IUI v CAR Podolí - kdo se tam taky chystá nebo byl?

tuuliipaankaa
18. říj 2018

Ahoj. Je tu nekdo, kdo se aktualne chysta (nebo ted nekdy byl) na IUI v Car Podoli? Ja jdu zitra prvne a jsem z toho tak nejak vypleskla. Tak ze bychom se vzajemne podporily, hlavne pak pri v tom otravnem cekani? 🙂

vineta
7. lis 2018

@tuuliipaankaa Ahoj, tak jak jsi dopadla? Mě to čeká zanedlouho 😉

tuuliipaankaa
autor
7. lis 2018

Ahoj. Nedopadlo to. Zitra jdu na dalsi konzultaci, jsem zvedava, s cim prijdou.

vineta
7. lis 2018

@tuuliipaankaa Tak to je mi líto, držím pěsti na příště 😉. Jinak jste ok? U nás je v pohodě hormonální profil i mužův spermiogram, ale už se snažíme nějakej čas a je mi 34, tak už holt neni na co čekat... výsledky máte v pohodě? Držím palce 🍀

sagema
10. lis 2018

@tuuliipaankaa Ahoj, chodím do Podolí už rok a půl. S přítelem jsme oba v pořádu, ale věk je holt problém. Je mi 40. Máme tam za sebou 3x IUI, respektive jen dvě, protože ke třetímu nedošlo, neměla jsem žádný folikul. IUI tedy nevyšlo, a protože jsem měla na děloze myomy, tak jsem si loni, před dalšími pokusy, odskočila na operaci, aby je odstranili. To se povedlo a za půl roku jsme mohli jít opět na to. Zkusili jsme 3x nativ, kdy došlo jen na jeden, protože při prvním pokusu folikuly praskly dřív než se stačily odebrat, druhý pokus jsme měli 2 embya, ale ani jedno se nechytlo a při třetím pokusu 1 emryo, které se druhý den přestalo vyvíjet, takže na ET nedošlo. A teď jsme šli už do celého cyklu, jsem po OPU, máme 3 oplozená vajíčka + 1 takové všelijaké. Tak uvidíme, jak to dopadne tentokrát 🙂
Jsem v Podolí spokojená, věřím jim a věřím, že mi tam pomůžou 🙂

tuuliipaankaa
autor
10. lis 2018

@vineta Díky. No, zatím na nic nepřišli, spermio je OK, hormonální profil taky, teď jsem měla 3x ovulaci i bez stimulace a furt nic. My už teda jedno dítko máme, ale to druhý nějak nejde. Ještě zkusíme jedno IUI v nativu, pak se uvidí. V pondělí se chystám na HyCoSy, tak jsem na to zvědavá. Moc se mi nechce, ale třeba to pomůže. Vám také hodně štěstí..
@sagema Teda, to už sis taky užila. Tak hlavně, aby to dopadlo. Držím palečky. Já si taky na ně nemůžu stěžovat. Zatím jsem narazila na fajn doktory, nejvíc chodím k dr. Bahníkové. Uvidíme, jak to půjde dál. Ale oproti předchozímu centru mě tady aspoň hodili do klidu. Aniž by mi Darebný na té první konzulataci sliboval nevím co, naopak se to všechno protáhlo, tak to podal tak, že mě to uklidnilo. Ještě ta hlava není úplně ok, ale už jsem se docela vyklidnila. 🙂

veeev
10. lis 2018

@tuuliipaankaa Ahoj,uz nejaky ten patek chodim do Podoli, pripadam si jako inventar, tak kdybys chtela nejake info, tak klidne pis 😁 Mame za sebou 2x IUI, 3x IVF, 1x nedokonceny nativ (byl prazdny folikul) a 1x nativ, kdy aktualne cekame, jak to s miminem na misce dopadne 😉 Ale bohuzel zatim celkove nic, ale verim, ze si me to taky najde....nas vsechny 😊

tuuliipaankaa
autor
11. lis 2018

@veeev Ahoj, díky. Já se v tom zatím spíš plácám. Obecně jsem člověk, který ty doktory povětšinou poslouchá, takže moc nepolemizuju. Dala jsem si nějakou svojí hranici, kam až to budeme zkoušet a uvidíme. Zatím jsem měla kliku na doktory, že ochotně odpovídají na mé otázky. 🙂 Ale já tam chodím teprve od září, máme za sebou jedno IUI, které nedopadlo. Teď po té průchodnosti vejcovodů budeme plánovat druhé. Zatím v nativu. Pak se uvidí. A jak se tváří na IVF v nativu tady? Mě třeba překvapilo, že mi teď doktorka sama navrhla zkusit ještě jedno IUI v nativu. Kamarádka má potvrzeno, že ovulace probíhá, vše ok, měla slíbený IUI v nativu a Řezáčová jí ho odmítla IUI, že bez hormonů je to zbytečný. Mně to naopak Bahníková navrhla, Darebný minulý cyklus taky. Asi co doktor, to názor.
Držím palce, ať to dopadne. Určitě tam na nás někde špunti čekají. 🙂

veeev
23. lis 2018

@tuuliipaankaa Ahoj, tak jak to vlastně s tebou vypadá? 🙂 Chystáte se na nějaký další pokus? Já teď taky čekám na výsledek po nativu a jsem z toho na nervy....

tuuliipaankaa
autor
23. lis 2018

@veeev Ahoj, no.. tento měsíc nic. Folikul nerostl, takže jsme IUI odpískali. Na příští měsíc jsem dostala Femaru a s trochou štěstí by nám to mělo vyjít do vánoc, abychom ještě IUI stihli. Já navíc furt špiním. Po té průchodnosti jsem špinila týden, pak se to srovnalo, ale v pondělí jsem byla na utz, právě na folikulometrii a od té doby zas špiním. Nevím, jestli se mi rozhodil cyklus nebo jestli je to nějaké poranění ještě po tom Hycosy nebo co. Včera jsem volala Bahníkový a prý mám zkusit nasadit utrouš. Moc se mi do toho nechce, když ani nemám jistotu, z čeho to je. 😒 Jak dlouho ještě budeš čekat? 😉

veeev
23. lis 2018

@tuuliipaankaa Zítra chci testovat. V pondělí mám jít na krev. Ale bolí mě břicho na ms, tak se bojím. A jinak na ten nativ jsem měla taky předepsanou Femaru, protože při prvním nativu jsem měla prázdný folikul. Ta Femara mi měla vyrobit 1-3 vajíčka (brala jsem 2 tablety denně 5 dní), takže za mne úspěch, že jedno vajíčko bylo 🙂

Tak snad to špinění přejde. Oni snad vědí, co dělají. To by byl krásný vánoční dárek, viď? 🙂 A nevím jestli to víš nebo ne....ale když jsem minule viděla Bahníkovou na chodbě, tak se mi zdálo, že má bříško.

Ten Utroš je děs....já ho tak nemám ráda. Aby člověk pořád nosil intimku apod. Vždycky jsem po něm měla bolavá prsa...a zvětšená (aspoň něco pozitivního). Tentokrát mě prsa nebolí. Tak uvidíme.

tuuliipaankaa
autor
24. lis 2018

@veeev Tak jak dopadlo testování? 🙂 Doufám, že //.
A jak jsi snášela tu Femaru? Já už dřív brala clostilbegyt a nebylo mi po něm nejlépe. Tak se trochu bojím. Navíc jsem koukla do příbaláku a trochu mě vyděsilo, že je to na léčbu rakoviny prsu. Ale tak snad vědí, co dělají, když to takhle předepisují.
Jo to by byl, ale to by bylo až moc dokonalý, kdyby to klaplo v tom prosinci 😀 Takže tomu moc nevěřím. Jinak já jsem po utrouši hrozně unavená a břicho mám jak balon. A o intimkách mi ani nemluv. Hlavně mi to přijde nechutný, takže chuť na jakoukoli sexuální aktivitu je nulová.
Myslíš, že je v očekávání? Já jsem na tohle otroubená, dokud nebude mít buben, tak si nevšimnu. Kdo ví, možné to je. Má doma 9 leté dítko, tak třeba zadělali na druhátko 🙂

veeev
25. lis 2018

@tuuliipaankaa Ahojky,tak bohuzel nic. V lednu jedu do lazni. Takze u nas predvanocni darek nezafungoval 😢
Ty Femary se neboj. Ja byla taky nejdriv vypleskla, ale pak si zjistila nejake info na netu. A nedelala se mnou vubec nic.
Ja jsem nevedela ani kdo to je. A rikala jsem si, asi nejaka tehotna sestricka. A pak jsem se tam zakecala s jednou pani na transferu a rikala, ze je asi Bahnikova tehotna. Tak jsme se shodly dve.

tuuliipaankaa
autor
26. lis 2018

@veeev Ahoj, to mě moc mrzí. Tak snad pomůžou ty lázně. 🙂
Jsem zvědavá, jak budu na Femaru reagovat. Hlavně, aby udělala, co má. Tenhle cyklus je nějak na pendrek. Furt špiním, utrouš nepomáhá. Už abych to dostala. Doufám, že to bylo jen nějaké rozhození a příští měsíc už to bude zas v normálu. Tohle je na palici. ☹
A vy už do vánoce teda nic nepodnikáte? Nebo tě ještě něco v prosinci čeká?
Jsem zvědavá, co ta Bahníková. By mě docela mrzelo, kdyby odešla na mateřskou. Docela mi sedla. Darebný má furt narváno, Krčmář tam víc není než je. (aspoň doufám, že mu nekomolím jméno) a k Řezáčový se mi nechce. To by mě teda nepotěšila. 😀

veeev
26. lis 2018

@tuuliipaankaa No doufam v ty lazne. Hlavne cekam, ze si tam odpocinu od vseho psychicky a trochu si odfrknu. Nejak je to ted vsechno zbesile.....rada si odpocinu. Ted do konce roku nepachnu do Podoli ani nahodou. Ted bude predvanocni klid 😁 Po laznich bychom chteli zkusit zase nativ a pak kdyztak posledni pokus na pojistovnu. Jinak tenhle cyklus mam taky na prd. Dostat jsem to mela v sobotu a zatim nic. Zase na druhou stranu je zpozdeni fajn, protoze jsem to mela dostat na posledni tyden v laznich, tak kdyz se mi to posune, tak je mozne, ze to v laznich ani nedostanu 😊
Ja v Podoli chodim k Rezacove. Je jaka je, empatii od ni clovek cekat holt nemuze. Ale snad vi, co dela. Ale taky jsem s ni parkrat bojovala a chtela odchazet. Uvidime, co bude dal. Jestli mi bude chtit poctvrte predepsat stejnou stimulaci jako predchozi 3 pokusy, tak pujdu jinam. 3 pokusy staly za prd, dalsi rozhodne nechci stejny. Jinak ja u Bahnikove nebyla ani jednou. Jen naposledy na transferu a to si musela zavolat i Darebneho, protoze se do mne nemohla dostat 😕 Krcmar je mi nesympaticky a s Darebnym nemam problem. Ale bojim se resit to jinde. Co kdyz to bude stejne jinde jako v Podoli. Navic ja tak nemam rada zmeny. Tezko rict. Ted nejsem moc schopna udelat nejake rozhodnuti. Chtela bych to resit az po novem roce 😊

sagema
27. lis 2018

Abych vás trochu povzbudila - dnes TT a // 🙂 Výsledky krve budu mít zítra, ale určitě to potvrdí 🙂 Není sice ještě vyhráno, ale vše je na dobré cestě 🙂 Držím i vám palce!

vineta
27. lis 2018

Ahoj holky, nakonec se na IUI dostanu až v lednu... teď jsem nic nebrala, dnes jsem byla na ultrazvuku a dr to odpískala, že folikul nic moc. Tak jsem vyfasovala taky Femaru a čekám do ledna, protože v prosinci bych se trefila akorát do Vánoc 😕, docela mě to rozhodilo. Mívám ovulaci později, tak myslím, že by bývalo mohlo stačit ještě chvíli počkat, a ne to rovnou zabalit... Minulé Vánoce jsem trávila regenerací po potratu, tolik jsem věřila, že ty letošní budu těhotná, ale rok 2018 mi holt nějak nepřeje 😕. Tak vám přeju, ať to vyjde aspoň vám 😘

veeev
27. lis 2018

@vineta To me mrzi. Zname to Rezacova taky jednou chtela zabalit, ze byl maly folikul, ale pry ji to zachranila Bahnikova a nakonec z toho byl transfer. Ale stejne to bohuzel neklaplo. Ale treba vedi, proc to delaji. Radsi si uzij vanoce v klidu a pohode, na nic nemysli a v lednu zacnes novy rok jak nejlepe muzes 😊 Ja si taky uz kolikrat rikala, jak na vanoce budu tehotna, jak rodicum dam darek k narozeninam a priteli k vyroci. A ono to leti a porad se nic nedeje. Obcas jsem z toho hodne spatna. Dnes, kdyz vim, ze to nevyslo (potvrzeno z krve, protoze ms furt nikde), po veceri s pritelem, po divadle, pred lednovyma laznema, je mi nejak dobre, ze si rikam, ze to proste v tom roce 2019 uz musi klapnout. Musime verit, o zbytek se postara ten hajzlik osud 😁

sagema
28. lis 2018

@vineta to je mi líto 😢 Já si o Řezáčové myslím, že velmi dobře ví, co dělá, jen to nedokáže nějak citlivě vysvětlit. Prostě udělá holou větou závěr a konec. Ale pokud by to mělo smysl čekat, určitě by to udělala. Nějak jsem nabyla v Podolí dojmu, a zřejmě to vychází z jejich zkušeností, že jako opravdu platný pokus počítají celý cyklus. To je krátký (nebo dlouhý) protokol a OPU. IUI ani nativ nějak neberou jako úspěšnou metodu pro ty, co řeší problém s otěhotněním v CARu. IUI i nativ samozřejmě udělají, je to levnější, a přeci jen, co kdyby to vyšlo. Ale sami nejlíp vědí, že největší úspěšnost je prostě při tom celém cyklu. Nemyslím to vůbec ve zlém, spíš se jen snažím vysvětlit, proč ten přístup. My jako pacientky to vědět nemůžeme, nemáme v rukách ta čísla, co mají oni. Pro nás je každý pokus důležitý a potenciálně úspěšný.
Tak držím palce, ať ten další prostě popře statistiky 🙂 Protože úspěšná IUI prostě jsou 😉
@veeev to je nejlepší přístup, moc držím palce!!

veeev
28. lis 2018

@sagema No, IUI je strašně malá šance. Ale nativ trochu větší. Bohužel to nese riziko toho, že bude třeba maximálně jedno vajíčko. A víme, jaké jsou tam možnosti, že to nevyjde....nebude zralé, neoplodní se, odejde po pár dnech. Přeci jen ve větším množstvím vajíček je šance větší, ale kdyby bylo při IVF odebrané jedno vajíčko a při nativu taky, tak myslím, že ty šance jsou naprosto vyrovnané.

Bohužel nám při klasickém IVF zbylo vždy jen jedno vajíčko, které přežilo (nepočítám jeden pokus, kdy jsme měli 2 vajíčka, ale ta byla vkládaná 3. den a ostatní vajíčka opět do páteho dne nepřežila). Takže vlastně pro nás je nativ s jedním vajíčkem úspěch, protože to vlastně dopadlo jako při IVF ☹

Je to těžký, někomu vyšlo IUI, šťastný to člověk....někdo do IVF ani nedošel, protože náhodně otěhotněl přirozeně, někomu se nepovede ani na desáté......co kus to jiný příběh 😕

tuuliipaankaa
autor
28. lis 2018

@veeev Jj, máš pravdu, někomu to vyjde hned ani třeba nechce a někomu nepomůže x doktorů. Příroda (osud, Bůh, vyšší moc - každý nechť si nazývá podle svého) to má divně zařízené. Taky už jsem si předloňské vánoce říkala, že na ty další už budu těhotná nebo třeba s mimčem a ono prd. Ale lázně ti určitě pomůžou a pak se bude i líp přemýšlet o CAR nebo jeho změně. Pokud máš tady pochybnosti nebo se necítíš dobře, tak to zkus jinde. Já byla jednou v EUROPU a odcházela jsem pomalu s brekem a tady ač mi Darebný řekl to samý jen to líp podal, vysvětlil, tak naprosto v klidu, uklidnil mě, a super. Jinak já u nj byla jen 2x, jednou u Krčmáře a jinak chodím k Bahníkový. Řezáčový se podvědomě bojím, nevím proč. Ale nemůžeu si tam zatím stěžovat na nikoho. Jen teda tehnto cyklus mi dělala bahníková HyCoSy a celý cyklus špiním, nevím, jestli za to teda může ona nebo se mi to rozhodilo bez ohledu na průchodnost. Ale štve mě to 😀
A to pokaždé stimuluješ Femarou? A Řezáčová nemá problém s nativem? Přišlo mi, že to moc rádi nedělají.
Omlouvám se za překlepy, ale jak začnu opravovat, tak se mi to sekne a spadne to. Píšu to už snad po 4.

vineta
28. lis 2018

@veeev Jsem už asi dokonale zmatená... nativ znamená co, ze to je bez hormonální stimulace? U IUI? A má větší šance, než se stimulací? Asi si budu muset udělat slovníček 🤦🏻‍♀️

tuuliipaankaa
autor
28. lis 2018

@sagema Velká gratulace, ať to jde dobře! A jinak taky dám dost na ty doktory. Říkám si, žena to studovali, tak snad vědí, co (ne)dělají.
@vineta To mě mrzí. Jsme na tom podobně, také mi to tento cyklus Bahníková odpískala, že folikul neroste. Abych jí teda nekřivdila, tak mi navrhla ještě jednu kontrolu, ale nakonec jsem to sama odmítla, když pak přiznala, že to moc cenu nemá, že za týden to vůbec nevyrostlo. Na příští cyklus mám Femaru. Uvidím, kdy to dostanu, mělo by to přijít koncem týdne. Tak by se to mohlo ještě stihnout do vánoc. Když bude zpoždění, tak to asi nechám pna leden. Prý bychom zkusili aspoň časovaný styk, ale nechci zobat prášky zbytečně. Uvidíme. Doufám, že příští cyklus bude lepší, teď až na pár dní špiním. Měla jsem týden MS, pak průchodnost, po ní jsem týden špinila, na víkend dobrý, v podnělí ultrazvuk a týden a půl špinění. Teď to konečně vypadá líp, ale o víkend to mám dostat.
Podle mě je nativ bez výraznější stimulace a v nativu jde IUI i IVF. IUI je pořád IUI, v případě IVF je to asi s odběrem vajíček, opldněním a pak transferem, jen tam není stiulace na víc vajíček. Ale možná se pletu. Veeev to bude vědět určitě líp.

vineta
28. lis 2018

@veeev Děkuju... já vim, dochází mi trpělivost vlastně hned na začátku, ono je to vždycky spíš takovej záchvat 😉, než se s tím trochu srovnám... vždycky mě něco takhle rozhodí, dnes už je to lepší.
Jinak já právě do toho IUI vkládám (přiměřené) naděje, nemáme zjištěný problém, nesnažíme se až tak dlouho (po potratu od února) a už jsem jednou přirozeně otěhotněla (tehdy jsme se snažili lehce přes půl roku a v 15 tt jsem potratila), tak si alespoň zatím přijdu jako vcelku dobrý adept na IUI, navíc ovulaci podle mě mívám, teď jsem jí měla pár cyklů i potvrzenou ultrazvukem, tak se mi ani moc nechce do té Femary, ale samozřejmě chápu, že pro to má paní doktorka své důvody... Fakt je, že od dr. Darebného bych to vzala líp, chodím normálně k němu a vždycky všechno pěkně vysvětlí, u paní dr. jsem byla teď poprvé.
Každopádně přeju, ať ti ten příští rok to miminko nadělí 😘🍀🍀🍀, ona ta psychická stránka dělá taky divy a ty to máš skvěle srovnaný 😘, držím moc pěsti!

vineta
28. lis 2018

@tuuliipaankaa Tak to jsme opravdu dopadly podobně 😉... já myslím, že ovulaci teda ještě mít budu, no budeme se tomu holt muset věnovat doma s manželem 😉.
Mně se právě do té Femary moc nechce, ale co už, snad to bude v pohodě.
Tak držím pěsti, ať to před Vánoci vyjde 😘🍀🍀🍀

veeev
28. lis 2018

@tuuliipaankaa Já bych ráda po těch lázní zkusila ještě jeden nativ a když to neklapne, tak se zeptám, jak by Řezníková postupovala při dalším IVF. Jestli stejně jako přechozí, tak odmítám. Jestli přijde s nějakým jiným řešením, tak se můžeme bavit dál. Navíc bych si ráda ještě obešla třeba dva jiné CARy s mýma papírama, co by mi doporučili. Chci si udělat trochu "průzkum trhu" a pak uvidím co dál 🙂

Jinak tu Femaru jsem měla poprvé. Při klasických IVF jsem stimulovala Ovaleapem (injekce). Při IUI jsem brala Clostilbegyt a při jednom nativu jsem nebrala nic (to byl ale prázdný folikul) a teď při posledním nativu mi předepsala tu Femaru a nakonec vajíčko bylo. Čekám, jestli mi třeba na další nativ nedá opět Femaru, ale třeba nezvýší dávkování. Bylo by fajn, kdyby ze mne dostali třeba 2, 3 vajíčka 🙂 A Řezáčová s nativem nemá problém. Sama mi to po 3. neúspěšném pokusu nabídla. Že by bylo fajn zkusit pár nativů, jestli to neklapne.

veeev
28. lis 2018

Jinak holky...shrnu postupy 🙂

IUI - jen inseminace, ženskou hlídají, jestli jí dozrává vajíčko, pokud vše ok, tak chlap odevzdá sperma, oni ho pročistí a injekčně do ženy zavedou v ten správný čas, procento úspěšnosti je dost malé, ale pokud žena ovuluje bez problémů a chlap má vcelku dobrý spermiogram, tak je to v pohodě a je tam větší pravděpodobnost, že to vyjde (než u mne, když mám PCOS, špatnou ovulaci a přítel špatný spermio)

IVF - to je klasika, to asi nemusím vysvětlovat, hormonální stimulace (injekce), pak odběr vajíček v narkóze, oplodnění a pak transfer embrya

nativní cyklus - doktoři sledují ženu, jak jí dozrává folikul (buď úplně bez jakékoliv stimulace nebo např. s tou Femarou apod. - tablety), pokud je vše ok, tak se naplánuje odběr jako u IVF, ale jelikož u klasické ovulace je většinou jedno vajíčko a ne hodně, tak odběr je "zaživa" bez umrtvení....bolí to píchnutí, je to nepříjemné, ale dá se to vydržet, pak probíhá klasické oplodnění vajíčka (když se získalo vajíčko, je zralé) jako u IVF a pak transfer

Ten nativ taky není pro každého. Pokud je zase problém s ovulací, tak je možné, že žádné vajíčko se nezíská a musí prostě proběhnout hormonální stimulace. Ale já v tom nativu vidím velkou výhodu v tom, že je to prostě přirozený cyklus ženy, bez žádných velkých hormonů a navíc i to tělo při tom transferu není tak zhuntované jako při odběru v narkóze. Navíc doktoři říkají, že při klasickém cyklu, kdy žena vyprodukuje jedno vajíčko, tak může být vyšší kvality než při hormonální stimulaci, kdy jich žena vyprodukuje víc.

Těžko posoudit. Asi si to každý musí rozhodnout, proč co chce podstoupit.....

veeev
28. lis 2018

@vineta Tak to mě mrzí, co máš taky za sebou. Pokud jste oba ok, tak bych rozhodně IUI zkusila. Přijde mi to jako nejmenší zásah do toho těla. Prostě tě jenom hlídají a místo sexu v ten správný čas ti tam partnera šoupnou injekčně. Ale je výhoda v tom, že navíc ten den i sex doporučují, abys to podpořila 🙂 Už to je známka, že to je v pohodě zákrok.

Takže to zkuste, IUI můžeš na pojišťovnu podstoupit 6x za rok, tak je to v pohodě.

Ale s tou psychickou pohodou to znám....jeden den super, druhý den bych všechno rozmlátila, všem vynadala a další den bych pořád brečela a pak je to zase ok. Prostě hormony.....s tím asi nic nenaděláme 🙂 Možná se s tím jen můžeme naučit trochu víc pracovat a nenechávat se těma hormonama tak semlít. Mě na to funguje docela dobře běh. Takže teď po všech peripetiích opět začnu a snad hlava bude fresh 😂

tuuliipaankaa
autor
29. lis 2018

@vineta Hele, ona ta trpělivost je těžká. Vidím to sama na sobě, hlava si umanula, že chce a nejde to z ní za boha dostat. A to už jedno dítko mám, takže by byl předpoklad, že se budu chovat "normálně" a ne jak hysterickej magor. A ta psychika obecně, to je taky síla. Jeden den jsem děsně nad věci a vlastně mi to vůbec nevadí, další se tu tím užírám.Děs běs..
A vzhledem k tomu, že se první povedl přirozeně, tak nám také doporučují IUI. Dva cykly jsme zkoušeli bez stiulace a teď mám na příští už taky léky. Na jaře už jsem tři měsíce brala clostilbegyt a po tom mi bylo šoufl, tak jsem zvědavá na tohle. A hlavně doufám, že to udělá , co má. Po clostíku jsem měla rozházený celý cyklus a folikuly taky nic moc a hrozně pozdě.
@veeev Průzkum trhu rozhodně není k zahození. Uvidíš, co ti kde nabídnou. 🙂 To jsem někde četla, že odběr u nativu dělají v podolí bez narkozy. Proč vlastně?To nějak nechápu.

veeev
29. lis 2018

@tuuliipaankaa Protoze to je odber jen jednoho vajicka a da se to prezit 😁 Navic ta narkoza taky neni uplne idealni. Nemyslim si, ze by to byl nejaky nestandardni postup. Takhle to asi delaji i vsude jinde.

sagema
29. lis 2018

Já byla na dvou OPU při nativu. Při prvním mi odebrali 2 vajíčka. Bylo to nepříjemné, člověk cítí takový velký tlak a píchnutí té jehly, ale dá se to přežít. Při druhém odebrali 1 vajíčko, ale už z prasklého folikulu a jak to tam lovila, tak mi ten folikul zpátky naplnila tekutinou a to jsem myslela, že vylezu z kůže. To je jako by vám nafoukli střeva 🙂 OPU při celém cyklu bylo v pohodě, nedělají to v narkóze, ale v sedaci, takže člověk je lehce jak opilý, skoro nic necítí, blábolí se sestřičkami a anestezioložkou, pak si tam tak hodinku poleží a může jít s doprovodem domů 🙂

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru