Ket - jak je to s placením?

wiwiska
9. srp 2018

Ahoj holky... Tak jsem byla dnes na HCG.. a bohužel naše první ivf nevyšlo .. ale naštěstí máme ještě 4 zmrazené embrya ... Chci se zeptat..jak je to s placením při ket? Kdy vám se zadařilo při ket otěhotnět..? Jsem dneska šíleně zklamaná....snažím se myslet pozitivně..ale nějak to nejde...😬

kikika87
9. srp 2018

@wiwiska Ahojky, tak to mě moc mrzí, znám ten pocit. Akorát me tedy nezbylo zadne zamrazene embryo. Tak se raduj, že máš ještě dost pokusů.
V pronatalu se platilo myslím 7tis za Ket, asi platíš v den kdy ti ho zavedou. Jdeš do toho hned další měsíc?

wiwiska
autor
9. srp 2018

@kikika87 ahoj... Právě přemýšlím... 22.8 mám přijít na konzultaci... Ale přemýšlím..že se poptam na laparoskopii.. já totiž na ni nebyla... A dost jsem četla.. že to i někdy pomůže.. ale fakt nevím...

kikika87
9. srp 2018

@wiwiska Kvůli průchodnosti vejcovodu? Na tom jsem byla ještě než jsem šla do Caru a naštěstí ok. Asi je dobré vědět jestli to máš v pořádku. Ale mě přijde že to v těch centrech moc neřeší no...většinou začnou tyto věci zkoumat až když to párkrát nevyjde...🤔

wiwiska
autor
9. srp 2018

@kikika87jojo..kvůli průchodnosti.. já právě ještě ne.. jak jsme přišly do caru tak mi pan doktor ..že tohle pak podstoupim.. ale nějak se na to zapomnělo... jen teď teda nevím.. jestli jdu na konzultaci k doktorovi nebo k paní embryolozce ... S tebou to vypadá jak.. ty máš za sebou první ivf ?

kikika87
9. srp 2018

@wiwiska To jdeš určitě k doktorovi a ten navrhne další postup. Já jsem měla v červenci jít do druhého IVF, ale mezitím jsem otehotnela prirozene😊 díky bohu, mě se do další stimulace tak nechtělo...jak se jim to napoprvé vůbec nepovedlo tak sem se hrozně bála.

wiwiska
autor
9. srp 2018

@kikika87 jeeee tak to ti moc gratuluji... 😊S tou stimulaci to chápu.. je to šílený ....taky by se mi podruhé do toho nechtělo .. stejně je to šílený... Jdes na ivf nevyjde.. a nakonec otehotnis přirozeně 🙂

kikika87
9. srp 2018

@wiwiska Mě ještě čekal nějaký dlouhý protokol, kdy si strikas nějaký sprej do nosu, aby tě to hodilo do fáze přechodu jakoby a pak bych do sebe začala prát injekce...z toho mi bylo úplně mdlo😄
Moc děkuju, vůbec jsem to nečekala, ale fakt se nám to nakonec povedlo doma...

zetta01
9. srp 2018

@wiwiska tak nám první IVF nevyšlo, nebo teda test pozitivní byl, ale začaly bolesti břicha, od 8.dne špinění, které se stupňovalo, až se 11.den rozjela MS. V Caru nám řekli, že pokud chceme můžeme začít hned s přípravou na další KET, takže jsem ihned začala se stimulací. Měli jsme zamražených 6 embryek 2x1 a 2x2, bohužel test opět pozitivní, ale HCG nižší dr. říkal, že to může být tím, že byly zmražené a mají pomalejší nárust, za týden HCG kleslo, takže se vysadily prášky došla MS, která trvala jen 1/2 dne, takže jsme měli pauzu to bylo v listopadu s tím, že jsme začala se stimulací o vánocích a hned začátkem ledna šla na KET, test pozitivní, HCG rostlo, ale pak se zpomalilo a vůbec se nenásobilo, nakonec byl jen váček, který se do další kontroly zcvrknul naštěstí po vysazení prášků jsem MS dostala a tělo se pročistilo samo a nemusela jsem na revizi. Až poté dr. doporučil hsteroskopii bez narkozy, že je to šetrnější, ale větší peklo jsem nezažila, dělala mi to dr. která tam byla nová a můžu říct, že už jen když mě dezinfikovala a tu dezinfikova doslova zarazila až dovnitř, tak jsem věděla, že to bude něco a taky, že bylo (podotýkám nejsem žádný cíťa a snesu hodně) 3 týdny čekání na výsledky a vše v pořádku nic nenašli, takže v dubnu poslední KET a dnešním dnem jsem 19+1 🙂 jinak ve Zlíně byl KET za 5tis. nechali jsme zavést vždy 2 embrya a ty byly pěkná kvalitní a v takové kvalitě se i rozmrazily. Takže nám v podstatě, když nepočítám IVF, vyšel až 3 KET.

wiwiska
autor
9. srp 2018

@zetta01 děkuji za odpoved.. zkušenost máš teda šílenou... To muselo být pro tebe hrozne.. vidět pozitivní test.. radovat se.. a pak zklamání...😔já jsem právě zvědavá co mi řekne doktor.. jestli mě pošle na tu laparoskopii a pak půjdeme na ket .. .. nebo let a potom laparoskopie.... Uvidíme.. jen si nedokážu představit tolik zklamání.. já jsem dneska totálně ko. . z toho že to nevyšlo 😒

wiwiska
autor
9. srp 2018

@kikika87 a kdy máš termín ?🙂

kikika87
9. srp 2018

@wiwiska Nějak na konci ledna, tak doufám, že to doklepeme do zdárného konce! Zklamání je velke, já vím. Ale neboj, ono to vyjde...jen o trochu později 😉

wiwiska
autor
9. srp 2018

@kikika87 děkuji moc .. věřím v to..že jednou snad taky budu mamou

zetta01
9. srp 2018

@wiwiska to ano, jako bylo to šílené a největší rána přišla v únoru, když jsem fakt myslela, že už to konečně vyšlo, na konci ledna jsem potratila a 14 dní na to nám bratr se svou novou přítelkyní s kterou byl asi tak 9měs. (ona je straší než on a už došla se 4 letou holčičkou) nám oznámili, že čekají malé, rozesmátí, nadšení a přitom věděli, že se snažíme, oni ani nic neřekli, že by třeba chtěli, snažili se nebo tak, přitom mě se furt jeho ptala co a jak a pak tohle. Neskutečná rána do srdce, nic horšího jsem nezažila. Naši to oběčeli aj s babičkou kvůli mě, pač jim bylo strašně líto mě. Jako ty pokusy byly děsné, ze začátku jsem furt testovala jako blbá, porovnávala atd.. na poslední pokus jsem šla s čistou hlavou, brala jsem to jako formalitu, dali jsem obě dvě poslední embryjka, bud a nebo, aby se to prostě uzavřelo. Já rozhodlá, že když to nevyjde odcházím z práce, pač tak to bylo hrozné a už si začala hledat novou práci, fakt nic neřešila, ani jsem neležela, domů jsme se po KETU dostali až k večeru, tak jsem ležela jen na druhý den dopoledne a fakt jsem si na to ani nepomyslela, pač jsme řešili nějaké problémy co mě přivedly na jiné myšlenky. I test jsem si dělala než jsem šla do centra, abych věděla aspoň trochu na čem jsem a nebyla pak před dr. nějaká přepadlá. A ejhle ono to vyšlo 🙂 tak zatím vše ok, tak doufám, že to bude všechno i nadále v pořádku 🙂

wiwiska
autor
9. srp 2018

@zetta01 jo to znám.. mě nejvíc.. dostávalo.. jak všichni vedle mě jsou v tom.. jen já vidim jak ty dítka rostou .. pak si uvědomím jak ten čas letí... A já stále nic... A kecy bab z práce..typu a co ty a mimco.. už máš nejvyšší čas... Mě úplně dostávali.. jak jsou hloupé...jak se to lehce řekne.. udělat dítě... 😬 Šílený .. ale neuděláš nic s blbci se potkáváme a budeme potkávat denně . ..držím palce ať vše dopadne dobře 😊

zetta01
9. srp 2018

@wiwiska přesně tak, já jsem s manželem spolu 11 let, z toho 3 roky manželé. Já budu mít za 2 týdny 31 let manžel v září 37, takže těch řečí narážek spousta jako, přitom logicky, když všude jen slyšíš, jak je čím dál víc párů co nemůžou mít děti, tak asi logicky, když ještě nic nemáme, tak asi bude nějaký problém a nebudu se někoho, tak hloupě ptát. Ale lidi co nemají problém, mají štěstí, že mají dítě přirozeně, tak si to neuvědomují. Mě strašně mrzelo, když jsem se bavila s mamkou řekla jí, jak jsem už psych.v háji kolikrát byla i nepříjemná a podrážděná a ona mi na to řekla, já moc dobře vím, jak ti je, taky jsem nemohla hned otěhotnět. Mimochodem to její otěhotnět byly 2 měsíce, kdy pak stresovala, že je určo neplodná, pak už dítě nechtěla a otěhotněla a rovnou dvojnásobně. Moc děkuji, po tom všem čí jsem si prošla, už to musí být dobré. A uvidíš, že i u tebe bude 🙂

wiwiska
autor
9. srp 2018

@zetta01 určitě bude ...upřímně ti držím palce 🤞 stejně je to zajímavé . Že kdysi se rodilo úplně bez problémů a teď je čím dál víc lidí co mají s otěhotněním problém.. mě bude letos 30 a příteli 38.. takže máme oba nejvyšší čas....

zetta01
9. srp 2018

@wiwiska Děkuji moc, jsi hodná 🙂 Ono ty problémy byly vždycky, jen se o tom spíš tolik nemluvilo. Od manžela kmotr jsem se nedávno dověděla, že nemohli mít děti a jediné řešení byla adopce a tom kmotr nechtěl. Ale je fakt, že ted je toho opravdu strašně moc. Myslím si že je to hodně tou dnešní dobou, životním stylem, stresem a hlavně i HA. Uvidíš, že na Vás se brzo štěstíčko obrátí.

misicka1988
9. srp 2018

@wiwiska Já mám za sebou 2x Ivf, a jednou Ket. A právě z Ketu se nám narodila holčička, teď jí je 22 měsíců. Takže nezoufej, po prvním pokusu otěhotní jen malé procento, při 2 a 3 pokusu jsou šance nejvyšší 😉

wiwiska
autor
9. srp 2018

@misicka1988 malá je krásná.. koukala jsem na tvé fotky 🙂 já měla furt za to.. že většinou ivf vyjde na první pokus....

zetta01
9. srp 2018

@wiwiska na poprvé to vyjde málo kdy, je to spíš jen takový pokus. Zkouší, jak bude tělo vůbec reagovat, pač co působí na jednu nepůsobí na druhou. Naopak se šance zvyšuje čím víc pokusů vyzkoušíš 🙂

misicka1988
9. srp 2018

@wiwiska Přesně jak píše zetta01. Poprvé je to dost o štěstí, 2,3 pokus je největší procento uspěšnosti. Naopak ale třeba u 4, 5,6, pokusu zase šance klesají. Takže hlavu vzhůru, věř že příště to výjde 😉 Mě bylo "už" 37 let když jsem otěhotněla a porodila 🙂

nezvalova
9. srp 2018

Ja otěhotněla po 4 letech zkoušení.Cca po 2 letech mně moje doktorka v CARu poslala k psychologičke, protože jsem byla psychicky hotová.Nejprve byla jenom stimulace Clostibegit, pak asi 7 x IUI, 1x IVF - nic a pak KET.Po nem jsem otehotnela, no bohužel jsem čekala trojcatka ( nějak se vajíčka začali atypicky dělit) a ja potratila.Byl to šok, ale doktorka mi řekla, že to takhle bylo lepší, bo to celé bylo nějaké divné a trvala na dalším IVF i když jsme měli zamražené, ze prej musíme na genetiku.Po potratu jsem sla na vyčištění a zároveň v té době přišli výsledky z imunologie a zjistili že mám vysokou hladinu NK buněk.Po revizi jsem se nesměla minimálně 3 měsíce snažit o mimco a tak jsem aspoň řešila imunologiu.Po 3 mesicech pauzy- byl prosinec a doktorka mi řekla, že nic jiného než IUI se nestihne.Nejprve jsem na něj ani nechtěla, vždyť to 7 x nevyšlo a ještě jsme toho zrovna měli v práci kopu a jeste jsme se stěhovali.V půlce prosince jsem si delala test z moče- negativní, no menzes stále nechodila a ja si pár dnů před Vánocemi nechala udělat test z krve, bo to bylo divné a bylo to tam!!!!A už nam tu 2 roky pobehuje náš Kryštůfek.
Takže nakonec se to povedlo po IUI, imunologické léčbě a v době kdy jsem to neresila.Rodila jsem ve věku 34 let.

hanulkasa
9. srp 2018

Nam vysel prvni ket. Rodila jsem v 35 letech. Mysli pozitivne, urcite to vyjde.

wiwiska
autor
10. srp 2018

@hanulkasa děkuji... Když to tak čtu... Že já můžu být i rada.. že máme zmrazené embrya... Jsou ženy co mají jen jedno.. nevyjde to a pak čekají...nevíte jak to chodí po laparoskopii.. jestli můžu jít hned další cyklus nebo musím nějakou dobu počkat ?

wiwiska
autor
10. srp 2018

@nezvalova holky ani nevíte jak jste mi pomohli... Včera jsem myslela..že se psychicky zhroutim..že to nikdy nevyjde..ale když čtu vaše zkušenosti... Mám velkou naději..že to jednou fakt vyjde 🙂

zetta01
10. srp 2018

@wiwiska to víš, že vyjde, hlavně pozitivně myslet a neztrácet neději 🙂 a to určitě buď ráda, že ty embryjka máš. Já jsem se strašně bála, aby bylo vůbec něco a štěstím jsem se mále zbláznila, když jsem se dozvěděla, že těch dní přežilo 7 embryjek. Známé odebraly jen z jednoho vaječníku k 2. se přes nějaký srůst nedostaly a to byla před tím nějaký měsíc na laparoskopii. Sice jí odebraly 20 vajíček, ale přežilo jim jen 1, které díky hyperstim. museli zamrazit. Dávala tomu velké naděje, jak to vyjde, že je strašně kvalitní a ještě napřed či co a nakonec ani to rozmražení nepřežilo :-/ Je jasné, že když každý měsíc je 1-2 vajíčka co dozrají a oni to, takhle uměle ten růst vyvolají, že nemůžou být všechny vajíčka kvalitní. Takže určitě je to super, že něco máš 🙂

nita1984
10. srp 2018

Nám nevyšel ani 6. Transfer. 2xET a 4xKET. Takže teď jsem se na vše vykašlala. 80tisic v háji, jen potraty a biochemicka. Máme ještě šest sněhuláků, ale kdo ví, jestli ještě někdy najdu odvahu.

hanulkasa
10. srp 2018

@wiwiska je to vsechno jak v kterem caru. Ja chodila do unicy. Máme ještě 2x2 mrazacky. Tam se i jet dělal až po 3 měsících. Bylo mi řečeno, aby si tělo odpocinulo a srovnalo se od těch hormonů. Tehdy jsem byla naštvaná a chtěla jít hned. Nekde se jde hned daksi cyklus . Nakonec se to vyplatilo a ja se dala do kupy i psychicky.

ruzicka06
10. srp 2018

@wiwiska Omlouvám se, že vám vstupuji do diskuze. S ivf ani ket zkušenosti nemám, jen bych měla takovou poznámku...přečetla jsem si, že uvažuješ o laparoskopii, než o příp. ket, když vám nevyšlo ivf. Myslím si, že laparoskopie by měla proběhnout dřív, než něco zásadního jako je asistovaná reprodukce. Jen píši z vlastní zkušenosti. Také jsem měla na laparo jít (po roce a půl bezúspěšnýho snažení mě tam poslala dr. z gyndy,), ale nakonec jsem na to nemusela, těhu přišlo asi 14 dních před operací (pak ale nedopadlo..). Jinak laparoskopie v mnoha příp. opravdu pomůže, znám dost případů, kdy se zjistil problém právě po tomto zákroku. Jinak držím palce, určo se mimi jednou dočkáš 🙂

zetta01
10. srp 2018

@ruzicka06 Souhlasím, pokud není znám důvod problému, tak bych na tu laparku šla ještě před začátkem IVF. Přeci jen ta stimulace je velký zásah do organismu, co si budeme vykládat nestojí to zrovna malou částku a přijde mi na hlavu postavené, projít IVF, kety a pak teprve po neúspěších řešit tyhle vyšetření a zjišťovat důvod proč to zatím nevyšlo. Ale i já sama jsem měla IVF, 2x KET a až pak mě poslal dr. na hsteroskopii byla tedy bez narkozy a nakonec ani na nic nepřišli vše ok a při dalším KETU jsem otěhotněla a zatím je vše v pořádku