Ahojte,premyslim nad antikoncepci.
Ale nevim co zvolit.
Jak jste s cim spokojene?
Jaky je rozdil mezi hormonalnim a nehormonalnim teliskem?
Vyjelo na me ze z vas pak couha jakejsi provazek. To jako fakt ze me bude couhat 3 roky provazek? To je asi trochu nekomfortni ne?
Radeji bych asi telisko, nechce se me na to porad myslet ze si mam vzit pilulku.
Dekuji za nazory
@lencaa11 a v cem je lepsi jak hormon? Je stejne spolehliva?
Obě tělíska jsou spolehlivé ale jako každa antikoncepce může žena otěhotnět i přes tělísko
Pokud nechceš myslet na pilulky, tak existuje i injekce
Ty provázky od tělíska čouhají jen z děložního čípku, takže jsou hmatné jen pokud si žena kontroluje čípek, díky provázkům se může ujistit, že tělísko je stále tam. A rozdíl je určitě v ceně - nehormonální tělísko je několikanásobně levnější, ale zase u toho hormonálního jsem četla, že je za určitých podmínek snad poskytována nějaká záruka vrácení peněz. To hormonální tělísko může způsobit, že vymizí menstruace, ale každá žena může být jinak vnímavá k těm hormonům, co tělísko vylučuje, jak v pozitivním smyslu, tak negativním. U nehormonálního tělíska cyklus díky tělísku určitě nevymizí, ale často ho ovlivní tak, že krvácení je intenzivnější a delší. Sama nehormonální tělísko mám, už od začátku o něm vůbec nevím, prostě super, ale menstruaci silnější a delší rozhodně mám, naštěstí jsem ji před tím měla spíš slabší a kratší, tak to nevnímám negativně.
Já jsem spokojená se zavádějícím kroužkem zn. Ornibel, nebo NuvaRing. Zavedeš na 3 týdny, pak vyndáš na týden a po týdnu zase zavedeš.
Pokud nevadí trocha plánování, tak je fajn i pesar.
Mám hormonální tělísko, do nehormonálního jsem jít nechtěla z důvodu silnější menstruace. Teď každý měsíc jen lehce špiním a nemám ani výkyvy nálad, takže za mě super.
@klokanka31 protoze si nevzpomenu ve stejnou hodinu a driv se mi stavalo ze jsem zapomnela užít
Snad máš mobil, tak si dej upozornění.
@1pomnenka ja nevisim na mobilu 24/7. Nejsem u nej nonstop. Kdyz odvedu rano do skolky-uklizim,varim,mam do toho mimco. Odpo delame ruzny veci pro predskolaky,jdeme ven,nekam jedem, Nekdy nemam mobil u sebe cely den, treba vikend
Tak se prosim uklidni. Děkuji
@1pomnenka navic ma volba je telisko tak nevim proc mi pises ze si mam dat upozorneni na pilulky
Měla jsem nehormonalni 8 let dvě a vše ok Ms na termín žádné negativa provázky jsou krátké ty max ucítíte když bys te si ho chtěla zkontrolovat tak v určité poloze jinak nikde necouhaji lékař to zkracuje co to jde aby to mohl pak díky nim vytáhnout za 5 let ven ...jinak 100 žen a 100 zkušenosti každá žena si to musí vyzkoušet - hormonální tělísko může bejt fajn že nebude silná Ms nebo nebude žádná Ms taky může pak říct telo že to neni ok ( padání vlasů ,váha ,nechuť na sex ,bolesti , náladovost atd...)...