Ahoj holky mám ještě dotaz. Manželovi nejde ze sebe dostat vzorek pro spermiogram.O tom jsem již psala a asi nikdo nemá podobné zkušenosti.Chtěla bych ale vědět hlavně jestli já jsem v pořádku kompletně. Napadlo mě tedy zatím manžela dopovat vitamínama a kotvičníkem(ten má prý zázračný účinky na spermie) a zeptat se v centru kde máme vypsanou žádanku od mého gyn.,jestli by nevyšetřili pořádně mě a říct,že tam manžela prostě nedotáhnu.Poradili nám totiž ať si manžel vezme na spermio viagru.Ale ta podpoří jen erekci.Kamarád měl stejný problém a ejakulát ze sebe nedostal ani tak,ale měl štěstí,že se jim zadařilo dřív než to musel jít zkusit znovu.Ona ta mužská psychika taky není jednoduchá jak si každá z nás myslí. Dělali některé z vás kompletní vyšetření bez partnera? Nebo myslíte,že by to šlo? Všude totiž píší,že nejdřív spermiogram a pak zbytek u ženy. Prosím neraďte ať mu pomůžu atd.vše už jsme zkoušeli.Zajíma mě hlavně jestli vyšetří jen mě.Moc děkuji za případné odpovědi
@tydlity Já teda těmto věcem kolem IVF vůbec nerozumím, ale nemůžete vzorek přivézt z domu? Slyšela jsem, že někde to umožňují.."odběr" doma a odvoz do laboratoře.
Zkusenost nemam, ale urcite nebude problem dovezt z domu. Beztak na to dostanete specialni kelimek a pokud to nemate dalejo,tak si myslim,ze by to melo jit..
Zkušenost mé kamarádky, ona komplet vyšetřená, od manžela přivezla kelímek se vzorkem, který posloužil nejen k vyšetření, ale rovnou zamražení a později k IVF. Myslím, že je to vstřícnosti jednotlivých lékařů. Toto bylo v ISCARE v Praze.
@tydlity urcite budou chtit nejprve vysetrit muze, podle me proto, ze je to mnohem mene financne narocne. Takze si myslim, ze to bez spermiogramu nepujde 😔. Nemluve o tom, ze pokud se problem najde na jakekoliv strane a budete podstupovat umele oplodneni dalsimu odberu se rozhodne nevyhne... Takze bych se taky zkusila zeptat, jestli si cerstvy vzorek nemuzete donest z domu. Preju hodne stesti, my podstoupili IVF 3x a tak manzel musel vzorek dodat uz vickrat...
Problém je, pokud si to dobře vybavuju, že mají problém i s domácím odběrem.
Vsem moc děkuji.Z domu jsme to také zkoušeli a nejde mu to.Je to v psychice.Nemůže přestat myslet na ten kelímek.Nejde mu to vůbec ☹ Vim,že kdyby byla chyba i jen na mé straně a nešlo to jinak než s pomocí doktorů,tak by vzorek dát musel,ale to už by dokázali udělat sami odběrem z varlete,ale teď to dělat nechtějí,protože je to moc nákladné.To nechápu,že nenabídnou i jinou možnost,když to člověku tak nejde i když se vážně snaží.Manžel na tom byl 4x a 1x doma a ani jednou se nepovedlo. Je z toho zničenej.Přitom se sexem problém nemá.Jen v tomhle případě.
Kdybys mu pomohla a až těsně před podstrčila kelímek? Prostě to schovat a aby o tom nevěděl, lest.
Udelejze to jako ve filmu muzi v nadeji 🙂 ten kelimek mela tajne nachystany pod posteli...
@damae No něco jsme slyšeli,ale jen z doslechu.Prý přiloží něco k varlatům co dá nějakej výboj a vzorek je hned na světě.Ale nikde o tom nemluví a ani nepíšou.Našla jsem jen elektrostimulaci a to teda v žádným případě.Dělá se to přes konečník a musí tě upozornit,že je možný,že ti popálej střevní stěny.Brrr. To bysme si radsi zaplatili ten odběr injekcí z varlete pod lokální anestezií.Jestli by teda byli ochotní to provést
Jestli mohu doporučit, tak jít do kabinky s mužem. My to tak udělali a úplně bez problémů a jakým způsobem, to bylo jedno. Hlavně se to povedlo a navíc bez stresu. A ještě byl manžel rád, i když z výsledků pak již méně.
aha a už jsem to dočetla cele 😅 rukou mu to nic nerika?ty jo to je divny fakt :D ale prece jen ta myslenka ze mu to berou jehlou v narkoze to musí jit samo ne 😕 😅
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ještě bych chtěla dodat,že manžel s erekcí a vším okolo problém nemá.Jen v případě toho odběru mu to nejde