Jak dlouho vás nechali ležet bezprostředně po ET?

europa00
13. únor 2021

Holky mám dotaz, ja byla jednou na nativu, hned po 10 minutách mě vyluftovali ven prišlo mi to hrozně brzy...ted bych měla podstoupit znova a rada bych si řekla o delší čas v leže

ono embrio se zavadí s určitou dávkou tekutiny a ta se logicky musí vstřebat aby embrio nesklouzlo k děložnímu hrdlu kde nepřežije...
chápu že při normální početí je to jiné a u hnízdění se člověk normálně hýbe pač embrii je jakoby lepkavé...
ale u ET je tam jeste ta tekutina a každy CAR a doktor má na to asi rozdílné názory nekdo říka 5 minut..někdo ležel 2 hodky po...

nechci nic podcenit, nechci at mi embrio hned sjede dolu...
jak jste to měly vy? děkuji

barmo
13. únor 2021

Mě nechali po zavedení ležet 20min

eva118
13. únor 2021

Asi tak půl hodiny, deset minut to určitě nebylo. Prckovi to stačilo.

hejluc
13. únor 2021

Zavedli na sále, přendali v leže na postel a nechali hodinu ležet.

kristynkal
13. únor 2021

Cca 20 minut s relaxační hudbou 🙂

twins_sovovi
13. únor 2021

@europa00 ahoj mě vylifrovali také do 10 minut...

denisa777000
13. únor 2021

U nás nechají ležet 1 až 1,5 hodiny😊

uzivatelkapetra
13. únor 2021

Jednu hodinu, ale já cca v půlce odešla a vyšlo

misicka1988
13. únor 2021

Mě teda po zavedení poslali hned domů, nelezela jsem tam ani minutu navíc... Bylo to strašně rychlé.

europa00
autor
13. únor 2021

holky to je fakt divné ty rozlišné přístupy...já tedy chápu, že o tydením ležení jsou to fakt bachorky ktere jsou k ničemu...ale bezprostředně po musí byt cas na vstřebání te tekutiny se kterou embrio vstrikují...a ja fakt nemám paru jak rychle se vsakuje do sliznice...jak ríkám kamaradku nechali hodinu a jeste ji řekli že se nesmi pretacet ani ze strany na stranu...mám nastesti skveleho doktora a veřím, že i kdyby si z profi hlediska myslel ze hodina je zbytečna že to pro mě nejak udelá...alespomn 30 minut bychchtela urcite...človek se potřebuje stabiliuovat srovnat si pocity a vedet ze pro to udelal max

tulikiss
13. únor 2021

zavedli, pockali 5 minut a sla jsme na injekci, protoze se rozjizdel hyperstimulak a prisli na to az pri zavadeni. pak jsme ob den jezdila na injekci cca tyden. a syna ma uz 9 let.

sanoela
13. únor 2021

@europa00 asi 15-20min a vyšlo😊

piggy123
13. únor 2021

Mě nechali ležet 15 minut, i když v jejich prospektu psali, že nechávají hodinu 😐 A jak píšeš o té tekutině, tak já hned po posazení a zvednutí se cítila, jak to vytéká 😐 Dneska jsem 8. den po ET a test sněhobílý...

europa00
autor
13. únor 2021

@piggy123 aha to je mi líto...a je to opravdu blbý, protože vytekat by určite nic nemělo..v podstatě nemám představu jaké množství tekutiny to je...ja fakt zkusím požadat alespon o pul hodky

piggy123
13. únor 2021

@europa00 Já si ale spíše myslím, že to vytékala asi voda, kterou mě omýval doktor uvnitř vagíny před zákrokem plus gel po ultrazvuku. A ke všemu ten ultrazvuk ze mě vytáhl tak neopatrně a takovou rychlostí, až to “mlasklo” 🙈 To jsem ještě nezažila. Každopádně žádný pěkný pocit to nebyl. Ta tekutina v katetru, kterým zavádí embryo, je jen pár mililitrů.

95newmommy2020
13. únor 2021

Byla to půl hodinka určitě.

katule1990
13. únor 2021

Me nechavali vzdycky hodinu.

isobara85
14. únor 2021

Cca 15 minut a vyslo to.

beruska1889
14. únor 2021

Mě nechali ležet tak 10 minut asi ... Víc to určitě nebylo... po ET jsme si udělali ještě delší procházku a syn měl včera 10 měsíců...

misu8
14. únor 2021

10 minut a stačilo to

bezinka22
15. únor 2021

@europa00 no lezela jsem docela dlouho urcite minimalne pul hodiny spis vic. Ale uprimne si myslim, ze je to jedno, jestli se ma chytit tak se chyti, jestli ne, nic nepomuze. Pokud budes mit lepsi pocit, urcite o to pozadej. Jinak u KETu ktery vysel jsem mela lezet na brise (mam zaklonenou delohu), jestli to melo vliv nevim, spis ne.

madamas
15. únor 2021

Ležela jsem hodinu, ze sálu mě přivezli v leže. Paní co přivezli po mě podala sestra mobil aby se nemusela natahovat na stolek a ještě jí upozornila ať nezvedá tak hlavu aby nenamáhala bříško. Takže u nás v centru na ten čas po transferu kladli docela důraz.

europa00
autor
16. únor 2021

@madamas to je opravdu zvlaštní...ty rozdíly

lencza1210
18. únor 2021

@europa00 já nesměla taky, jen ležet na zádech a max pokrcit nohy a ležela jsem půl hodiny. 🙂

handulkak
18. únor 2021

U nás cca 5min

andyskarsgard
19. únor 2021

45 min na sale, a stacilo to.