Tělísko vs. antikoncepční pilulky. Poradíte, prosím?

nugetka20
23. říj 2022

Zdravím Vás. Řeším takové dilema, snad zde najdu finální odpověď 🙂
Roky beru antikoncepci ve formě pilulek (aktuálně Lunafen). Vcelku bez problémů. Po porodu se ale občas stane, že zapomenu. Obvoďačka mě tak trochu tlačí, že pilulky jsou špatné na cholesterol a trombozu žil atd .... tudíž spoustu důvodů, proč s pilulkami přestat (bude mi 40 let). Řeším, zda by nebylo lepší tělísko. V mém případě by muselo být hormonální (občas musím jezdit na magnetickou resonanci a tam je kov v těle problém). Gynekolog mi tvrdí, že by to ani po konizaci neměl být problém, tělísko dát. Otázka zní - pokud snáším dobře HA v podobě pilulek, je to s tělískem stejné? A když, tak jaké byste doporučily? přijdou mi všechny stejné (Mirena, Jaydess, Kyleena, Levosert) :(

handulkak
23. říj 2022

@nugetka20 Já osobně zkušenost nemam, protože mě nesedí ani jedno. Ani pilulky, ani náplastí, krouzky, atd.
Ale mamka měla po konizaci telisko 2x a pokaždé ji vypadlo. Prý díky konizaci nedrží dobre. Měla Mirenu.

lencaa11
23. říj 2022

@nugetka20 mám za sebou konizaci 8 měsíců a byla jsem na ni i s tělískem není důvod proč by to nešlo a nedrzelo telisko nevypadne skrz konizaci čípku a nikdo neřekl že by měl vadit pri nějakem vyšetření mám druhé teda nehormonalni ale je to telisko mám ve tvaru stromečku skrz právě aby lepe drželo první jsem měla 4 roky pak planovane tehu teď druhé mám 3.5 let a vše ok ...lékař mi jen pri konizaci malinko smiknul vlákno ale jinak telisko drží jak má

nugetka20
autor
24. říj 2022

@lencaa11 děkuju

lencaa11
24. říj 2022

@nugetka20 nemáte zac

kami1984
24. říj 2022

Na magnetickou rezonanci jezdím také a měla jsem na začátku nehormonální a neměli s tím absolutně problém, jen mě i teď s Mirenou upozornili, že mi magnet může tělísko "povytáhnout" , z 5-6 magnetů se to nikdy nestalo. Jinam mám Mirenu, mohla jsem tohle a Kyleenu a zvolila Mirenu. Předtím jsem měla nehormonální 2+5let a teď hormonální rok a jsem nad míru spokojená.

nugetka20
autor
27. pro 2022

@kami1984 A skenovali vám kterou část těla? Mám totiž v háji bederku, tudíž magnet je směřován přímo na oblast ledvin, podbřišku :/

kami1984
28. pro 2022

@nugetka20 mně vždy jedou mozek, krční páteř a pak hrudník. Dolů na bedra jsem neměla MR nikdy.