Ahoj snažilky, těhulky a maminky, omlouvám se, jestli jste toto již probíraly, ale nějak to nemůžu najít. Já konečně po xxx operacích mám zelenou a dnes jsme dostali s mužem první informace o IVF, že začnu brát nějaký GONAL-F než se půjde na věc a má otazka tedy zní:
Jaké má Gonal-F vedlejší účinky, myslím, z vašich vlastních zkušenosti. Bylo vám špatně, měly špatnou pleť, byly jste ve špatné náladě, přibraly jste po něm nějakou váhu na víc, atd? Předem všem děkuji za info.
A další, léčí nebo léčil se někdo v ISCARE centru v P8?
Díky a těhu zdar 🙂
Ahoj Siki, diky moc za tvuj prispevek. To jsem rada, ze si nemela vedlejsi ucinky, protoze toho jedine se desim, protoze mam za sebou dost operaci a dost jinych leku po kterych jsem mela vedlejsi ucinky, jako byla naladovost, nevolnost a vaha...tak jsem rada ze tentokrat bych se tomu snad mohla vyhnout. U jakeho doktora jsi v ISCARU byla na IVF a muzu se zeptat jestli se to podarilo pri 1. IVF nebo az tech dalsich a byla jsi na inseminaci predtim. Me ji ani nedoporucovali, protoze mam pry tak nizkou sliznici, ze by to byla akorat ztrata casu. Diky moc a at se maji dvojicky k svetu 😉
ahoj Jitule
mně po gonalu bolela hlava a byla jsem trochu přecitlivělá, rozbrečela mě i blbost. ale hned po dobrání to přešlo, ani jedno nebylo nic strašného. nebřibrala jsem nic
jinak, kdyby se ti chtělo, zavítej k nám do diskuze 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
ahoj, ja tiež začnem užívat Gonal v septembri, tak sa aj teším, že sa otvorila takáto téma....inakjitule...je už jedna iscaracka tema...dlho dlho...kludne sa pridajte...je to siceo Bratislavskom iscare...ale ved ide o jednu inštituciu a asi aj podobné postupy
ahojte ja teraz uživam gonal a je to zatial super nič mi nieje akurat trocha som citlivejšia 🙂
aj ja som brala gonal a nic pohodicka a musim zaklopat vysledok stoji za to, drzim palce.
ja zacinam kazdym dnom, uz len cakam na M
Jitule, mně po Gonalu taky nebylo vůbec nic🙂 Hezky mě nastimuloval, ale ani jsem o tom nevěděla🙂
ak vsetko vyjde, ako ma, zacinam brat Gonal zaciatkom oktobra 🙂 ja sa na to normalne tesim, lebo po vsetkej tej liecbe, napchavani sa hormonov, ktore neviedli k nicomu, sa to dufam konecne niekam pohne 🙂
Dekuji vsem za prispevky, tak asi nas to vetsinu ceka, tak si muzeme dat vedet jak to s nama vypada. Ja zacinam brat taky druhy den M, tak jeste abych ji dostala, protoze diky te nizke sliznici to mam s ni nahnute. Tak drzim palce vsem 😉
ahojte babulky, mozem sa nieco spytat? prepacte ze vam sem leziem, ale zaujalo ma co ste napisali o gonale. ten sa berie iba pred UO? lebo j asom teraz po dvoch trosku zlozitejsich potratoch a hormony mam z toho uplne rozhadzane, tak mi doki nasadil clostil. no a ak je gonal na to iste a nema neziaduce ucinky, tak peco nemozem brat ten? 😕
Ahoj Betty, ja Gonal zacinam brat druhy den M jako pripravu na IVF - umele oplodneni, takze predpokladam, ze je to na stimulaci hormonu asi 🙂
aha, no ale ja mam tie hormony teraz pekne rozhadzane a tiez mi ich chcu upratat nejakymi inymi hormonmi...tak mozno je aj gona na to. no opytam sa radsej zajtra dokiho. dakujem za odpoved 🙂
Bettynko, Gonal je především hodně drahý (na pero se doplácí 1000Kč, ale mnohem vyšší částku hradí pojišťovna). Proto se na vyvolání ovulace v přirozeném snažení nebo při um. inseminaci používají levnější, močové deriváty. Až tehdy, když selžou (žena na ně nereaguje, nebo reaguje špatně), přistupuje se k minimálním dávkám Gonalu nebo Puregonu🙂
dakujem za ingosky babulky 😎 al emoc ma teda nepotesilo, ze na mna ide doki s nejakymi lacnymi mocovymi derivatmi 😕 😅 😀
Bettynka, gonal je zase vyráběný z ovariálních buněk čínského křečaů, to si nevybereš 😀
křečaů = křečka
pardon 🙂
aktaka, esteze si sa opravila, lebo teda som rozmyslala, co to asi je ten krecau 😀 asi si myslela skrecka, ze? no ale skreckove ovaria su lepise ako moc, nemyslis? 😀 😀 😀
jestli je skreček to stejné jako křeček, tak přesně toho jsem myslela 😀
nevím, jestli je to lepší, hlavní je, že to pomáhá 😉
Ahoj čekám z Iscaru chlapečka až teda na třetí pokus ☹ ale přece. 😉 A povedlo se to dr Hulvertovi.Jinak u prvních dvou pokusů jsem píchala Puregon a na třetí mi dali Gonal
aktaka myslim ze skrecok a krecek je to iste 😀 ach uz som vam pisala, co mi vyprodukoval clostil?
ahojte- kocky idem na 4IVF- a nemam GONAL f -nezostal niektorej? ak ano prosim IP-dakujem 🙂
Bett, co ti vyprodukoval?
Dior, bohužel, já zbytek odezvdala do caru
aktaka no nic zvlastne to vraj nie je - jeden folik, ktory ma 16,5 mm a je vraskavy. tak som sa mu smiala,z e je makly a este aj stary,a le doki hovoirl, ze to vrasnenie musi prist a je znakom toho, ze praskne 😕
ahojte.. Zostal nam GONAL 2 ks uskladnený v chladničke... .. potrebuje niekto?? Prešov.. Dohoda
Ahojte.. Tiez by som potrebovala 2 balenia Gonalu. Ak ano, dajte mi prosim vediet.
Baby ako sa pichá gonal?, respektíve ako si nastavím potrebnú dávku 😅 , nejak zmetkujem, dakujem za odpoved
taky, len si hore nastav kolko potrebujes a vytiahni ten piest, on sa vytiahne iba po tu hodnotu , ktoru potrebujes 😉
ta sipka ti bude ukazovat na tu hodnotu, co potrebujes 😉
napr daj si sipku na 150 a vytiahni 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj Jitule, já po něm vedlejší účinky neměla žádné. cítila jsem se stejně a ani po fyzické stránce to nebylo jiné. Jsou to jedny z nejlepších hormonů (taky si za ně zaplatíš), takže si myslím, že se nemáš čeho bát.
Já jsem taky po IVF v Iscare a pěju na ně jen samou chválu. Čekám dvojčátka 😉