Nehormonální tělíska, máte zkušenost?

mar111
24. dub 2017

Dobrý večer,chtěla bych vá s poprosit o radu a zkušenosti s těliskem nehormonalnim. Màm dvě děti.ze zdravotnih důvodu nemůžu normalni antikoncepci.děkuji Lucka

msimankova
24. dub 2017

Mám už druhé, naprosto bez problémů, můžu jen doporučit.

nijij
25. dub 2017

Nechala jsem si zavést vloni v lednu a v březnu jsem otěhotněla. Teď vedle mě chrápe skoro 4-měsíční syn. 🙂

mar111
autor
25. dub 2017

A jak se jmenovali ty teliska?

budilinka
25. dub 2017

Bohužel u nehormonálních tělísek je riziko otěhotnění celkem vysoké, protože brání početí pouze mechanicky. Co zkusit Mirenu? Ta počáteční investice není nízká, ale když se to potom rozpočítá na dobu, po kterou jste chráněná, tak je ta částka velmi přijatelná 😉

konidana
25. dub 2017

@mar111 moje zkušenost je dobrá, mám již druhé. První jsem měla 6 let , ale ne obyčejné s mědí, ale se stříbrem, nyní mám pár měsíců již druhé, a to prozměnu se zlatem. Tělíska s drahými kovy jsou více antiseptické - méně dochází k zánětům a mykózám. Cena je kolem 1500Kč Já neměla za ty roky ani jeden problém, když nepočítám pár měsíců ze začátku delší menstruaci. Ta se ale vrátila do normálu asi po 1/4 roce (do půl roku určitě). Pokud nechcete nebo nemůžete hormony, tak to je dobrá volba. Ale může se výjimečně stát, že tělo tělísko nepřijme. Ale to samé je i s mirenou.

@budilinka riziko je jen nepatrně vyšší, viz tabulka:

% žen, které neplánovaně otěhotní během 1 roku užívání:

Metoda Správné užívání (%) Typické užívání (%)

Kondom mužský 2 15
Kondom ženský 5 21
Pilulka (kombinovaná/čistě gestagenní) 0,3 8
Nitroděložní tělísko (Copper-T) 0,6 0,8
Nitroděložní tělísko (Mirena) 0,2 0,2
Sterilizace ženská 0,5 0,5
Sterilizace mužská 0,10 0,15

terezia10
25. dub 2017

Měla jsem rok zavádění šílená bolest ale jsem nerodička zatím , potom menzes se mě ze 4 dnu i s cestou prodloužili na 8 dní a 3 dny tak silné že jsem měnila tampon po 2 hod. Půl roku šílené bolesti během menzes vypotřebovala jsem hodně algifenu. Takže po roku jsem to vzdala už by jsem to nechtěla jsem ráda za tuto zkušenost že moje tělo to prostě nepřijalo a žádné tělísko nechci vidět. Zase moje kamarádka to má už 3 roky a úplně v pohodě i zavádění i menzes .🙂

msimankova
25. dub 2017

@budilinka mirena je hormonalni, autorka pise, ze je nemuze...

@mar111 to bohuzel nevim, vim, ze je stribrne.

budilinka
25. dub 2017

@msimankova otázkou je, co je normalni antikoncepce, jak pise zakladatelka. Ja také muzu mit antikoncepci pouze s gestagenni slozkou...

msimankova
25. dub 2017

@budilinka to jo, ale pokud nechces hormony zadne, je telisko idealni...

mar111
autor
26. dub 2017

Antikoncepci jsem myslela normální hormonalni piluky.měla jsem trombozu.a doktorka mi právě řekla tělísko nehormonalni.

mar111
autor
26. dub 2017

Kamarádka mi poradila gynefix ale recenze na něj nebylu moc dobrý co jsem četla.