Ahoj, už jsem sem psala ohledně vstřebané antikoncepce po zvracení, ale bohužel mi odpověděl jen jeden člověk a já potřebuji ujistit. Taky si myslím, ze se HA vstřebala, ale pro jistotu. Takže se moc omlouvám, ze jsem znovu založila diskusi, ale opravdu bych potřebovala poradit:( :
Vzala jsem si HA jako obvykle v čas, jako vždycky a všechno bylo v pořádku, jenže jsem pak zvracela 6 hodin a čtvrt hodiny na to. Vím, že bych musela zvracet do 3-4 hodin po užití HA, jako u většiny antikoncepcí. Ale pro jistotu se ještě ptám. Myslíte, že se HA vstřebala a že můžu být v klidu? Bojím se, že bych mohla otěhotnet z předešlých styků, ktere se staly pred par dny- i když si myslím, že úplně zbytečně
Děkuji ;)
Neustále se nervuji, i když užívám HA a už nevím co s tím...
@ivankk vyřešila by to jinou formou, třeba teliskem.
Kdyz se tak bojis, zvol dvoji ochranu. 🤷♀️
@veroniquecz Ješte jsem ani neporodila
najdi si psychiatra, nejsi v poradku
@hanka_12345 Proc? Protoze se bojim, ze se mi nevstrebal prasek? Jsi uboha. Misto toho, abys poradila, tak se navazis. Ty ses nikdy niceho nebala? Pokud neumis poradit, nevyjadruj se
@ivankk ctes si to po sobe? vysilujes tady jak kdyby ti bylo 13... kdybych chtela byt tehotna a chpvala se jako ty tak v zivote neotehotnim tak se hod do klidu. Pro tebe nejlepsi rada je psycholog/psychiatr
@ivankk Takhle chorobný strach není dobrý. Netuším, kolik ti je, v jaké životní fázi jsi a jaké je tvoje partnerství? Z předešlých styků bych strach neměla, do konce cyklu bych partnera požádala o spolupráci buď v přerušované souloži nebo v použití kondomu. A pak bych se sama sebe zeptala, jestli by byla naprostá životní tragédie, kdybys opravdu náhodou otěhotněla? Ono se to většinou nějak udělá. Jde dostudovat s dítětem, obvykle jde pracovat až do konce těhotenství, jde vyřešit ledacos. Vzít to pragmaticky. Ano, nechci, ale kdyby se čistě náhodou stalo, tak mám šanci to nějak vyřešit.
@ivankk Je úplně jedno, co si kdo myslí. Drž se informací v příbalovém letáku. Po 6 hodinách by měla být vstřebaná, ale pokud si chceš příště ušetřit nervy, zkus náplasti nebo nuvaring, které se nevstřebávají trávicím ústrojím. Pokud nechceš otěhotnět ještě několik let, jsou i tělíska pro ženy, co nerodily. Poptej se svého gynekologa.
@petulkadodo Jo a bude tu psat, ze se nervuje z toho, jestli ji telisko nevypadlo...
@petulkadodo Děkuji za radu. Ale nevadilo by to ani v případě, že bych opravdu hodně zvracela? Zvracela jsem jednou, ale hodně. Moc se omlouvám, za hloupé dotazy...
Tvle. Fakt se bud jdi lecit na hlavu nebo nešukej. 🤦♀️
@ivankk Pokud byl dodržen časový odstup z příbalového letáku, tak by mělo být vstřebáno. Jestli jsi zvracela málo nebo hodně je jedno. Prostě se ti vyprázdnil žaludek a měla jsi tam toho hodně. Ale v budoucnu se může stát, že budeš ztracet nebo mít silný průjem krátce po tabletce, tak je dobré mít scénář, co pak. Obvykle záleží kolikátá je to pilulka v platíčku apod.
@petulkadodo
Děkuji za odpověď🙂
@ivankk rada môjho gynekológa je, že pri podobnom probléme si mam zobrať tabletku z náhradného blistra. Ak však mám takéto problémy hneď po užití tabletky a budú sa opakovať tak sa mám chrániť aj inak. A ak sa bojíš, či sa vstrebáva tabletka a potrebuješ uistenie na nete, kde človek nevie či sa vstrebala je divne.
@ivankk to nevadí, tělíska jsou i pro ženy co nerodily. Pokud se bojís ze prášek nezabral, pojistí se ještě práskem po.
@ivankk zenska asi by to chtělo více si dát hlavu do klidu a bejt trochu nad věcí pokud HA po zvracení by neměla účinek mám sex s ochranou pro svůj klid do druhého dne pokud se zvracení opakuje tak po celou dobu pro svůj klid a víc si život užívat on ten stres co když je snad nejhorší