Zdravím děvčata,
v pátek jsme podstoupila OPU, zítra mám ET. Od OPU cítím tlak v podbřišku a mírnou bolest v oblasti vaječníků. Nevím, zda se může jednat o hyperstimulační syndrom, žádné potíže co popsal doktor, zvracení, viditelné nafouknutí břicha, průjem nemám. Mám ze zítřka trochu strach, aby nebyl transfer odložen, a zároveň nechci něco zanedbat, snažíme se již 3 roky. Měla jste některá obdobné potíže a podstoupila ET, jak se projevuje a dá zvládnout hypersimulák. Děkuji.
To, co teď po opu cítíš, je poměrně běžné i bez hyperstimuláku... takže pokud se to nijak výrazně nehorší, do ET bych šla... v případě velmi mírného hyperstimuláku by tě od toho doktoři navíc asi neodrazovali... já jsem sama hyperstimulák zažila, ale až pozdní, 9 dní po ET - a měla jsem průjem, bolest břicha, dušnost... a co vím, takhle to probíhá velmi podobně u všech... tak neboj...
Ahoj, já prodělala hyperstimulák a myslím, že by jsi to 100% poznala, že není vše ok. Já po odběru do 5 hodin myslela, že je můj konec. Břicho se nafouklo do mega rozměrů, špatně se mi dýchalo, bolelo břicho, nemohla jsem chodit moc čůrat i když jsem potřebovala, protože jsem hodně pila, byla jsem bez energie, nemohla jsem dojít ani ze záchoda. Muž mě odvezl na pohotovost, kde si mě nechali a týden jsem tam pobyla. Musela jsem hodně hlídat pitný režim a měřit množství moči + mi píchali injekce na ředění krve neb jsem měla vysoké D-dimery hrozila mi trombóza (Další měsíc jsem si pak píchala injekce sama) . Mezi tím nám embrijka zamrazily, zůstaly jen dvě a za 2 měsíce jsem je už měla v bříšku a teď nám tu spinkají dvě dvouleté berušky 🙂..tak se neboj i kdyby to byl slabý hyperstimulák, vše se jen na pár týdnů odloží, až budeš fit. Každopádně bych se zeptala, zda je vše v pořádku..
@sejinka Já měla vždy hyperstimulak, po prvním jsem si to nechala rozmluvit a ET nepostoupila, nechala jsem embryjka zamrazit a žádný KEt se nepovedl ..Při dalším IVF se to opakovalo, a já do toho šla, všechno nebo nic...povedlo se, vše jsem zvládla a mám syna..nikdy více se už nezdařilo...takže se neboj, hodně pít, odpočívat a věřit
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
ahojky, ide o hromadenie vody v brusnej dutine, viac si pozri sama na nete, v podstate je to prilis velkou davkou hormonov na podporu zrenia co najvacsieho poctu vajicok, dosledkom coho je asi pecen dost zatazena... nejde o nafuknutie brucha z traviaceho traktu, ale vylieva sa z krvneho riecista do brusnej dutiny, akoby presakuje. Vodu v bruchu zistia na CARE cez sono!!!- po OPU pre ET by sa to malo skontrolovat, i vzhladom na vajecniky... ak je vody prilis, tlaci na branicu a pacient sa moze udusit, spi sa v sede, voda sa z brucha cez posvu odsava dlhou ihlou bez umrtvenia-s predpokladom gravidity, ak sa hyperstimulak rozbehne po embriotransfere, kedy je telo zatazene hormonmi vyvijajuceho sa embria este viac. preto lekari neradi zavadzaju jedno-ET sa odklada, ci vacsi pocet embrii, ak matke hrozi tento syndrom alebo ak mala OPU s velkym poctom vajicok. Voda odznieva dlhu dobu, a dlhu dobu su i vajecniky nadmerne zvacsene, co sposobuje ten neprijemny tlak v podbrusku. je nutne nerobit prudke pohyby a neskakat. Zvacsenym objemom brucha sa koza v kratkej dobe roztahuje a trha sa, treba vela mastit. Tiez su zavrate. Treba vela pit, aby sa vyplavovali hormony. Robia sa odbery krvi a zistuju sa d-dimery a v pripade vysokych sa samopicha klexan (ako predtym hormony do brucha) na riedenie krvi proti trombozam. Po odsani vody z brucha sa tam voda opat nahromadi. CARE by mal tento zdravotny stav sledovat a mat pod kontrolou, nakolko ide o vazny stav. Kde v CARE si? toto vsetko Ti mali povedat vramci rizik hormonalnej stimulacie, pripadne takto zodpovedat otazku co to je hs. To co Ti popisal doktor je hm...!!! nejde o brusnu virozu ani salmonelu...