, jsem z toho ve stresu a mam strach.Tak mi prosim drzte palce, pripadne budu rada za nejaka infa ci rady proste za neco 🙂DIK moc
Ahojky, prvni Ivf byva mene uspesne nez nasledujici Kety. Mas udelane vsechna vysetreni, aby byla u Ketu vyssi sance ze se to povede? Pruchodnost vejcovodu, laparka kvuli endometrioze, imunologie, hematologie, geneticke vysetreni obou, spermiogram, amh?
ahoj, hlavu hore a nestracaj nadej. mate zamrazene embrya a pokial mas vsetky vysetrenia v poriadku, tak dalsi KET moze byt uspesny.
pred rokom som podstupila svoje 1. IVF. zostali nam 2 embrya na vklad. patrila som k tym, ktorym vyslo 1. IVF - bohuzial nasa radost trvala len par tyzdnov a o nase prve dvojicky sme prisli.
kedze sme nemali nic zamrazene, museli sme absolvovat cele IVF odznova - ET bol neuspesny a ja uz som nemala dalej silu bojovat dalej. Zacali sme vybavovat adopciu, naplanovali kompletnu prerabku bytu, zimnu a letnu dovolenku. Par dni po tom, ako nas zaradili do zoznamu ziadatelov o osvojenie, ma muz presvedcil, aby sme skusili posledny vklad. Ok, isli sme na KET. Priznaky som nemala ziadne, bola som zmierena s dalsim neuspechom a nechcelo sa mi ist ani na krvny test. Isla som nan uz len kvoli potvrdeniu negativneho vysledku. O to väcsi bol moj sok, ked mi sestricka volala, ze som tehotna a hcg mam 3831. Dnes sme zacali 21tt s dvojickami.
Nestracaj nadej, urcite sa vam to podari a dockate sa vlastneho dietatka.
@sabcika Hlavně to nevzdávat a bojovat a bojovat!!! Udělá tě to hodně silnou. Vždy když budeš na dně, tak si pobreč a pak se zase pokus zvednout a jít do toho znova. Výsledek se dřív nebo později dostaví! Dle statistik to vychází, že do 4 pokusů otěhotní 98% párů)...U nás první IVF pozitivní test, ale HCG klesalo a odešlo to samo hned za dva dny od pozitivního testu. Nikdy jsme neměli mrazáčky, takže celé IVF vždy komplet znova a na druhý pokus mám holčičku...pak pokusy o druhé dítě...3.IVF nic, 4.IVF nic, 5.IVF těhotenství s dvojčaty, bohužel přestala bít srdíčka v 9.týdnu...6.IVF nic...už jsme neměli peníze, takže jsme šli do Nativu (v přirozeném cyklu odebráno jedno vajíčko a to oplodněno a hned třetí den vloženo), takže jsme neměli ani prodlouženou kultivaci, nic a konečně se zadařilo a mám druhou holku 🙂 ...obě děti máme biologicky naše a to nás hned od začátku odrazovali a doporučovali dárce spermií...ne na darmo se říká trpělivost růže přináší...
Chce to moc se na to neupínat , a zaměstnat mozek jinými aktivitami ( je mi jasné že to jde těžko , ale alespoň se pokus ). Já byla 2x na punkci vajíček , vždy se oplodnila tak 3-4. Zandáno tedy 2x jedno čerstvé , bohužel neůspěšně. Zbyl nám pouhopohý 1 bojovníček na zamražení. V prosinci jsem tedy podstoupila KET toho jednoho zamraženého 5ti denního embryjka ( předtím 2x čerstvé třídenní ) , a POVEDLO SE !! 🙂 Jsem teď ve 25tt. 🙂 Upřímně jsem po transferech nedělala nic zvláštního , jen jsem více polehávala a odpočívala. Myslím že se to ovlivnit nedá. Snažila jsem se na to nemyslet , a přišlo to 🙂 Takže držím moc palce , určitě se podaří ! 🙂
@misicka1988 dik moc za podporu, to mi pomaha, abych se s tim smirila a vydrzela. Ja taky polehavala akorat jeden den jsem byla na prochazce a napadly me vcely a dost postipaly ☹ ☹ tak jestli to nebylo i tim pac jsem hned druhy den krvacela ☹
@1983ingrid Dik moc vazim si te podpory i kdyz jak rikas, to cekani je nejhorsi.
@bubinko1506 Diky, jsem rada, ze to probiram s nekym kdo ma nejake zkosenosti, budu doufat ze se to jednou povede.Jsem rada, ze vam to vyslo, preji jen to nejlepsi 🙂
@sabcika dakujem a drzim palce, nech sa vam zadari. ten pohlad na drobcov na ultrazvuku, ti vynahradi potom vsetky tie roky sklamania
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@sabcika Ahojky, tak to me mrzi, ale urcite to jednou vyjde. Bud rada za 6 zmrazenych embryek, pristi pokus bude bez stimulace a odberu oocytu mnohem jednodussi. I kdyz to cekani je vzdycky hrozne ☹ Hlavu vzhuru, vsechno dobre dopadne. 🙂