Kolik embryí z kolika odebraných vajíček vám zůstalo?

miralia
27. lis 2018

Ahojky holky,zajímá mě kolik embryí z kolikati odebranych vajíček vám zbylo.? a komu se podařilo ivf napoprvé?

misicka1988
27. lis 2018

U nás vyšlo po třech vkladech ( 2x Ivf + 1x et - úspěšný )
Po první punkci odebráno 12 folikulů , z toho získáno 6 oocytů. Vloženo bylo 1 čerstvé , k zamražení nezbylo nic.
Po druhé punkci odebráno 10 folikulů získáno 7 oocytů - z toho 5 zralých. Vloženo 1 čerstvé, k zamražení 1 embryo.
Vyšlo až tedy vklad toho jediného zamraženého embrya. Ale je fakt , že jsem byla trochu starší , což určitě hrálo také roli. V lednu to budou 3 roky , a tenkrát jsem taky hledala tyto informace 🙂
Držím palce 🙂

apple_tree
27. lis 2018

1.IVF 12 zralych vajicek, oplodneno 7, zbyla 3 embrya. 2.IVF 8 zralych vajicek, oplodneno 6, zbylo 1 embryo velmi slabe kvality, pristi tyden jdu na ket.

miralia
autor
27. lis 2018

@misicka1988 Dekuji za odpověď .Dnes jsem si volala a zbývá nám pry jedno možná dvě.Zitra se uvidí,pak budou mrazit.Moje prvni ivf.Bojim se aby to vyšlo.Je mi 38

miralia
autor
27. lis 2018

@apple_tree Jejda,držím palce.Mě zbyde asi taky jen jedno.Zitra budu vědět a to jsme jich měla 15 oplodnenych.Pak pujdou do mrazacku.

misicka1988
27. lis 2018

@miralia Mě bylo v té době 37 let. Poradím moc se nestresovat ( i když je mi jasné že se to dá dost těžko ) A i když to na poprvé nebo na podruhé nevýjde , doufat a těšit se že to prostě výjde třeba na potřetí 🙂 Právě mě když vkládali to třetí , jsem se naprosto odprostila od veškerých pocitů a stresů - a ono se to podařilo 🙂 Přeji samozřejmě at to výjde hned napoprvé 🙂

miralia
autor
27. lis 2018

@misicka1988 Moc Vam děkuji a preji Všechno dobré.Budu se snažit být v klidu.😉

merope
27. lis 2018

Mě bylo při IVF přes 39 a nikdy jsme nic nemrazili, odebíraných kolem 10, oplodňovala se typicky skoro všechna, ale zastavovala se ve vývoji dosti brzo (jeden cyklus i bez ET). Teď jsem otěhotněla z darovaných, mladá holka, jedno spokojeně roste (20tt) a další 3 jsou v mrazáku. Odebraných bylo určitě pod 15, tuším kolem 10. Takže to je opravdu dost individuální a neskutečně závisí na věku.

miralia
autor
27. lis 2018

@merope Aha,děkuji za odpověď.No mě bude 39 na jaře.Měla jsem 15 oplodnenych a dnes mi řekli,že bude možná jedno max dvě.😑.Zítřek rozhodne.

gransgirl
27. lis 2018

Ja mela jen dve vajicka a obe se oplodnily a jedno to zvladlo do 4 dne to zavedli a udrzelo se sice jen do 17tt ale to uz neni chyba embria. Po novem roce se budi chystat znovu

miralia
autor
27. lis 2018

@gransgirl To mě mrzí a přeji hodně štěstí.Já budu mit možná jedno ,dvě.Zitra se uvidí.A to oplodnili 15 včera jich bylo ještě 5 ,tak nevim jak to dopadne.😑

achpolenka
1. pro 2018

@miralia on věk hraje strašně velkou roli... Já jsem měla v 36 letech 8 vajuch a nakonec z toho byl ET jednoho dvoudenniho embria. Nevyšlo to, šli jsme do darkyne a bilance byla 7 embriek a 5 z nich je pětidenních...

anitramrav
1. pro 2018

Já měla odběr 23 folikulů, zralých a oplodněných bylo 18,do 5.dne vydrželo 15, do 6.dne 7 a 7 se jich zamrazilo. Je mi 32

achpolenka
1. pro 2018

@anitramrav to jsou naprosto luxusní čísla!!!!

xxx3d
1. pro 2018

@miralia ahoj, mně to vyšlo hned na poprvé, sice klinika byla až třetí v pořadí, ale ivf hned na poprvé, zavedli mi jedno, ještě tři zůstaly. Na začátku jich bylo pět, pak jak se tam volá, po nějakých těch dnech, tak jedno odešlo, přestalo se vyvíjet, a zůstaly 4, z nich jedno vybrali a zavedli, bylo mi 43. Takže, hodně štěstí i tobě přeji! 🍀

soleilll
1. pro 2018

@miralia 1. pokus – zrálo víc než 20 ks folikulů, 7 folikulů odebráno, 4 vajíčka získány, 3 oplozeny, 2 se vyvíjely až do ET - neujalo se ani jedno.
2. pokus - 12 folikulů odebráno, 10 vajíček získáno, 8 oplozeno, 4 se vyvíjely dál, 1 kvalitní k ET - neujalo se.
3. pokus - 23 folikulů odebráno, 19 vajíček získáno (10x PICSI ->10 a 9x ICSI -> 3), 13 oplozeno a vyvíjelo se dál, 8 kvalitních až do ET (2 implantováno, 3+3 zamraženy) - ujalo se jedno, syn.
4. pokus – KET - ze 3 zmražených byly zavedeny 2 ks, které přežily rozmražení, neujalo se žádné.
5. pokus – KET - při rozmražení se všechny rozpadly, nebylo co transferovat.
6. pokus – minimální stimulace Clostilbegytem, 1 folikul odebrán, 1 zralé vajíčko získáno,
nepodařilo se oplodnit - ET neproběhl
7. pokus – miniIVF, stimulace Puregon pen, 3 folikuly odebrány, 2 vajíčka získána, 2 oplozena, obě transferována, jedno se ujalo - dcera.
U všech pokusů proběhlo oplodnění pomocí ICSI a PICSI, protože jinak by byla úspěšnost ješně menší.
Asi tě zklamu, ale opravdu málokomu to vyjde napoprvé...

jana2381
1. pro 2018

U me 20 folikulu, 11 zralych vajicek, do 5 dne zustalo 10, ty zamrazeny. Prvni ET jednoho nevysel, prvni KET dvou embryi - syn, druhy KET jednoho - biochemicke, treti KET dvou - syn. Zbyle jsme darovali.

1987katka
1. pro 2018

Taky prispeji....pred 3 lety 1.IVF (29 let) a z 12 folikulu 10 vajicek zralych. Pouzito ICSI a prodlouzena 5 denni kultivace....zbylo jich 6. Jedno zavedene cerstve ET a mam doma skoro 2 leteho syna. 5 jich zamrazeno a tento tyden jsem byla na KET a rozmrazilo se se 100% bunek jak zamrazili, snad to ted taky vyjde, dnes 5.den po KET (32 let)

anitramrav
1. pro 2018

@achpolenka bohužel ale.... 3 vyšetřená embrya, 1 nevhodné, další s mozaikou, ale lze trasnferovat, třetí bylo v pořádku... S tímto třetím byl 1.KET,nevyslo to, teď jsem 3.den po 2.KETU,tak uvidím....

achpolenka
1. pro 2018

@anitramrav co přesně znamená mozaika?

anitramrav
1. pro 2018

@achpolenka že tam nezapadá správně nějaký chromozom, na druhou stranu se jedná o chromozom, který se v průběhu těhotenství může pozměnit a může z toho být naprosto zdravé dítě, ale taková embrya transferuji až jako poslední, vždy je to prostě embryo s chybou...

achpolenka
1. pro 2018

@anitramrav tak to budu držet pěsti o to víc...

anitramrav
1. pro 2018

@achpolenka děkuji
☺️

loylii
1. pro 2018

@jana2381 jde darovat? Já myslela, ze to nejde! Já mám 2 kvalitní embrya zamrazena. Deti již neplánuji.. mám dvě a to stačí.. já myslela, ze u léčených páru to nejde!

achpolenka
1. pro 2018

@loylii taky mi řekli, že to nejde...

jana2381
2. pro 2018

@loylii me vzali jako darkyni. Mame deti s dar.sp. Nevim jak to jde u paru co maji embrya ze svych bunek.

loylii
2. pro 2018

@jana2381 my máme právě embrya z darovaných vajicek. Takže ten samy případ. Problém byl na mě straně. Paradoxně jsem nakonec otěhotněla prirozene. Ale za tyhle 2 mrazacky jsme dali straaasne moc peněz a nakonec je nepotřebujeme. Je mi lito je zlikvidovat. Platím roční “pronájem” mrazeni v IVF centru. Taky bych je rada darovala...jsou na 100% v poradku.

jana2381
2. pro 2018

@loylii asi zalezi i na Caru, ale u me problem nebyl. Doplnili mi vysetreni genetiku a znovu krev... Vse bylo OK. Embryjka byla fakt spickova, a jsem rada, ze to slo. Bylo by mi moc lito je nechat znicit, takhle aspon dostaly sanci. Ja bych bez darce deti nemela, tak snad pomuzu i jinemu paru.

loylii
2. pro 2018

@jana2381 a v jakem jste? Já Gennet Praha

jana2381
2. pro 2018

@loylii sz

miralia
autor
2. pro 2018

@achpolenka Děkuji,asi věk určitě bude hrát velkou roli.Přeji hodně štěstí.