Ivf s dárcem. Máte zkušenost jako svobodná?

luciebelohradska31
14. čer 2020

Ahoj holky je mi 32 let mám jeden vejcovod nedávno jsem se rozešla s partnerem s kterým jsme se snažily o miminko (moje první) bohužel teď jsem bez partnera a nějak nemám štěstí na vztahy tak přemýšlím o tom si pořídit dítě sama. Žiji v Anglii sice tu je to možné ale strašně drahé a doktoři a nemocnice jsou na nic no co vám budu vyprávět asi jste o tom slyšeli jak to tady chodí. Ne z vlastních zdrojů jsem zjistila že i v cz jsou dárci spermatu který by mi pomohly a i osobně bych měla to štěstí je poznat takže nic ze spermobanky. Jsem naprosto zdravá až na ten jeden vejcovod jen partner mi chybí a proto uvažuji jít rovnou na ivf zkusit štěstí touto cestou. Je tu některá z vás která byla svobodná a jela do Čech na umělé oplodnění a nakonec ho tam měla s pomocí kamaráda nebo dárce? Jak jste to vyřešily? Děkuji předem za odpověďi.

hezz17
14. čer 2020

Nejsem si 100% jistá, ale v čr se nedělá ivf samostatně zene, ale páru. I kdyby byli "par" jen papírově, musela bys mít nějakého chlapa s sebou.

sudylichozrout
14. čer 2020

@luciebelohradska31 IVF ti jako zenske bez partnera neudelaji. A uprimne, jsem rada., dite potrebuje oba rodice.

zelenaesmolda
14. čer 2020

@luciebelohradska31 kamaradka podstoupila ivf v rakousku

zelenaesmolda
14. čer 2020

@sudylichozrout no tak to,ze ma partnera jeste neznamena,ze dite bude mit v budoucnu oba rodice.Navic i ta svobodna matka si prece muze nekoho najit.

luciebelohradska31
autor
14. čer 2020

@zelenaesmolda přesně to samé si myslím i já děkuji za pochopení

zelenaesmolda
14. čer 2020

@luciebelohradska31 ono je to strasne dvousecne,najednu stranu dite potrebuje oba rodice.Na druhou vztahy se rozpadaji.Nekdy dokaze samotna matka diteti zajistit plnogodnotny zivot i bez partnera.

bassetlady
14. čer 2020

Pokud najdeš chlapa který, bude ochoten projít odběry atd. a navíc Ti vše podepíše a tím na sebe vezme riziko, že po něm budeš chtít alimenty, tak proč ne. A chceš riskovat, že si jednou může dělat nároky. Pokud máš zdrav poj v čr, tak si připrav cca 40tis na jedno kolo a pokud ne, tak cca 90.

luciebelohradska31
autor
14. čer 2020

@bassetlady já chci jít na kliniku reprofit celková cena ivf za jeden cyklus je 32 tisíc což je pro mě nic s porovnáním co bych musela platit v UK

veroniqess
14. čer 2020

V prvé řadě chci říct, že s celou situací nemám žádný problém, upřímně, celý Modrý koník (a ne jen ten, stačí se rozhlédnout kolem sebe, ale tak když už jsme zde) je plný holek, co buď s otcem dítěte nežijí, nebo je to debil (s prominutím), nebo mají několik dětí a k tomu má každé dítě svého tatínka, fakt to není výjimka. Takže moralizování opravdu není na místě. Jinak myslím, že to lze, ale jak už bylo zmíněno, s kamarádem, nebo někým, kdo to absolvuje s tebou 🙂. Podstoupit v zahraničí by to bylo asi lepší a už sem viděla někde reklamu na české společnosti, které to pomohou zprostředkovat (a pak není potřeba figurant 🙂.

luciebelohradska31
autor
14. čer 2020

@veroniqess no já právě chtěla na to umělé v cz mám kamaráda co by do toho šel už takhle pomohl jedné paní a teď chce pomoct mě vím že v zahraničí by to šlo i bez partnera ale to musíte umět jazyk nebo je to dálkove nedostupné klinika cz kterou jsem si vybrala by po mě nevyzadovala žádné testy protože spolupracuje s klinikou v UK do které chodím na kontroly.... Jinak musím souhlasit co jste psala já sama vyrostla bez otce a to nás mamka vychovala 4 děti a ani jedno nemělo svyho otce u sebe takže kde je ta jistota že

hezz17
14. čer 2020

@luciebelohradska31 a když by kamarád byl ochoten pomoci, nebylo by jednodušší to "spáchat" doma než na klinice? 🤔

bassetlady
14. čer 2020

@luciebelohradska31 jako člověk, který prošel několika cykly IVF, si to trošku malujete na růžovo. Už jen logistika je trošku náročná. Ale asi to máte pod podchyné, volno v práci na cca 3 týdny. A těch 32 tis, no nevim.

luciebelohradska31
autor
14. čer 2020

@hezz17 no věř mi kdyby to šlo tak bych byla ráda ale asi si se, nedocetla že kamarád žije v ČR a já v UK mám jeden vejcovod a tak snažení by, bylo dlouhé a insiminace zase skrz ten vejcovod by byla na nic protože by mi to neudělali pokavad by ovulace nebyla na správné straně takže se to lehce řekne hůř dělá

somalicats
14. čer 2020

@luciebelohradska31 Jeden vejcovod neni problem - ja sama mam jen jeden vejcovod, jeden vajecnik a otehotnela jsem vzdycky na prvni pokus. Tohle je hlavne v hlave, rozhodne neni nutne jen kvuli jednomu vejcovodu jit na IVF.

luciebelohradska31
autor
14. čer 2020

@somalicats no tak to měl někdo štěstí já ale partnera nemám a nevím kdy bude proto to umělé vím že se dá otěhotnět s jednim vejcovodem I když jsem se s ex snažila 7 měsíců tak teď nemám skym se snažit přirozeně tak asi proto

somalicats
14. čer 2020

@luciebelohradska31 Malujes si to IVF sice hezky, ale ono to ani v CR tak jednoduche neni, navic ani u IVF nemas jistotu, ze to klapne na prvni pokus. Na Tvem miste bych se spis snazila si nejdriv najit partnera, 32 let neni jeste zase tak moc.

luciebelohradska31
autor
14. čer 2020

@somalicats to já vím že to na poprvé nemusí vyjít a taky stim počítám ale taky si říkám že radši dát za několik pokusu moje ušetřené peníze než to hodin za jeden pokus někde v cizině a pak zase celý rok šetřit na další pokus.... Najít si partnera to se vám řekne to si dřív najdu dárce do postele v dnešní době to není nic lehké a hledat si partnera jenom skrz dítě s kterým má konec nemusíte být je taky blbost ale díky za odpověď i tak vážím si každé reakce

somalicats
14. čer 2020

@luciebelohradska31 Nikdo netvrdi, ze s tim partnerem zustanes do konce zivota, ale pokud nemas problem sehnat "darce do postele", tak co Ti brani to zkouset i timto zpusobem? Usetris 😀 . Navic pokud zijes v UK, tak predpokladam nemas v CR pojisteni, a pak rozhodne nebude jedno IVF za 30k, to pocitej s castkou blizici se 100k.

kocila
14. čer 2020

@luciebelohradska31 a nechces si udelat v dobe ovulace vylet do CR za kamaradem,on by to dal sperma a ty by sis zavedla?ano mas jeden vejcovod,ale pres utz se da zjistit,zda ovulujes z vajecniku,ze ktereho je zrovna potreba..zkus nejdrive jednodussi cestu...klinika pouze s partnerem a vse se spolecne podepisuje,budes sem muset x-krat vycestovat,nez se vubec zacne neco dit (hormonalni profil presne nacasovany vuci menstruaci atd...)

luciebelohradska31
autor
14. čer 2020

@kocila to není tak z cela pravda klinika reprofit a klinika cherrish uk spolupracují a posílají si navzájem veškeré testy o pacientce takže veškeré testy které mám udělané v UK by se jen na kliniku reprofit poslaly a nemusely by se znovu dělat objednání na první konzultaci se dá udělat přes email a pak stačí jen jedna konzultace osobně s partnerem a potom už na zákrok sama vím to protože moje známá to přesně taky tak udělala a žije v UK nemusela do ČR jezdit X krát vše bylo udělané rychlou cestou

kocila
14. čer 2020

@luciebelohradska31 vzdyt uz plan mas ,tak smele do toho..co ti brani,testy v UK,darce mas...

malenka3
14. čer 2020

Koukala jsem jak zjara, že se to dá udělat úplně jednoduše. Známé od známé jsou lesbičky. Stačilo, aby jedna vzala domluveného chlapa na ivf kliniku, ten podepsal papír, že jsou partneři a on je neplodný a ona dostala sperma dárce. Takže myslím, že paní si může pomoci poměrně lehko.

zelenaesmolda
14. čer 2020

@luciebelohradska31 mas private insurance nebo NHS?

luciebelohradska31
autor
15. čer 2020

@kocila
@zelenaesmolda nemám ani jedno jsem samoplatce

nita1984
15. čer 2020

@sudylichozrout není pravda. Kamarádka to tak má. Neznám přesně podrobnosti, ale partnera neměla, nemá a syna z IVF ano.

malenka3
15. čer 2020

@nita1984 to ale určitě nebylo ofiko, nějakýho chlapa tam dotáhnout musela, byť s ním není. Viz co jsem psala, lesbičky a jedna došla na kliniku s chlapem, co podepsal papír, že je neplodný a normálně jí udělali dárcovské ivf. Ale bez chlapa to prostě nešlo.

somalicats
15. čer 2020

@nita1984 Kamoska taky nemela partnera, na kliniku s ni sel kamos gay. U ni to teda neklaplo, absolvovala jako samoplatce 3 cykly a pak ji dosly penize, ale administrativne to slo, jen musela mit nekoho s sebou.

luciebelohradska31
autor
15. čer 2020

@somalicats tak to je paráda vědět že to jde tak teď vím že nejsem sama co to takhle udělala

luciebelohradska31
autor
15. čer 2020

@malenka3 děkuji i tobě za informace aspoň vím že to jde udělat takhle i v cz