Měl někdo problémy s cyklem po vysazení HA Jeanine? Pár lidí mi tvrdilo, že problémy po vysazení jsou dle toho, jakou HA člově, bral.. Nevím, do jaké míry tomu věřit, takže babo raď 😀 Zajímalo by mne, co můžu tak asi očekávat. HA jsem brala 10 let pořád stejnou...
Ja ji brala taky 10let. Dva roku Jeanine neberu a menstruace mi ani po dvou letech jeste nenaskocila.To byly same vyvolavacky, ted jsem pres pul roku na duphastonu abych mela nejakou menses vubec. Takze problemy obrovske.
@kasparka1 a předtím jsi v minulosti měla nějaké problémy?
Já brala Jeanine a pak to levnější generikum (stejné složení jen od jim firmy) Dienille cca 7let a po vysazeni jsem do 2mesicu otěhotněla ;)
@lady_giraffe
@craki já úpně stejná situace jako craki, jen jsem užívala 9 let, taky druhý měsíc otěhotněla, řekla bych skoro s jistotou, že jsem po ní i zhubla. Doteď jsem na ni nedala dopustit.
I když pak když jsem vysadila jeden měsíc šílené m. bolesti.
A taky pak hormonální emocionální bouře. 5ekla bych, že jsem 11 měsíců těhotná 😀
Takže si říkám, stejně je to i v dnešní době plné hormonů a už bych ant. nikdy nechtěla brát.
Já brala Jeanine asi 8 let a otěhotněla jsem po 8 měsících, po vysazení jsem žádné problémy s cykly neměla. Ale do žádné HA už v budoucnu jít nechci.
@lady_giraffe menstruaci jsem predtim nemela jak hodinky na cas ale mela jsem ji kazdy mesic. Po vysazeni nic. Ale podle me jsem si zavarila sama, zacala jsem ji brat hned po 15tych narozeninach, kdy vlastne si telo melo poradit samo, nejak se ustalit a ne hned do sebe valit hormony. Podle me je to individualní. Nekdo problemy ma nekdo ne a jak to bude u tebe to je tezko rici .
@lady_giraffe Já jsem brala HA taky cca 10 let, ale doktorka mi ji po zhruba třech, čtyřech letech měnila. Jako poslední jsem měla právě Jeanine a po jejím vysazení naprostá pohoda - žádné problémy, pravidelná MS, jen se mi trošku zhoršilo akné. Zato před vysazením jsem byla pořádně vyděšená - dva měsíce jsem MS nedostala. Doktorka mi tvrdila, že u Jeanine se to stává, že MS nechodí, ale že to není žádná komplikace, a že až ji jednou vysadím, bude zas všechno jak má být. Mě to ale každopádně vystrašilo a HA jsem vysadila hned po tom druhém měsíci. Jak je to třeba s otěhotněním nevím, snažit jsme se začali až zhruba třičtvrtě roku po vysazení a za tři měsíce se zadařilo 🙂
já jsem právě uvítala, že mám menzes max. 4 dny, nic silného, ani jsem o nich nevěděla, nebýt používání tampónů 🙂
HA Jeannine jsem brala od svých 16ti let (tedy 6 let). Tenhle rok v únoru jsem jí vysadila z důvodu plánování těhotenství. Do dubna se nedostavila MS. Testy vycházely negativně. U doktora jsem dostala vyvolávačku s tím, že MS by měla do 14ti dnů přijít. Dostavila se hned po týdnu, pouze ale na dva dny. Od té doby bohužel zase nic. Teď beru antibiotika na angínu. Několikrát jsem se dočetla, že některým se po antibiotikách cyklus dal do normálu nebo dokonce hned po nich otěhotněly.... Tak snad se zadaří 😅
Já jsem brala Jeannine 9 let. Po vysazení to trvalo asi dva a pul měsíce, než přišla první MS a potom každá další chodila i s měsíčním zpožděním. teď je to půl roku a zdá se mi, že se začíná zpravidelňovat (pokud poslední cyklus nebyla náhoda :D Hodně se mi zhoršilo akné a celkový stav pleti (atopickým ekzémem jsem trpela naposledy v plínkách), ale na pravidelnost cyklu beru tinktury a o pokožku se taky více starám a vše se vrací do normálu. Dítě plánujeme zkoušet až tak od srpna, ale nepřipouštím, že by mělo být něco špatně 🙂
Ahoj,ja mam podobny problem.Brala jsem antinu 10 let,poslednich 5 Jeanine.Zacatkem kvetna jsem vysadila a normalne dostala MS.Ted uz je to skoro 35 dni a dalsi MS nikde...zacinam byt lehce nervozni,o mimi se chceme zacit snazit od srpna...existuji bylinky na privolani MS?Rada bych,aby se MS dostavila co nejdrive,chci si spocitat,kdy mam plodne dny...diky za tipy a rady.
Já brala 7 let antikoncepci, před ní vše ok. Po vysazení cyklus totál rozhozenej a jen díky podpůrným lékům a roku čekání se podařilo mimčo a po porodu se nic nezlepšilo, cyklus stále rozladěnej.
@domca89 no to jsi mě teda nepotěšila 😒
@alexovka jsme na tom podobně 😉
Brala jsem ji pred ca deseti lety, ani ne moc dlouho - s dvema prestavkami mozna rok, dva? Cyklus naskocil az temer po roce a dloooouho trvalo, nez se srovnal (vcetne intenzity a delky krvaceni). Od te doby se hormonum vyhybam, jak jen to jde.
@lady_giraffe No poslední cyklus jsem měla jen 42 dní
já neměla naprosto žádný problém 😉 Ihned po vysazení jsem otěhotněla. Po porodu, když jsem zase dostala MS, tak chodí přesně jak hodiny. Brala jsem jí 8 let vkuse.
@lady_giraffe
@zuzineckah hm.. tak to si asi udělám radši těhotenský test 😀
Taky jsem brala asi 8 let, a žádný problém, MS byla sice trochu nepravidelná, ale otěhotněla jsem asi druhý měsíc po vysazení.
brala jsem asi 8 let triregol a po vysazení MS pěkně naskočilo, po drobné přestávce jsem začala brát jeanine -asi rok a poté obrovské problémy - takřka dva roky bez jakékoli menstruace - poté jen občas, když si tělo vzpomnělo. Nezabírala ani hormonální léčba. vsadila jsem na komplexní přístup - byliny j.podhorné, čínská medicína a cvičení dle mojžíšové - nyní jsem týden před porodem 😵 Ale těžko říci, zda problém u mě vyvolala právě HA Jeanine - možná to bylo víc faktorů, které na sebe špatně nasedly 😖
@alexovka Na srovnání cyklů mi pomohly tinktury z Pupenů maliníku a z pupenů jeřábu. V kombinaci. Zároveň jsem pila půl roku aloe vera "sirup" z lékárny na pročištění a imunitu. Teď se cykly srovnaly, akorát člověk nesmí automaticky počítat, že bude mít cykly jako při antikoncepci. Mně se ustálily na 42 dnech.
Já mela problém tak jak spousta mych kamarádek s jinou ha 🙂