Jaká je spolehlivost nehormonálního tělíska?

23. pro 2024

Dobrý den, na stránkách o různých druzích antikoncepce uvádějí spolehlivost 99%…což je vyšší, než u orální antikoncepce. Jaké jsou Vaše zkušenosti? Je třeba se ještě jinak chránit? Provozujete s teliskem prerusovanou souloz nebo to berete, ze jste chráněné a neřešíte to dal? Diky

lencaa11
23. pro 2024

Měla jsem ho 8 let ( dvě ) a užívala si sexu s manželem podle chuti žádné omezování není důvod ( dělala jsem si i kontrolu ) samohrejme žádná antikoncepce není 100% a jsou ženy které otěhotněli při praskach , tělísku atd...

konidana
23. pro 2024

Mela jsem nehormonalni telisko s drahymi kovy (prvni se stribrem, 2.se zlatem) kazde 6let, celkem tedy 12let. Nijak jinak jsem se nechranila, teliskum naprosto verila a v pohode. U mne 100% spolehlivost.
Prerusovanou souloz jsme praktikovali bez teliska, tedy bez jakekoli ochrany. To nam fungovalo podle nasich predstav taky. Rok pred detma, rok mezi detma, rok po detech a rok po vyndani teliska.

lucie7411
23. pro 2024

Ja v breznu pres nehormonalni telisko otehotnela 🤦‍♀️

ele_nka
23. pro 2024

Já mám v rodině jedno otěhotnění přes nehormonální tělísko, ale to si člověk nevybere,nějaké riziko otěhotnění je u každé antikoncepce.

autor
24. pro 2024

@lucie7411 jaké jste měla, jestli se muzu zeptat.

konidana
24. pro 2024

Hele, ono spis zalezi, jak tvoje telo telisko prijme a jak na nej reaguje, nez na tom, jake to je telisko.

lucie7411
24. pro 2024

Dle me nejake obyc, stalo kolem 2tis. To 1. jsem mela 5 let a dobry a u 2. po 3 letech tehotna.

autor
26. pro 2024

@konidana no mam ho od brezna…jedine,co mě na něm štve je, ze před MS dlouho spinim. Takze spineni i MS dohromady mam třeba 10dni…proto jsem i uvazovala výměnu za hormonální…ale zas se mi nechce absolvovat tech par mesicu krvácení, než si to sedne…

lencaa11
26. pro 2024

Při hormonalnim to nemusí bejt pár měsíců ale i rok než si to sedne a taky ho tělo nemusí přijmout ( padání vlasů ,nálady ,nechuť na sex ,zavodnění atd...) jinak špinění před Ms jsem měla jeden čas a zjistilo se že mám hyperplazii endometria ..

corry21
26. pro 2024

Mě třeba tohle dělalo hormonální. Každá ms slabší ale celkově třeba 12 dní a mega nepravidelna. Celkově mi to dělalo tak zle že to šlo za rok a půl ven a okamžitě všechno ok. Ale zas třeba kamarádky jsou strašně spokojený a ani o tom neví. Takže asi to chce zkusit no

veroniquecz
26. pro 2024

Hormo si sedalo dva cykly. Pak se MS utlumovala a po 6 měsících jako když utne, den dva špinění a to je celé. Za mě super.

autor
26. pro 2024

@veroniquecz a měla jste rovnou hormo? Uvazuji o výměně a za hormonální, ale už nechci podstoupit zas tech několik mesicu spineni atd…zas kamaradka mi rikala, ze při druhem telisku už ji to nic nedělalo. Ale sla z hormo na hormo…

lencaa11
26. pro 2024

To tak bude tělo si buď sedne z tělískem hormonálním nebo ne to může trvat 6 až 12 měsíců v té době můžete mít Ms jako na houpačce střídavě

veroniquecz
26. pro 2024

Ano, už podruhé, po každém těhotenství prozatím.