Dámy, napíšete mi své zkušenosti, jak jste odpočívaly po transferu? Já ho měla v pátek, hodinu ležet na pokoji na kinice, pak cesta domu, zbytek dne jsem doma polehávala. Sobota taky odpočinková, v neděliuž krátká procházka... Dneska už mě ani břicho nebolí, jen prsa :-/ Cítím se úplně normálně, takže jsem dneska vařila, lehce uklidila, nic těžkého, ale přece jenom by mě zajímalo, jak jste to měly vy ten třetí den od ET a další dny.. Děkuji předem za odpovědi, popř. rady 🙂
@lusk09 tak to jsem ráda, že taky normálně funguješ... Ono už to asi tím ležením stejně neovlivníme.. Prý je nejdůležitějších 20min, jestli se uhnízdí nebo ne, někdo tvrdí, že první tři dny.. Každý má jiné názory. Ale cítím se dobře, tak proč ze sebe dělat neschopnou, že.. 🙂 Držím palce!
Ahoj, poprvé sem nijak zvlášť neodpočívala, jen nic nezvedala a druhý den šla do práce. Zadařilo se a máme doma malého lumpíka 🙂 . Teď jsem jíž 2x po neúspěšném KET. Ono je opravdu těžké malého vůbec nezvedat, to prostě nejde, nějak s ním fungovat musím.
Ahoj , já byla 3x na embryotransferu. Pokaždé mi ho tam šupli , a hned jsem šla domů. Ve všech 3 případech jsem se chovala vždy stějně , tzn. nic netahala , a vesměs pár dní jen odpočívala. Nic jsem nepociťovala. Vlastně pokaždé to bylo jako kdybych vůbec nic nepodstoupila , byla jsem naprosto ok a nic jsem necítila. 2x to nevyšlo , a těď potřetí se na nás usmálo štěstí 🙂 Jsem teprve na začátku , 6tt , ale chytlo se 🙂 Takže asi se to moc ovlivnit nedá , je to trošku ruleta , ale jednou to vyjít musí 🙂
Ahoj. Vlastně se za chvíli budeme pouštět do našeho prvního IVF, tak řeším, jestli mám být kvůli tomu doma na neschopence. Pracuji totiž v nemocnici na resuscitačním oddělení a tam si klidu moc neužiju. Jak to děláte vy, holky? Čtu tady, že jste všechny odpočívaly... Děkuji za odpovědi.
Moc moc gratuluju každému komu se zadaří. Čeká mě třetí KET. Je to hrozný stres, když vím, že jen 3 pokusy jsou hrazené. Já normálně chodila do práce. Dělám, ale kancelářskou práci.
@misicka1988 Tak to jsem ráda, že vám to vyšlo!! Píšeš, že po transferu jsi šla hned domů, ale tak tu hodinu jsi tam ležela, ne?? Jinak právě mám stejné pocity. Připravovali jsme se na to půl roku (před tím IUI) pořád ultrazvuky, vyšetření, odběry, injekce a pak 10 minut a je to... jako, když vás bolí zub a jdete k zubaři a on vás ho zbaví. Je fakt, že první dva dny mě bolelo břicho a odpočívala jsem, ale ted už necítím, kromě prsou nic :-/ Kéž by to vyšlo i nám 🙂
@cllowie To mě mrzí, ale asi jak psala misicka 1988, je to jako ruleta, bud to vyjde, nebo ne. Ovlivnit to asi nedokážeme :-/ Děláme pro to všechny maximum... Držím palce. Nepomohlo by třeba zkusit změnu a po transferu odpočívat, na nemocenskou máš nárok a třeba by to tím relaxem doma vyšlo... Je jedno, jestli je to manuální nebo kancelářská práce, pořád je to práce, takže stres...
@leni09 Taky mám za sebou první IVF... asi z celého toho kolotoče - před tím několik IUI, kontroly, potom injekce a odběr vajíček, byl ten samotný transfer to nejjednodušší. Teď už jen čekat na zázrak... Já šla na nemocenskou před odběrem vajíček, hned při prvním ultrazvuku ( budeš ten týden chodit tak 3x na ultrazvuk, takže i časově to je náročné, pokud na kliniku dojíždíš, jako my ) a budu na ní do doby než se ukáže, jestli se nám zadařilo nebo ne. Potom bych šla znovu do práce a po 3 měsících bych šla opět na nemocenskou (máme jednoho mražáčka). Já pracuji v automobilce, takže 3 směny a docela náročná práce, celý den na nohou, tak jsem chtěla být v klidu a nelituji toho. Mám vycházky od 13-19hod takže je to paráda - odpočívám, procházky, na všechno mám čas... Držím palce!
@hanpavka Právě že u Apolináře v Praze kde mi transfer dělali se po implantaci embrya neleží vůbec...šupli mi ho tam , laborantka jen překontrolovala zda embryo nezůstalo na přístroji kterým ho zaváděli , a hned jsem se šla oblékat. Bylo to strašně rychlé , a je fakt , že jsem se ptala jestli je to takhle v pořádku , a prý není důvod po transferu ležet. Já stejně ale jak jsem hned dorazila domů (autem) lehla na sedačku , a ležela až do večera 🙂 Držím moc palce všem , kteří jsou po transferu a čekají 😉
Právě jak psala misicka1988. Taky mi ho tam u Apolináře jen šoupli a jelo se domu. Máme doma už jednoho raubíře, jsem tedy na mateřské, takže ležet prostě nejde. Ted beru ESTROFEN na řízený cyklus. Máme už jen jedno embryo, tak to jsou nervy.
Ahojte, já mám za sebou IVF ve Zlíně - ET nepodařilo se (dr. Kovalčík), pak KET - biochemické těhotenství (dr. Štochlová - nedoporučuji!!!!), u tohoto posledního KET (dr. Chovanec) jsem se úplně vyprdla na testování, protože u minulého jak jsem měla to biochemické mi ani jeden test neukázal pozitivní výsledek a to jsem měla HCG 10,8 a po třech dnech už 38 a ikdyž byl test citlivý od 10 jednotek byly všechny bílé. Takže jsem stresovala dvakrát (testy nic, krev pozitivní). Teď jsem počkala až na krev, chodila normálně do práce, u přdchozích jsem byla doma, šla jsem s tím, že tam nebude vůbec nic a ejhle, 13 den po KET HCG přes 2000 jednotek a už byl vidět na UTZ i gestační váček (máme fotku). Takže holky nestresujte se testama, počkejte na krev. Horší je to teď euforii z toho že to vyšlo, vystřídaly nervy aby bylo vše ok, strašně se bojím kontroly za týden ve čtvrtek, kde už by mělo být vidět srdce. Mám úzkostné stavy a nevolnosti, nemůžu nic jíst. beru Utrogestan 4-2-4 a k tomu estrimax 4 x denně, plus Fraxiparin injekci na břicha denně. Takže teď bojuju s psychikou....místo těšení se a radosti mám stres aby bylo vše ok.
Já den po et chodila celý den po zoo a další den jsem jela na 4 dny na vodu, takže žádný klidový režim. Chytlo se to, akorát jsem pak byla ve 14tt na přerušení - downův syndrom. Teď se chystám na ket a zase to asi nebudu moc řešit, buď to vyjde nebo ne. Myslim, že se to moc ovlivnit nedá
@leni09 ja dělam též na intenzivce 🙂 a po celou dobu IVF jsem na neschopence🙂 nedokážu si představit chodit do toho blazince a lítaček 🙂 ani lekaři nebyli pro abych při tomto chodila do takovéhle práce 🙂 když se něco semele , nikdo nebere ohledy na to, že máš nastimulovane vaječníky nebo že si po ET, že nic težkeho tahat nemužeš , proste se musí makat ... 🙂 nemluvě o tom, že se mi už jedno u při přijmu podařilo píchnout o použitou jehlu. .představa, že by se mi to stalo třeba ted .... opravdu lepší zustat doma v klidu u televize a soustředit se na tohle 🙂 ja při stimulce byla hlavne dost unavena 🙂
Holky me čeka první KET, čerstvy ET mi nedoporučili, takže cca kolem 25.unora 🙂 v papirech píšou akorát nezvedat nic težkeho, nemit sex pár dni, nekoupat se v bazenech a v horké vaně🙂 jinak se prý máme chovat normálně, ale plánuju spíš odpočívat a chodit na zdravotní procházky 🙂))
@lenusaak ahoj, mozes fungovat normalne. v den KET odpocivaj, na druhy den tiez oddychuj, skus ist na prechadzku.
ja som po KET fungovala normalne. nemam rizikovu pracu, tak som chodila normalne aj do prace. akurat som nedvihala nic tazke, nekupala sa v bazene, sprchujem sa iba vlaznou vodou. sex mame zakazany az do prveho utz o 3 tyzdne. teraz mam prikazane az do utz setrit sa, oddychovat a nenamahat sa.
@hanpavka ahoj já v CARu 20 minut ležet , pak domů , vycházka, večer víno na lepší prokrvení a na druhý den do práce. Můj názor je pokusit se zapomenout , žes někde byla. Prostě normálně funguj akorát nic netahej. no a 6 den po ET duch na testu a dnes 22 tt 🙂 hodně stěští
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahojda ja jsem dbes 5 den po KET, streda lezeni, ct polehavani a drobne prace doma, patek navstevy,prochazka atd.,sobota jen vareni a odpocinek u filmu, bolelo me bricho, nedele navstevy a v podstate bezne fuungovani, dnes uz v praci. Nezvedam nic tezkeho, vice sedim.