Měla by se masírovat hráz, aby nástřih tak nebolel?

janinka92
24. únor 2015

Krásný den 🙂
Mám dotaz, slyšela jsem, že by se měla masírovat hrazdička aby ten nástřih při porodu tak nebolel. Teda teď jen doufám, že se tomu hrazdička říká. Budu prvorodička a nemám vůbec zdání. Předem děkuji za každou odpověd 🙂

mogwaika
24. únor 2015

Je to hráz 🙂 Dají se koupit olejíčky třeba od Weledy přímo na masáž hráze, ale třeba za mě to byly vyhozené peníze, nástřih jsem měla stejně @janinka92

paajavh
24. únor 2015

Za sebe urcite doporucuju balonek epino. Nemasirovala jsem, ale asi mesic pred porodem jsem kazdy den cvicila. A jsem bez nastrihu, i kdyz holcicka sla ven s rukou u hlavy.

keeshka
24. únor 2015

přesně, existují olejíčky na masáž hráze, ale za sebe v tom nevidím proč to dělat. Když už, přečti si něco o baloncích Aniball nebo Epino, protože ty pomáhají pružnosti nejen hráze, ale vůbec i vevnitř a zároveň napomáhají uvědomit si, jak se má při porodu tlačit, což hodně pomohlo mě.
Ono, když prostě žena nemá pružnou pokožku, což se může projevit i na nepružnosti hráze, nějaká masáž prostě nepomůže, je to stejné jako u strií. Ale samozřejmě, pokud by jsi z toho měla lepší pocit, proč hráz nemasírovat.

missveru
24. únor 2015

Já nemasírovala, s aniballem cvičila všehovšudy třikrát, malý měl 3,90 a hlavičku 37 cm a o nástřihu jsem vůbec nevěděla a ni o šití - říkala mi to až doktorka. Věř tomu, že nástřih je to poslední, co u porodu řešíš 😀

minonnka
24. únor 2015

Taky jsem mela od Weledy, je to primo olejicek na masaz hraze. U prvniho tehu jsme masirovali koncem tehu a nastrih jsem nemela (maly mel 3,5 kg) a u druheho tehu jsme nemasirovali, nebyl cas a bylo to opet bez nastrihu (mala mela 3,7 kg). Tak tezko rict, jestli to pomaha 🙂 Ma kadernice rika, ze tmavovlasky to maji vetsinou bez nastrihu, pac jiny typ "kuze" , to jen tak pro zajimavost, pruzkum jsem nedelala 😀

andrrriiik
24. únor 2015

@missveru Asi tak,ja taky nemasirovala,nastrih jsem sice mela,ale skoro ho necitila.Podruhe jsem nastrih nemela,malonko jsem se natrhla sama(nerodila jsem v porodnici),tak to bylo jen na jeden steh.

missveru
24. únor 2015

@andrrriiik Já měla jen malý a necítila ho vůbec, ani ak při hojení... podle mě se z toho dělá zbytečný strašák a ono je to ve skutečnosti fakt to nejmenší 🙂

andrrriiik
24. únor 2015

@missveru Ja vim,ze jsm z toho tsky mela sileny strach,a nic to nebylo.Ani to siti,jen obcas me tam pri siti pichlo,ale natoz ze jsem byla sita zvenku i zevnitr,byla to pohoda.A u druheho to bylo uplne leharo.Ale reknu,ze natrzeni je horsi,nez nastrih.To je takove neprijemne stipani.

ladyhacek
24. únor 2015

mám olej na masáž hráze zn. Saloos (v DM drogerii) a používám aniball. Mám prostě lepší pocit.

Jsme ráda, že sjem tu četla názory že je nástřih v pohodě. Moje mamka když mě porodila byla nastřižená a hodně a prý opravdu ani nemohla sedět (ale to bylo dříve) a jedna známá to měla také složitější > nastřihli jí více a dostala tam i zánět a ležela na jip > takže se celkem strachuji vůči okolním špatným zkušenostem > proto ani nelituji balonku aniball za 1200 a oleje na hráz za 150 ,-

😉

andelka
24. únor 2015

Měla jsem u prvního malý nastrih,pevnou a vysokou hráz a mimi muselo rychle ven. O nastrihu jsem ani nevěděla,o siti jo,a další tři týdny o jizve taky. Rozhodne bych neřekla že je to jedno. Není. U druhého poctivě cvičení s epinem (u prvniho taky,ale flakala jsem to a nenarazila zrovna na ideální PA u porodu),masáž hráze,a porod jedna radost,úplně bez skrabnuti. Ten pocit nesrovnatelny. Kdybych rodila potřetí,tak opět epino. Nastrih už nikdy,pokud tomu můžu pomoct.

andrrriiik
25. únor 2015

@ladyhacek ja po nastrihu taky nemohla ani sedet,hojeni bylo pak horsi,hnisalo mi to,bolelo,ale nebylo to nic tak strasneho,jak jsem si predstavovala 😉

andelka
25. únor 2015

@andrrriiik a nebylo by lepší se tomu vyhnout a bolest,hnisání apod. vůbec nemuset zažít a řešit? 😉

andrrriiik
25. únor 2015

@andelka To jo,ale tenkrat jsem o nicem takovem nevedela.Podruhe to bylo super,nemela jsem nastrih,jen malinke natrzeni,jeden steh.Sedela jsem v pohode,nic necitila 🙂

betelgeuzz
25. únor 2015

Mně říkala PA, že nejlepší je kombinovat i masáž hráze i epino, oboje má svůj význam.

Také mám srovnání, první porod s nástřihem, samotné nastřižení a šití nebolelo. Jenže po porodu nástřih bolel, byl problém si sednout, stehny samy nevypadly, nakonec mi je po 2 týdnech tahala PA. Při druhém jsem cvičila, vydupala si jinou polohu než v leže a porod bez nástřihu. Ten pocit, že si člověk hned po porodu normálně sedne, je k nezaplacení. rozhodně má smysl dělat něco pro to, aby byl porod bez nástřihu.

andelka
25. únor 2015

@andrrriiik tenkrát to začínalo,první porod jsem mela před pěti lety.dneska už je možností víc,a o mnoho víc zkušeností.

andrrriiik
25. únor 2015

@betelgeuzz Ja vlastne nedelala nic ani u jednoho,ale druhy porod jsem mela v sede,tak mozna proto jsem se jen malinko natrhla,a bylo to v pohode 😉

andrrriiik
25. únor 2015

@andelka Ja prave taky rodila poprve pred 5lety,podruhe jsem to ani nepotrebovala.

andelka
25. únor 2015

@andrrriiik před 5 lety už epino bylo, taky jsem se o něm dozvěděla myslím tady na MK. Ale teď je ještě další pomůcka a zkušenosti už má hodně žen, i s druhým, třetím porodem.
Já jsem se u druhého chtěla nástřihu vyhnout, nechtěla jsem řešit zas tohleto, měla jsem doma batole. Bála jsem se co hráz, protože i když druhé porody bývají snazší,tak znám dost žen, co byly střihlé u prvního i u druhého (leckdy i u třetího) a pamatovala jsem na výrok PA že mám zvláštní hráz, zvýšenou a jakoby dvojtou či co. A pak tím nástřihem a jizvou mi přišlo že ta pružnost bude omezená. Tak jsem se radši připravila a super. Doktor přišel, zkoukl a zas šel. Ani škrábnutí nikde.

andrrriiik
25. únor 2015

@andelka ja se to taky dozvedela az tady,u druheho jsem se sice nastrihu vyhnula,ale nevim,mozna kdybych rodila v porodnici,tak me mozna nastrihli,nez by me nechali natrhnout,i kdyz to bylo fakt malo.Ted uz se me to nastesti netyka,a nebudu muset toto resit 🙂

andelka
25. únor 2015

@andrrriiik je to možný že by to takhle vyhodnotili a radši šmikli.

lenkalenka666
18. bře 2015

já tedy pravidelně masíruju, ale těžko zatím říct jestli to pomůže nebo ne, to poznám za pár dnů

yildiz
18. bře 2015

prevenci se nic nezkazi - je se priznam ze jsem to nikdy nedelala - mam za sebou tri porody ktere sly hladce nastrih jen u prvniho pak uz nebyl nutny - a hlavne jsem to ani necitila ze neco takoveho udelali a ze to pak i sili 😀 nevedela jsem vuuuubec nic 😀 ono to zni desive nastrih 🙂 kazdy si predstavi nuzky a smik...ale ver, ze to "miminko" ze odvede od vseho strachu atd a ta radost je k nezaplaceni a rozhodne to neboli vic nez kontrakce 😀 ja jich mela u vsech tehu jen par a stacilo 😀 ale to mimi za to proste stoji - tak preji at je vse v pohode a jde hladce !

atenka46
28. bře 2015

Přesně tak prevenci se nic nezkazí! Ale jinak se nastrihu, ci natrzeni da předejít i polohou pri porodu. Nebo spis jinak, pri poloze na zádech s nohama nahoře je ta pravděpodobnost natrzeni nebo nutnosti nastrihu mnohem vyšší....

jess20
28. bře 2015

a bolel nekoho nastrih primo kdyz vas strihali? Vsude pisou ze to necitite ale nejak to nedokazu pochopit jak to ze to necitite. Nemyslim siti ale primo provadeni nastrihu...?

mischel26
28. bře 2015

já myslím, že samotný nástřih hráze nebolí, většinou je to v kontrakci a opravdu jsem nic necítila...něco jiného je poté šití...to mě bolelo víc jak samotný porod!! Ale nevím, jestli tyhle balonky a olejíčky pomáhají...já tedy nemazala ani necvičila a osobně si myslím, že by mi to ani nepomohlo, páč měl prcek 4,5kg a 38cm obvod hlavičky 😎 😀

jess20
28. bře 2015

@mischel26 to siti me desi nechapu jak to ze to boli kdyz to umrtvi 😠

mischel26
28. bře 2015

@jess20 taky nechápu, já tedy byla natrhaná hodně, takže fakt nedokážu posoudit nějakých pár stehů, ale mě šili skoro hodinu...a to byly tedy muka..ale je pravda, že jsem měla malého u prsu a ten pocit vynahradil veškeré možné šití..

maare
28. bře 2015

já to teda cítila hodně, žádné umrtvení mi nedělali , bylo to rychlé , štípe to jako když vás hooodně bodnou včely 🙂, ale dá se to vydržet, šití teda taky nic moc, ale to už je to poslední, co jsem řešila, byla jsem ráda, že to mám za sebou a měla jsem radost z mimíska 🙂

andelka
28. bře 2015

@jess20 nastrih není cítit protože se dělá v kontrakci,a tkáň je tak tenká, že je necitlivá. Nastrih jsem necítila,siti ano,poslední asi dva tři stehy malé,v nějakém místě kde to neslo pořádně opichat. Siti bylo tak na 15 minut,povídali jsme si při tom. Ale u druhého jsem vyvázla bez poranění a to byl luxus.

zuza01
28. bře 2015

Nástřih jsem vůbec necítila, hráz nemasírovala 🙂 Šití bolelo vnitřní, to venkovní umrtvili...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru