Vysazení antikoncepce - jak to říct doktorce?

denca15
16. črc 2019

Ahoj holky.
Chtěla bych se zeptat. Je tady nějaká maminka, která nebere žádnou antikoncepci a nemá ani tělísko?
Je to měsíc co neberu prášky, srovnala se mi menstruace a cítím se lépe.. Popřípadě jak to říct doktorce?

evcounek
16. črc 2019

@denca15 tak to by mě taky zajímalo, už mě to nebaví brát každý den prášky, ale už máme chlapečka a holčičku a další miminko nechceme - teda hlavně manžel mě by to asi nevadilo. Jen mi vrtá hlavou jak se ochránit před nechtěným těhotenstvím.

denca15
autor
16. črc 2019

@evcounek No, právě. A tělísku nevěřím.. Kamarádce "cestovalo".. Také máme dvě děti a další mimčo nechceme. Ale nevím jak se popřípadě chránit a jak se na to bude tvářit doktorka. :(

kridav
16. črc 2019

Neberu nic, a ani jsem neměla žádné tělísko, skoro celý život. Antikoncepci jsem brala jen asi rok a půl před 19 lety, kdy jsme se rozhodli že chceme dítě, pak jsem ji brala 3 měsíce když bylo synovi půl roku, a to už je taky 15 let. Od té doby nic. Nechci se cpát žádnýma hormonama na víc. Moje tělo funguje nejlíp jak může a jsem za to vděčná.
S manželem si dáváme pozor a když mám plodné dny, tak to raději omezíme.

elikup
16. črc 2019

No sice jsem ted planovane těhotná, ale ani predtim jsem nic nebrala a nemela. Zabyvam se 10 let symptotermalni metodou vyhybani se poceti nebo naopak chteni poceti.
Nechtěla bych se uz nikdy spolehat na vec, ktera neresi parovou neplodost (antikoncepce je veci obou, ne jen zeny) a je nespolehliva sama od sebe, viz Pearl index. A vedlejsi rizika ma kazda vec proti poceti. Stm jen miminko, kdyz to nedělate poctivě. 10 let, zadna nehoda.

elikup
16. črc 2019

Zkusila jsem pred lety HA, ale rizika byla prilis velka a vedlejsi ucinky nepříjemné. Byla jsem hloupá.

areh
16. črc 2019

Já sice HA teď beru, ale do budoucna taky nechci. Jen se bojím jí vysadit, protože mimčo není na pořadu dne. Proč ale řešíš jak to říct doktorce? Té je jedno, jestli bereš nebo ne. Naopak ti může navrhnout nějaké další možnosti antikoncepce. Pesar, spermicidní gely. 😉

denca15
autor
16. črc 2019

Tenkrat jsem říkala že bych nechtěla už brát antikoncepci a dívala se na mě divně a arogantně pronesla jestli chceme další miminko.. Doktorku Jsem změnila, ale prece jenom po zkušenostech.. ☹ No, pravidelně spolu nespíme..

marketkaticha
16. črc 2019

@denca15 Zdravím 🙂 . Já neberu antikoncepci skoro rok..Děti ještě nemám, ale ani se nechystám a používám metodu přerušovaného styku a funguje to na 100% v mém případě... Kamarádka tuto metodu taky používá už roky a taky v pohodě (nechce cpát do sebe hormony a na kondomy má alergii). Horší je to pro toho chlapa, že to nemůže dokončit do tebe no...Ale pokud by měl problém, tak ať si vezme jednou za čas kondom na dokončení, a pokud by s tím měl problém tak co jako? Nebudeme se přece cpát hormonama kvůli 2 vteřinám vyvrcholení :D Jen ještě moje jedna poznámka, tuto metodu používat jen s člověkem se kterým opravdu žiješ (manžel/přítel) dlouhodobě a můžeš mu v tomhle na 100% věřit.. Kamarádka na to doplatila (střídání chlapů) ...

ajuse21
16. črc 2019

Taky nic neberu,máme dvě děti a třetí zatim není tedy v plánu.Používam pharmatex krém a naprostá spokojenost

astyna88
16. črc 2019

Ja neberu nic,mame kondomy 😊 manzel si obj znetu,bezne mu nesedi.

puhelin
16. črc 2019

Take jsem nikdy nebrala zadnou antikoncepci, nemela jsem telisko, nic. S manzelem jsme 13 let, chranime se pouze prerusovanim, plus si hlidam ovulaci. Vsechna tehotenstvi jsou planovana. Nastesti jsme v tomhle s manzelem jednotni. Mamka mi to rozmlouvala celou pubertu, kdyz jsem vzdorovala, ze to jine holky verou taky. Ted zpetne jsem ji za to moc vdecna.

elikup
16. črc 2019

@puhelin kéž bych maminku svou taky poslechla..

hermij
16. črc 2019

Praktikujeme symptotermální metodu, více info např. na www.prirozenaantikoncepce.cz . Vysoká spolehlivost, bez nežádoucích účinků pro mé tělo i přírodu, znalost vlastního těla a zdraví výhodou, naprostá spokojenost.

puhelin
16. črc 2019

@elikup Za to si nemuzes nadavat. Ta doba nas k tomu hrozne nutila, ze vsech stran se to na nas hrnulo.

elikup
16. črc 2019

@puhelin máš pravdu, i ve škole nás nutili. A že je HA spása.. a že těhotenství je katastrofa. Kdyby nás spíš poučili o pohlavní zdrženlivosti a párové plodnosti. Ta doba byla velmi nepřátelská ženám - vy se starejte, ať nemáte parchanta, protože toho nikdo nechce, a muž má klid. Skandální mi také přijde dnes, že mi lékařka napsala hormony v 16 letech bez vědomí mých zákonných zástupců!

miba10
16. črc 2019

Já tě beru ha po porodu měsíc a nejraději bych s tím taky praštila. Ale nevím jak nejlépe se jinak chránit. Tělísko vážně nechci. Mám 2 děti a otěhotnět už nesmím. Tak nevím jak jinak to resit 🤔

klea81
16. črc 2019

Neberu nic už 8 let, doktorka může nabízet, nikoliv nutit. Kondom to jistí.

klea81
16. črc 2019

@astyna88 větší mají i v Rossmannovi 😉

klea81
16. črc 2019

@evcounek pharmatex, kondom...

priefi
16. črc 2019

Prozatim kondom, protoze jeste mi nenastartoval cyklus po porodu (mimco ma 6m), avsak pak planuji kombinaci plodnych a neplodnych dnu a behem plodnych dnu bud abstinence nebo kondom, neplodne dny jeste nevim, zda nebudu pouzivat fencap, at mam psychickou jistotu... ale ha nechci a telisko ha i bez ha taky ne. Kondomy mi absolutne nevyhovuji.

zuza2612
16. črc 2019

Používáme už roky kondom, naštěstí s tím manžel nemá problém.

marses
16. črc 2019

Doktorce to řekni úplně normálně. Však o noc nejde. Je to tvoje tělo a nikdo tě nemůže nutit do antikoncepce. Já sama ji neberu od devatenácti let. Ted mam teda necely rok telisko, ale do něj jsem šla hlavně kvůli velmi silné menstruaci.

ariadna12
16. črc 2019

Predpokladas, ze doktorka bude v rozpacich nebo bude "delat problemy"? Normalne bych ji rekla, jak to vidis, a uvidis, jak zareaguje. Pokud blbe, je cas na vymenu fynekologa😉.

ariadna12
16. črc 2019

Jo a horm. antikoncepci uz nejaky patek neberu a ani uz nechci. Gynekolozka v pohode.

astyna88
17. črc 2019

@klea81

Ale jen asi o 2mm,nez je prumerny kondom. To nestaci 😀

veronikaveronikaveronika
17. črc 2019

@denca15 doktorka to přeci musí respektovat 😉Též mám v plánu nic nebrat a tělísko mě nějak úplně neoslovilo🙄 takže se budu sakra modlit a chránit jinak. Páč dvě dětičky fakt stačí 🙂

ange_de_la_morte
17. črc 2019

Moc nechápu co je na tom ? Vždyť je to tvoje tělo a tvůj problém, lékař antikoncepci předepisuje, doporuče, všecho možné, ale je to přece jen na tobě jestli nějakou brát chceš nebo ne 🙂 Máme dvě děti a taky antikoncepci neberu, samozdřejmě počítám s možností že bychom měli třetí ( chceme ho i když ne hned - mladší má 5 měsíců), rozhodně by mně ale nenapadlo přemýšlet nad tím, co si o tom myslí doktorka 🙂

vladienka
17. črc 2019

@denca15 nechapem otazku...proste normalne, je to snad tvoja vec, no este aby si sa obranovala pred dr :D v zivote som nebrala antikoncepciu, dr to vie, po porode mi ju nabizela povedala som nie diky a bolo vyriesene.. nechapem ze sa ludia hanbia povedat svoj nazor doktorovi

kristousenecek
17. črc 2019

@denca15 ahoj,já též nic neberu ani nehodlám ,...brala sem prášky asik ani ne dva roky a ne kuse ... nejhorší co sem mohla udělat , jedině co mě pomohlo tak pravidelnou mentes.jinak nic.

pexi
17. črc 2019

HA neberu a nechystám se. Doktora jsem tím evidentně taky překvapila, ale nic víc. Upřímně, i kdyby něco namítal, tak bych z toho neměla těžkou hlavu. Tohle není nějaké odmítání léčby. Jste zdravá žena a zvolila jste HA jako prevenci proti početí. Stejně tak můžete zvolit jakoukoliv jinou metodu.