Ahoj všem snažilkám.
Ráda bych věděla na kolikátý ivf se vám podařilo a z kolikati vajíček kolik oplodněných, kolik zbylo.
Já první ivf, 19 folikulu 15 oplodněných, zbyla 2 na zamražení, rozmražení prežilo jen 1.Zavedeno bez úspěchu.
Druhé ivf, 40 folikulu, 14 oplodněno, 4 den po oplodnění jsou zase jen dvě. Teď se bojím, aby vydrželi. A zítra se rozhodne zda geneticky testovat
@miralia První Ivf odebráno 12 folikulů, získáno 6 oocytů. Zavedeno 1 čerstvé, k zamražení nic. Neotehotnela jsem. Druhé Ivf odebráno 10folikulů, získáno 7, z toho zralých 5 oocytů. Vloženo opět čerstvé, k zamražení zbylo jedno. Zase bez těhotenství. Další měsíc vloženo to jediné zmrazené, a konečně úspěch, dceři jsou teď víc jak 2 roky 😊 Otěhotnění se mi povedlo ve 37 letech 😉
První IVF 7 folikulů odebraných, 5 oplodněných, vydrželo jedno slabší embryo do 5. dne - zavedeno, biochemické těhotenství
Druhé IVF odebráno 8, 7 oplodněných, 5. den zavedena blastocysta B kvality, 6. den zamražené dvě expandující blasty... A těhotenství hned z ET, máme už skoro čtyřměsíční dceru 😊
Jinak tedy já dg. PCOS, manžel v pořádku
1.ivf ziskany 3 vajicka,oplodneny vsechny,zustaly 2,obe zavedena - 36 let,bez uspechu,2.ivf ziskany 4 vajicka,oplodneny 3,k zavedeni zustali jedno - 36 let, bez uspechu,3.ivf ziskano 6 vajicek,oplodneno 5,zustaly 2 zaslany na pgd,k zavedeni pak zustalo 1-nyni 23.tyden tehotenstvi - 37 let
@misicka1988 Tak to je super, dáváte mi děvčata naději děkuji 😌
@knoflikarka Super děkuji a hodně zdraví přeji
@svetlluska Tak to také vyšlo ,i když po delší době, děkuji. Hodně štěstí a zdraví přeji
První IVF (to mi bylo 39) odebráno kolem 9 folikulů, 1 pětidenní blastocyta
Druhé IVF odebráno už přes 10 folikulů (spíše mi držely hormony nízko kvůli hyperstimuláku), do pátého dne nic
Třetí IVF odebráno nějak podobně, ET třetí den 2 embrya
Čtvrté IVF odebráno podobně, ET třetí den 2 embrya
Páté IVF, dárcovské oocyty, tuším 11, pátý den krásná blastocyta, 2 skvělá zamražená, 1 slabší zamražené. Jsem 32tt. Je mi 43 let.
Mé doporučení - pokud ti je 39 a dítě opravdu chceš, tak pokud to nepůjde, dostatečně brzo prostě uznej, že tvá vajíčka jsou méně kvalitní (pokud to tak bude vypadat, jako že podle výsledků vypadá), vykašli se na rady okolí a jdi do darovaných. Já měla všechny výsledky super, vajíček hromadu, zkoušeli různé protokoly stimulace, ale věk neokecám. Těhotenství ve 43 je šílený záhul pro organismus, jen jsem holt musela "psychicky dospět". Už jsem mohla mít doma několikaletého drobka a "vytahovat mrazáčky".
@miralia Byla jsem na tom stejně, taky už jsem dvě děti měla z předchozího manželství. Proto jsem si myslela že to půjde jako po másle. No úplně jednoduše to nešlo. Ten věk hraje opravdu roli...
Ahoj, já jsem měla 12 folikulu, oplodneno 6, embryí 3, 2 zavedeny a teď tu koukám na 7mi měsíčního Jonáše, jak háže rohlíky po podlaze.
@merylinn80 Tak to je skvělé, hodně zdraví vám přeji..
@misicka1988 Můžu vědět jak jste to vyřešili? A kolik ti bylo?
@miralia Poté, co hlavně můj chlap viděl statistiky a tabulky týkající se vajíček a věku, tak sám dospěl k tomu, že darované oocyty jsou asi mnohem levnější varianta než neustálé pokusy s vlastními (on je mladší, spermiogram má skvělý). Já o tom uvažovala už rok před tím, než jsme do toho šli, to mě ještě i rodina ukecávala, ať zkusím vlastní a chlapovi se nelíbilo, že si nemůže vybrat dárkyni. Pak se dostal na jednu přednášku na toto téma a rázem "zjistil", že to opravdu není tak "doktoři, tady jsem, dejte dítě".
Samozřejmě, že šance je pořád - jenom aby ses neupnula na další a další a další pokusy a raději si včas řekla, že teda ne, jdeme do darovaných.
@miralia Už jsem psala výše 😉
@merope Děkuji, já jsem nad tím takhle vůbec neuvažovala,.
Určitě se nad tim zamyslím.
Tohle je mé poslední ivf, nemáme na to tolik peněz, bez pojišťovny. Pokud tohle nevyjde, zkusíme to zase normálně, budu šetřit a za dva roky pokud se nepovede zkusit ivf znovu. A pak bych uvažovala o darkyni.
@misicka1988 Jo promiň, jsem se ztratila 😏
@miralia Já takhle pak právě chodila na cykly 1x za rok, na jedno IVF jsem si i půjčila v rámci rodiny (na to předposlední, kdy i sestra říkala, ať to ještě zkusím s vlastními). Vykašlat se na to o 2 roky dřív, ušetřím dost peněz. Cyklus s darovanými je tak za 100.000 (aspoň u nás - 88.000 tabulkový a další věci k tomu), poslední cyklus s vlastními mě vyšel tuším někde kolem 65.000, předchozí kolem 50.000 (s výjimkou toho jednoho bez ET). Ano, nejsou to moje geny, ale zjistila jsem, že jediné, co na tom vnímám je, že to budu chtít dítěti někdy říct jen kvůli tomu, aby vědělo, že nebude mít "mou anamnézu" a choroby či výhody, co v ní mám já. Toť vše.
1.ivf 5 oocytu, dve prezily do pateho dne transferu -mam syna (bylo mi 29)
2.ivf 3 oocyty, dve transfer , biochemicke tehotenstvi 36let
3.ivf 1 oocyt, transfer 3.ti den - potrat
4.ivf komplet hrazene, darkyne oocytu - mam druheho syna (necelych 38let mi bylo kdyz se narodil).
Mezitim 2 nativy, kdy jedno oplodnene vajicko k transferu, druhy nativ 2 folikuly - oba prazdne.
1.ivf - 12 vajicek, oplodnilo se 7, zustala 3 slaba embrya, nechytlo se ani jedno (33 let).
2.ivf - 7 vajicek, oplodneny 4, zustalo 1 slabe embryo, nechytlo se (33 let).
Chystam se na treti pokus v novem car. U nas se vsechna oplodnena vajicka krasne vyviji jeste treti den, ale paty den uz zaostavaji ve vyvoji...
@misicka1988 Tak jsem teda zvědavá, jak dopadnu já, zda budu mít stejný osud jako ty, kéž by.
@apple_tree No tak to máme asi podobně, doktor mi říkal že neví proč se mi pak začnou rozpadat.
Pokud to dopadne dobře za měsíc by se mělo zavádět.
Dej mi vědět co a jak, držím palce.
My meli celkem 4 ICSI nez se "povedl" syn (ctvrty pokus). Prvni, treti a ctvrty se vyvijeli celkem dobre, nikdy jsem nemela extra moc folikulu (mezi 9 - 15), a pocet oplodnenych vajicek se taky vzdy dost snizoval a to tak, ze nam nezbylo nikdy nic na zmrazeni. druhy pokus bylo bez oplodneni (vsech 6 bylo prazdnych).
Ted se pokousime o sourozence a jsem prave v 5tem pokusu (tzn. celkove 9 inseminaci). Z toho 2x biochemicke, jedno zase nulove oplodneni a jedno proste nevyslo.
Ted momentalne je to nas posledni pokus a ja opravdu mooooc doufam (dnes mi punktovali 11 folikulu, z toho bylo 7 pouzitelnych na ICSI).
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
1ivf 16 folikulu, 11 oplodnenych, 2 zbyly a byly zavedeny - neúspěšně.
2.ivf 19 folikulu, 15 oplodnenych, 2 zbyly a opět obě zavedeny - narodil se mi syn