Drilling vs IVF, prosím o radu

elisity
25. led 2015

Ahoj,
prosím o radu:
mám PCO, nejprve jsem brala clostilbegyt s pregnylem 4 měsíce bez otěhotnění, přestože folikulu bylo zralých víc.
Doporučeno UIU, ale po gonalu nenarostl žádný folikul dominantnì, tak se zákrok zrušil. Nasazen opět clostilbegyt jen 1 denně, ale pro změnu UIU zrušeno pro velký počet folikulů, asi 6.Teď se mám rozhodnout, zda chci drilling vaječníku nebo IVF. Nemohu se rozhodnout, prosím o radu a vaše zkušenosti.

luci123
25. led 2015

Ahoj drilling se dela behem laparaskopie, kdy muzou udelat kontrolu vejcovodu, delohy, pruchodnosti atd. Direcky ve vajecnicich funguji cca 3 mesice, potom zacnou zarustat. Ja jsem to podstoupila loni v unoru. Tri dirky v brichu a do tydne uplne fit. Nicmene se nepovedlo. Ivf mohlo zacit po tech 3 mesicich. Laparka nic nestoji a je diagnosticka, ivf to jsou desetitisice. Pokud ti vajicka dozravaji, sla bych na laparaskopii. Neni nic krasnejsiho nez prirozene poceti.

serenna30
25. led 2015

@elisity ahoj taky mám PCO, Laparka bude asi na podzim. Brala jsem 4* clostik a ten mi celkem nestartoval cyklus, Ms chodí pravidelně i ovulaci mám, takze jsem rozhodla jít napřed na laparo nez do sebe hned začít cpát léky. Dr uz se samozřejmě o IVF zmínil, příští měsíc to bude rok co se snažíme. Ja prodělala slepak a zánět vejcovodu tak mám sraz hlavně se srustu ☹ más cyklus a ovulaci bez léku??

karkab
25. led 2015

Ahoj,taky mam PCO,anovulacni cyklus.S manzelem jsme podstoupili 3krat IUI,bohuzel zadne nevyslo,potom nam byla doporucena laparoskopie,kde mi delali i drilling vajecniku.Po rekonvalescenci jsme podstoupili 4te IUI a zase nic.V unoru budeme podstupovat IVF 🙂

elisity
autor
26. led 2015

@serenna30
Ahoj, já bez léků nemám ani MS, ani ovulaci ☹. Chodila jsem na v vyvolávačky, teď beru každý cyklus utrogestan.

elisity
autor
26. led 2015

@serenna30
My se snažíme 16 měsíců...

serenna30
26. led 2015

@elisity pokud nemáš ovulaci a cyklus, tak bych šla do té laparky asi napřed. Zkoušela jsi nějaké čaje a podporu na ovulaci? Já piju čaje od Jukla, na vaječníky atd, ale nejvíc mi asi pomohl nosifol a inofolic. Je to dražší záležitost, 350,-Kč/20 dní, ale mě teda pomohl, ale taky až po pul roce. Cyklus mám 30 dní a ovulaci na sobě cítím a mám ji i potvrzenou od Dr., jen ji nemám kolem 14 DC, ale až 18.-20 DC
Máš MS aspoň po utrogestanu? Ten jsem brala ze začátku také a prostě se cyklus pak chytnul sám. Ale jak říkám, u mě budou nejspíš kámen úrazu ty vejcovody, ne jenom PCO.. ☹

elisity
autor
26. led 2015

@serenna30 beru inofolic přes měsíc, předtím jsem zkoušela nějaký doplněk od herbalife, ten nijak nepomohl. Čaj piju akorát kontryhelový na sliznici. Po vyvolávačkách jsem mela MS tak za 16 dní, po utrogestanu nejprve tak 14 dní po dobránì, teď už přesně po 28 dnech. Z laparky mám popravdě dost strach, nikdy jsem nebyla na operaci. Nevíš, jak dlouho pak trvá neschopenka ?

serenna30
26. led 2015

@elisity no jeden den laparo, a druhy den jdes domu. Klidovy rezim by mel byt asi tyden myslim. Ja uz mam jednu laparku za sebou, prave kvuli slepaku, takze vim co me ceká a vim, ze to neni nic tragickyho. Inofolic nebo nosifol urcite uzivej dal, medic je kratka doba

elisity
autor
26. led 2015

@serenna30 inofolic budu užívat dál a laparku promyslím. Ještě jedna asi trochu hloupá otázka- jak velké jsou jizvy po laparoskopii ? Dnes jsem četla na diskuzi něco o nové metodě IVM, kdy se u žen s PCO ne stimulují vaječníky, ale odeberou se ta mála vajíčka, co jich je při PCO spoustu. Zkusìm najít víc informací, dělají to někde v Praze, sice z ruky, ale třeba by to stálo za zvážení. Možná se tu najde někdo, kdo o tom ví víc.

serenna30
26. led 2015

@elisity jizva je malinka v pupiku a nad trislem. Neni vubec videt 😉 😉 😉 wow urcite zkus neco zjistit, ja taky prosmejdim internet...to by bylo super🙂