Hyperstimulační syndrom a odložený transfer

utrikocku
14. srp 2018

Chtěla jsem se zeptat někoho, kdo měl také hyperstimulacni syndrom na to kolik jste měli odebranych vajíček a kolik nakonec zůstalo embryi?
Jaký byl rozestup od OPU do KET?

katkatomaskova
14. srp 2018

Při prvním pokusu nebylo žádné vajíčko (měla jsem 40 prázdných folikulů) a naběhl OHSS, při druhém pokusu 40 vajíček (oplodnili nám jich 25 a dožilo se jen jedno embryo) a opět OHSS. Vždy týdenní hospitalizace, kapačky, Aburex. Takže KET jen ve druhém případě, a vzala jsem si dostatek času na uzdravení se a přípravu - 2 měsíce. Pokus byl bohužel neúspěšný, sněhuláček se nechytil...

utrikocku
autor
14. srp 2018

@katkatomaskova tak to je děsivé. Toho se bojím úplně nejvíce. Také budu mít asi 40 folikulu. Jakou jste měla stimulaci? Musi byt hrozne si tolik vytrpet bez konečného výsledku. Jak to resite ted? Máte také PCO?

kackacerm
14. srp 2018

Ahoj, take jsem mela, bylo to peklo, hur mi snad nikdy nebylo. OHSS 3.stupne, tyden na kapackach, 3x ze me odsavali vodu, vycucli pres 11 litru. Ale odebrali mi 51 vajicek, oplodnilo se 31, zamrazeno 10. Mela jsem mesic pauzu. Prvni embryo se hned chytlo, ale pak SP. Druhe uz mame 7 tydnu na svete. Preji hodne stesti.;)

utrikocku
autor
14. srp 2018

@kackacerm jee děkuji moc za povzbuzeni! Jsem schopna pro mimi hodně vydržet. Ale samozřejmě ohss se hrozne bojím. Uz ted pred opu je to těžké, pry se to po opu zhorší a vysvobodi me z toho menstruace...

pasiba
14. srp 2018

@utrikocku Já si tim taky prošla. Hnus a několik dni v předklonu, 41 vajíček. Všechny oplodněný a zůstaly dva. Měsíc na to mi je oba zavedli a teď mi tu leží 4 měsíce mimi 🙂 ❤

utrikocku
autor
14. srp 2018

@pasiba kéž bych mohla jednou napsat to samé 🙂 v pátek dám vědět, kolik mi odebrali..

utrikocku
autor
14. srp 2018

Čím vás stimulovali, jestli si pamatujete?

pasiba
14. srp 2018

@utrikocku To je už horší. Měla jsem takové modre prášky a byly v takovém kulatém obale a injekce nevím. Vzpomněla bych si kdyby to někdo řekl. Měla jsem nejake minimální dávky. Ale už si to opravdu moc nepamatuji. Přesně si pamatuji jen zavádění embryí. Viděla jsem to krasně na televizi přede mnou. Prostě nádhera!

maximaty
14. srp 2018

Já měla OHSS... měla jsem 40 folikulů, z těch ale jen sedm vajíček, šest šlo oplodnit, tři jsou v mrazáku a se čtvrtým jsem v 19.tt. i přes OHSS proběhl transfer. Ovu vyvolaná alternativně a pregnyl jsem dostala jen při OPU a to jen 2500 jednotek. Až do 10tt jsem měla OHSS, na prvním screeningu v 13tt pak vaječníky už "jen" 7 a 6 cm. Bylo to šílený období plné bolesti, nervů, strachu, ale protože člověk ví proč to tak je a taky že to je stav dočasný, dá se to snést. A teď už to snad s mým chlapečkem dotáhneme do zdárného konce. Držím vám pěsti ať vše klapne a ať vám bude sebehůř, nakonec všechno dobře dopadne ..

katkatomaskova
14. srp 2018

@utrikocku První to byl Puregon, a druhý Ovitrelle. Plus k tomu "ta modrá viagra" :D Zaboha si teď nemůžu vzpomenout na název. K tomu v obou případech Prednison a Clexane.

Ano, mám PCOS, endometriózu, hypofunkci štítné žlázy... Umělým oplodněním to prostě nešlo. Vždycky to končilo hrozně. Nakonec jsem změnila CAR, dostala se do rukou schopnému lékaři! a po indukci ovulace fakt zajímavou kombinací léků :D (jsem zdravotník, takže dokážu posoudit) jsem se před měsícem dočkala narození vytouženého miminka ❤

Není to legrace, všechny tyhle komplikace okolo toho... Držím palce, ať se i Vy zdárně dostanete do cíle 🙏 👶 ❤

kackacerm
14. srp 2018

Urcite se zadari, neboj, nam to trvalo 3 roky nez jsme se dockali naseho pokladu. ;) Myslim, ze se to jmenovalo Gonal nebo tak neco.

katkatomaskova
14. srp 2018

@utrikocku S tou menstruací je to pravda. U mě to byl naštěstí docela fofr - jak je v děloze hodně narostlá sliznice, plus k tomu nastane pokles hormonů, tak to mívá docela spád a ty měsíčky přijdou brzy 🙂 Ještě jsem neslyšela, že by někdo čekal na menses třeba měsíc. Obvykle dorazí do toho týdne, max. 10 dnů, takže v nejhorším případě to bývá "fofr" 🙂 I když s rozjetým OHSS je každý den dlouhý... 🙄

anette30
Autor odpověď smazal
Zobraz
soleilll
14. srp 2018

@utrikocku Měla jsem při 1. stimulaci 20 folikulů a při 3. dokonce 24 - ovšem vše v jednom vaječníku. Hlavně to 3. IVF bylo opravdu náročné, ale taky první s dobrým výsledkem (syn). Úmrtnost embryí jsme měli opravdu velkou: např. z 20 folikulů jen 4 vajíčka, ze kterých jen 2 embrya vydržely PK. Obě implantovány, ani jedno se neujalo. Pak 24 folikulů, z nich sice 19 vajíček, ale jen 8 kvalitních embryí. 2 implantovány, jedno se ujalo a zbytek byl zamražen. To nafouklý břicho bylo opravdu strašný (stačí si představit, že tam člověk má pytlík s 20-ti kuličkama o průměru asi 2 cm), ale musím upřímně říct, že po úspěšném otěhotnění jsem tyhle pocity rychle zapomněla a šla do toho znovu. Můj stav hyperstimulace byl prý hraniční. Musíš hodně pít a šetřit se.

utrikocku
autor
15. srp 2018

Děkuji všem za vaše příspěvky, urcite všem odpovím až mi bude lepe. Zítra mám opu a dnes jsem již bez humoru. Obrovské bolesti slezt z postele a nejhorší je teda vyprazdnovani, to jsem brecela...od včerejška plus kilo..
drzte mi palce ať to do zítřka vydržím a probehne opu. Kdy je nějaká hranice jiz jet do nemocnice a do kdy to zvládat sama?

katkatomaskova
15. srp 2018

@utrikocku To se musí prostě vydržet... Po aspiraci to malinko poleví, a pak teda to bude síla... 😕 Aĺe fakt je to o tom, vydržet zhruba tak ten týden, než dorazí MS a ohromně se uleví 🙂 Když bude hodně zle, stejně nastává hospitalizace a léčba. Odpočívat a pít, sleduje se pak bilance tekutin. Držím moc pěsti, ať to trápení stojí za to !!! 🙏 👶

utrikocku
autor
16. srp 2018

Dopadla jsem dnes velmi spatne. Z car mě odvezli rovnou do nemocnice. Později napíšu více. Podarilo se zachránit 8 vajíček, zitra se dozvime kolik jich oplodnili.. k druhému vaječníku se nemohli dostat ☹ tolik bolesti! Myslíte ze mám šanci na embryo? Další ivf s mou prognozou asi nebude

maximaty
16. srp 2018

@utrikocku já jich měla sedm, zvládly to 4... tři v mrazáku a jeden klučík si právě dělá boxovaci pytel z mého mocaku. Drž se, zvládnete to... ta bolest přejde... snaž se spát a spát a spát... vím jak ti je a taky vím že to přejde. Myslím na vás!!

begavan
16. srp 2018

@utrikocku ahoj, zkusím tě povzbudit. Mám polycystycka ovaria, endometriozu, samozřejmě bez ovulace a před porodem i téměř bez menstruace. Při stimulaci (v minimální vysi) jsem měla taky OHSS, bylo to s nemocnici na hraně, kapacky v CARu a dodržování režimu ale pomohly, tak jsem nakonec do nemocnice nemusela. Při opu mi odebrali z jednoho vaječníku 42 folikulu, ke druhému se nedostali, takže tam se s tím tělo muselo popasovat samo. Oplodnilo se nám 10 vajíček, nakonec po 6ti dnech zamrazeno 6 embryji. Za 5 měsíců vložili při Ket 1 embryo a hned napoprvé se zadarilo, máme doma skoro 2letyho chlapečka. Určitě se zadari, držím pěsti, bude to dobré, jen to chce fakt hodně pít a minimum pohybu.

pasiba
16. srp 2018

@utrikocku To mě mrzí! Neboj oni tě teď dají do kupy a zvládneš to ❤

utrikocku
autor
17. srp 2018

Děkuji všem za povzbuzeni a milá slova..Dnes mi je lepe. Jsem 2. den po OPU. Mám ještě čekat zhoršení? Doktori říkají, ze se to muze stát... Ale zajímaly by mě zkusenosti, kdy po opu to bylo nejhorší?

kackacerm
17. srp 2018

Me po odberu 51 vajicek pustili domu, ale za dva dny jsem se tam zase vratila. Vajecniky jsem mela az pod zebra. Po dvou dnech me museli odsavat, protoze se to uz nedalo vydrzet. 40 hodin vkuse me to nakopavalo, nic jsem nesnedla, sotva neco vypila, porad na kapackach, ale nic neslo ven. Bricho jsem mela jak v 8.mesici, myslela jsem, ze mi praskne. Po odsati strasna uleva, ale za dalsi dva dny me zase odsavali a pak jeste jednou. Rikaj ze pokud to clovek vydrzi, tak je to lepsi. Pokud te jednou odsajou, tak vetsinou musi jeste 2x, protoze se to zhorsuje. Po 6 dnech na kapackach se to zlomilo a po tydnu me pustili domu. Bylo to hrozne asi jako muj nepostupujici porod, u obojiho jsem myslela, ze skocim z okna. Preji hodne stesti, snad se ti udela lip a nebude muset dojit k tomu co u me.;)

pipinka
17. srp 2018

ahoj, mám PCO, po odběru vajíček odebráno 64, oplozeno 32 metodou ISCI, ostatní jsme nechali zda se oplodní sami. Z toho neskutečného množství byla vhodná 3 embrya k vyšetření PGD. V pořádku bylo pouze jedno, které nyní nosím v sobě a máme 9 dní to termínu porodu. Jinak jsem měla OHHS, vaječníky až pod pupek, v nemocnici jsem ležela 4 dny.Kontrolovali kolik vypiju, kolik vyčůrám a cpali do mě bílkoviny. Když OHHS ustoupilo, dozvěděli jsme se výsledky PGD a naplánovali transfer. Gynekolog z heliosu mi říkal, že ty co mají OHHS mají větší šanci že se to chytí-teda nevím co je na tom pravdy,ale nám to vyšlo. tobě držím moc moc palce

begavan
17. srp 2018

@pipinka já jsem to slyšela taky a navíc mi říkali u nás v caru, že i KET je obecně úspěšnější než ET.

kackacerm
18. srp 2018

@begavan Nam se to taky chytlo na prvni pokus po OHSS, i kdyz to pak odeslo s MS, ale druhe embryo uz vydrzelo a ted tu na me kouka dvoumesicni holcicka. Telo je prehormonovane a nas doktor ze Sanusu taky rikal, ze se to pak vetsinou chyti.

utrikocku
autor
18. srp 2018

Dnes jsem měla šanci, ze me pusti z nemocnice domů. Ale vyšli jim zanetlive parametry vyssi (29, v den prijmu 12), takže domaci osetrovani se nekoná. Necítím se subjektivne hur, tak snad se něco oskliveho nerozjede. Ve čtvrtek bylo opu. Jen večer mi přišel tlak na horní bricho větší, tak nevím. Normalne sama piju a curam.

begavan
19. srp 2018

@kackacerm přesně, třeba je ten ohss aspoň dobrý k tomu, že je pak velká úspěšnost. ☺️. Gratuluji k miminku☺️

aleinad13
20. srp 2018

@katkatomaskova ahojky. Já se již snažím 15let. Vajíčka jsou...i po genetice a nikdy se nechytnou.
Mám PCO a endometriozu.
Co Ti zabralo? Kam jsi chodila?

begavan
20. srp 2018

@aleinad13 ahoj, a zkoušeli jste Prednison na snížení imunity?

katkatomaskova
20. srp 2018

@aleinad13 Tak to je něco nepředstavitelného !!!! 😔 Zjišťovali, proč se nechytali?? To musí být nějaká imunologická reakce, jestli tělo pořád odmítá... Zkoušeli Prednison třeba i 20mg??

Zabralo změnit centrum... Začali jsme docházet do Kostelce n. Orlicí do Arlety