Ahojk holky, mam takovy dotaz. Pred prvnim tehu jsem brala normalni HA ktera mi uplne zastavila cyklus tkze jsem vubec nemela ovulaci ani MS a skoncila jsem v Pronatalu. Po prvnim tehu se mi cyklus vratil sam sice nepravidelny ale vratil. V Pronatalu mi rekli ze bych se k HA vubec nemela vracet abych nemela opet hormonalni problemy. Kdyz jsem to ted rekla doktorce po druhem tehu tak mi doporucila tyto dve teliska. Tak jsem Vas chtela poprosit o pripadne Vase zkusenosti s nimi nebo o radu ktere vybrat. Tretimu mimi se vbudoucnu nebranime ale zatim neplanujeme. Predem moc dekuji za rady a zkusenosti 🙂
Ahoj holky,mam prosbu,,od ledna mam zavedenou mirenu,...ze zacatku sem spinila,..super ale ted koukam uz dobry mesic chodim porad s vlozkou a krvacim,je to normalni jev nebo muze se treba stat ze si telo zvyka??a desne mi to ve vnitr svedi,..skrabala bych ale vydrzet se to da,..mam strach abych nemela treba i zanet,...zkusim zajit k doktoru,..a uvidim co mi rekne,..?dekuji za info,.kdo ma zkusenosti?!!!hezky den preji,...
Mám zavedenou Mirenu,už pět měsíců a jediné co mě ze začátku trápilo byly cysty,ale ty jsme s p.doktorkou vyřešily injekcí a teď mám klid,žádné dlouhé krvácení mě netrápilo ta reakce těla se projevuje u každé jinak,ale teď jsem maximálně spokojená.
Já bohužel s Mirenou dobré zkušenosti nemám, ale každé tělo je jiné a sedne mu něco jiného, zkoušela jsem po porodu 3 horm. antikoncepce, po všech mi bylo zle, bolesti v podbřišku, křečové žíly o sobě dávaly vědět, dokonce i migréna a nechuť k sexu, už jsem nevěděla co dále, pak mi ženský lékař doporučil Mirenu, poslechla jsem, zavedení a prvních 14 dní super, až jsem byla překvapená, pak jsem ovšem začala mít denně velmi silné bolesti v podbřišku, až jako kontrakce při porodu, byla jsem doma nepoužitelná, vydržela jsem to třičtvrtě roku, mezitím jsme to s lékařem řešili, tvořili se mi veliké cysty, nu a nakonec šla ven a byl klid během dne, teď se musíme chránit kondomem, ale jak říkám, někomu to sedne a proč ne, byla jsem ještě v nějakém programu, či-li mi uznali reklamaci na Mirenu, ale nemohou dát zpět peníze, pouze mi zaslali Mirenu novou, což je takový dar-nedar a leží nám tu doma, prodat se nesmí veřejně, z kamarádek ji žádná nemá a no nevím, co s tím, lékař od toho dal ruce pryč, přitom kdyby už tenkráte dobře četl moji kartu, tak neměl navrhnout vůbec žádnou anti, kde je i třeba malé procento hormonů...☹ A já to tenkráte nevěděla také, tak přeji, ať se Vám podaří najít vhodné řešení🙂
Ja mám Mirenu zavedenou už druhou, bude mi končit, takze po deseti letech už mám co hodnotit a za mě teda jedině pozitivně...nemám menzes, mám klid, neresim nic...u první jsem měla trošku delší ty vlakynka, u druhý jsem poprosila hodně zkrátit a je to ještě lepší 🙂 teď se potacim v dilematu, jak dal. Je mi 26, čerstve vdaná, dítě hned ne, ale za pět let taky ne...
Nevím, jaký je mezi nimi rozdíl, já mám Mirenu, teď dva měsíce, a zatím velká spokojenost. I se zavedením jsem platila 6000,- a velice rychle jsem si zvykla, že nic nemusím řešit 😉