Antikoncepce. S jakou jste spokojené?

26. led 2025

Ahojte,premyslim nad antikoncepci.

Ale nevim co zvolit.
Jak jste s cim spokojene?
Jaky je rozdil mezi hormonalnim a nehormonalnim teliskem?
Vyjelo na me ze z vas pak couha jakejsi provazek. To jako fakt ze me bude couhat 3 roky provazek? To je asi trochu nekomfortni ne?
Radeji bych asi telisko, nechce se me na to porad myslet ze si mam vzit pilulku.

Dekuji za nazory

lencaa11
26. led 2025

Měla jsem nehormonalni 8 let dvě a vše ok Ms na termín žádné negativa provázky jsou krátké ty max ucítíte když bys te si ho chtěla zkontrolovat tak v určité poloze jinak nikde necouhaji lékař to zkracuje co to jde aby to mohl pak díky nim vytáhnout za 5 let ven ...jinak 100 žen a 100 zkušenosti každá žena si to musí vyzkoušet - hormonální tělísko může bejt fajn že nebude silná Ms nebo nebude žádná Ms taky může pak říct telo že to neni ok ( padání vlasů ,váha ,nechuť na sex ,bolesti , náladovost atd...)...

autor
26. led 2025

@lencaa11 a v cem je lepsi jak hormon? Je stejne spolehliva?

lencaa11
26. led 2025

Obě tělíska jsou spolehlivé ale jako každa antikoncepce může žena otěhotnět i přes tělísko

klokanka31
26. led 2025

Pokud nechceš myslet na pilulky, tak existuje i injekce

kosi_cek
26. led 2025

Ty provázky od tělíska čouhají jen z děložního čípku, takže jsou hmatné jen pokud si žena kontroluje čípek, díky provázkům se může ujistit, že tělísko je stále tam. A rozdíl je určitě v ceně - nehormonální tělísko je několikanásobně levnější, ale zase u toho hormonálního jsem četla, že je za určitých podmínek snad poskytována nějaká záruka vrácení peněz. To hormonální tělísko může způsobit, že vymizí menstruace, ale každá žena může být jinak vnímavá k těm hormonům, co tělísko vylučuje, jak v pozitivním smyslu, tak negativním. U nehormonálního tělíska cyklus díky tělísku určitě nevymizí, ale často ho ovlivní tak, že krvácení je intenzivnější a delší. Sama nehormonální tělísko mám, už od začátku o něm vůbec nevím, prostě super, ale menstruaci silnější a delší rozhodně mám, naštěstí jsem ji před tím měla spíš slabší a kratší, tak to nevnímám negativně.

rezina96
26. led 2025

Já jsem spokojená se zavádějícím kroužkem zn. Ornibel, nebo NuvaRing. Zavedeš na 3 týdny, pak vyndáš na týden a po týdnu zase zavedeš.

lenerka1
26. led 2025

Pokud nevadí trocha plánování, tak je fajn i pesar.

ele_nka
26. led 2025

Mám hormonální tělísko, do nehormonálního jsem jít nechtěla z důvodu silnější menstruace. Teď každý měsíc jen lehce špiním a nemám ani výkyvy nálad, takže za mě super.

autor
27. led 2025

@klokanka31 protoze si nevzpomenu ve stejnou hodinu a driv se mi stavalo ze jsem zapomnela užít

1pomnenka
27. led 2025

Snad máš mobil, tak si dej upozornění.

autor
27. led 2025

@1pomnenka ja nevisim na mobilu 24/7. Nejsem u nej nonstop. Kdyz odvedu rano do skolky-uklizim,varim,mam do toho mimco. Odpo delame ruzny veci pro predskolaky,jdeme ven,nekam jedem, Nekdy nemam mobil u sebe cely den, treba vikend
Tak se prosim uklidni. Děkuji

autor
27. led 2025

@1pomnenka navic ma volba je telisko tak nevim proc mi pises ze si mam dat upozorneni na pilulky