Zdravím maminky, má prosím někdo srovnání těchto dvou druhů antikoncepce? Zkusila jsem kroužek, vydržela jsem 20 dní a dnes už jsem ho vyhodila, celou dobu svědění, pálení, mykóza 🤦 obecně na to trpím, ale tohle bylo vážně po celou dobu, prsa bolavá, nálada na sex žádná. A tak se ptám, jelikož tělísko je poslední antikoncepce, o které jsem ochotná ještě uvažovat, je možné, že mi Mirena sedne, nebo je to podobné jako kroužek, tudíž to bude jen vyhozených x tisíc 🤷 je tu někdo, kdo nesnesl kroužek a tělísko ano? Co jeho vliv na mykózy? Děkuji za každý postřeh 🙏
Já se pokoušela doptávat se tu ta kroužek několikrát...a nic moc..prijde mi, že o něm.moc lidí neví...taly jsem váhala...mám jej. Začínám 4 měsíc pro asi 10letech bez HA. Bylo to pro me ,,psychocky lepsi" ze to muzu kdykoli celkem jednoduše zkončit a do tělíska se mi nechtělo. Respektive nehormonální má prý dost negativ, že prý nakonec je lepší hormonální...takže, než bych ze zoufalství zkusila tělísko, vyzkoušela jsem kroužek....pořád nevím
Moje pocity:
Prsa bolí, zvětšila se...nebo spíš po kojení vyplnila. Muž nadšený, já to přijala, ale jestli to bude ještě o fous...končím.
Zatím mám nahoře cca 2kg, u mě to ale neni potíž, byla jsem hodně hubená...jde jen o zvyk...jestli ale budu mít pocit, že jdu ještě nahoru, končím
Nedokážu si predstavit, že by byl ve mě kdyby- hrátky, sex-cítit prostě je. Takze takovy to hup bwz přípravy (jde o vteřinku ale) se nekoná
Kdyz to jde jednou denně vyndám a omyji, mám lepší pocit....ale pořád/často mi přijde že jsem někde na hranici mykózou a zánětem...nevím. ,,prostředí" se zménilo, i výtok jsem z toho nervozní....byla jsem na něco zvyklá...
No a dál...
Máš pocit, že jsi chráněná...(cíl, že...)
MS i předtím není mi blbě vůbec a to bylo, je krátká, slabší...(ale chodí dřív, 24 den)
Nestalo se mi, že by vypadával, vyklouzával...cokoli
Můžeš ho mít i 3 hodiny v kuse venku, četnost prý nema vliv, přemýšlím, ze to budu praktikovat 2x denně třeba
Změna chuti na sex, nepozoruji, ale možná míň cítím sama sebe...což mi vadi dost 💁♀️...
A upřímně...přemýšlím, jestli může...ehm....roztahovat prostor uvnitř....🙄....
Takže stále opravdu nevím, jestli mi to za to stojí....ale do tělíska se mi nechce vůbec...spíš pak holt přemýšlím nad...ničím...
Koukam, mela jsem s tim krouzkem velice podobne pocity, vcetne te mensi citlivosti 🙈 Nic je taky samozřejmě moznost, ja resim telisko spis z duvodu toho, ze mam menses tyden a fakt silnou. Nejde mi ani tak o ten antikoncepcni ucinek, to bychom klidne byli bez antikoncepce. *Kdyby nahodou nekdo vyuzil 2 krouzky Ornibel, dejte vedet 🙂
@dudlajdada je to 50/50 nelze tak to srovnávat zda když nesedne kroužek zda sedne tělísko to vše je o těle a jak tělo přijme cizí věc v děloze a jak zareagují hormony zda ok ci změna pokud se bavíme o hormonálním jiné je to u nehormonalniho tam žádná změna u mě třeba nenastala ...
@elis101 každá žena si musí vyzkoušet telisko nelze říct že když jedna dvě ženy řeknou že nehormonalni je hrůza tak to samé může žena jedna dvě říct o hormonálním tam je taky plno vedlejsich účinků já měla třeba dvě nehormonalni cca přes 8 let a za mě nejlepsi volba klídek sex kdykoliv /kdekoliv Ms pravidelná kdybych nešla na hysterektomii pokračovala bych dal ...každá si to musí vyzkoušet
Ten kroužek pro mě byl zlo. Mně z toho bylo vyloženě blbě… Ten jsem nasadila, když jsem zjistila, že brutálně přibírám po práškách. No, z bláta do louže. Došlo mi, že teda hormonální antikoncepci nezvládám, takže za mě lepší nehormonální tělísko spíš.