Kojení se zoubky. Nějaká rada, aby nebolelo?

konikova
30. srp 2014

Ahoj, mám na vás dva dotazy:
1. malý má 5 měsíců a má dva zoubky, jelikož kojím, začínám je dost cítit a není to zrovna moc příjemné, kloboučky odmítá...nějaká rada, aby kojení nebolelo? asi vydržet co?
2. problémy s prdíky už nemáme, prdí krásně ale má problém se vykadit. Slyšela jsem, že pomáhá švestková šťáva ale příkrmy ještě nedáváme, tak nevím, zda ho z toho nebude třeba bolet příško, kolik toho může a jak to vůbec připravit?
Děkuji předem za rady!

arrowka
30. srp 2014

Bio švestkovou šťávu vyrábí Hipp, tak pokud ti není proti mysli, že je tam přidaný cukr, můžeš zkusit. Na obalu je i doporučené ředění. S množstvím si nedělej starosti, však uvidíš, kolik vypije a jestli mu to pomůže.
Ohledně kojení a zubů - pokud je malý přisátý správně, tak bys zoubky cítit neměla. A pokud je občas použije, zkus mu jemně, ale důrazně říct, že to dělat nesmí. Ne moc hlasitě, aby se nevyděsil a nevedlo to k bojkotu kojení. Už takhle malé dítě se to může naučit.

marselina
30. srp 2014

já jsem kojila do dvou a čtvrt let a zoubky jsem necítila ☹

lenicka07
30. srp 2014

@konikova Ze začátku jsem ty zoubky cítila a někdy i po nich měla stopy, ale pak se to spravilo samo. Malému bylo 16 měsíců a stále ho kojím a hodně, a je to naprosto bez problémů. Třeba se to srovná i u vás.

sikulik
30. srp 2014

ahojky, když mě malej párkrát kousl, řekla jsem důrazně au a na chvilinku přerušila kojení, pak jsem mu zase prso vrátila a celkem rychle to po pár pokusech pochopil, zoubky mu ale rostly až v devátém měsíci 🙂. Zato malá z toho měla děsnou srandu, líbilo se jí, když jsem řekla au, a tak to zkoušela a smála se, no chtělo to výdrž, dnes už dávno v pohodě 🙂, je jí rok a půl a kojíme vesele dál 🙂. No a prdíky, pokud nechceš kromě kojení nic malému dát, musíš jíst a pít Ty, co je dobré na kakání, švestkový kompot, hodně pij, hodně zeleniny a ovoce. Já mám tedy zkušenost, že pokud jsem kojila, obě děti kakaly minimálně jednou denně, ale spíše dvakrát až čtyřikrát. Tak hodně štěstí!!!

luciebx
30. srp 2014

jj dat jasne najevo ze kousani boli... malej si taky obcas pozuzlal 😅 hold se to asi musi vydrzet.. ony si bradavky trosku zvyknou a malej si na zoubky taky zvykne.. preci jen je to nova vec v pusince... takze vydrzet. 😵

melodygirl
30. srp 2014

@konikova kojila jsem 2 roky a poprvé cílené kousnutí tak ve třičtvrtě roce. Dát důrazně najevo, že to bolí. Bradavky si zvyknou, při večerním kojení a usínání se "zavěsila" a měla jsem pěkné otisky horních jedniček.

lrg
30. srp 2014

Tohle jsem taky hodně řešila, protože kamarádce se dcera tak brutálně zakousla do bradavky, že musela na šití, nekecám! Dceři ale nakonec vylezl první zub až po roce, kdy jsem přestala kojit. Co se týče té stolice, plně kojené děti jí nemají tak často. Pokud ho to ale trápí a nechceš mu dávat nic k jídlu, co zkusit rektální rourku?

tamarila
30. srp 2014

@konikova Přesně stejné problémy jsem měla i se svým dítětem :D Jenomže jí narostly dva zuby už ve třech měsících, chvilku jsem to ještě dávala, ale jak narostly i ty dva protější, byl s kojením v půl roce konec. Opravdu se to nedalo, taky jsem hledala řešení, ale bohužel v tomto věku dávat najevo že to bolí nemá moc smysl. Většina toto řeší u dětí mnohem starších které už něčemu rozumí, myslím že pětiměsíční dítě nějaké upozorňování nepobere. Uvidíš co jsi ochotná vydržet, svět se točit nepřestane ani když bude s kojením konec.
Jinak s kakáním měla moje holčička taky problémy, než jsem objevila rektální rourku. To jí pomáhalo spolehlivě. Držím palce ať se všechno vyřeší .o)

konikova
autor
31. srp 2014

všem moc děkuji za rady 😉 malý je přisátý krásně a správně ale jak ho něco u kojení vyruší (třeba někdo projde okolo), tak se za ním otáčí a prso vezme samozřejmě sebou 😀 a někdy jakoby stiskne dásně k sobě, když tlačí, tím pádem teď už cítím zoubky...a s tou rektální rourkou se vždycky vykadí ale já ji používat moc nechci ale momentálně musím, stolici má dost řídkou, tak nevím, v čem je problém, vždycky se mu to jakoby sekne těsně před vyprázdněním, tak mu pomůžu rourkou a nestíhám chytat, občas zkusíme i bezplenkovou metodu nad umyvadlo a též se někdy zadaří ale opět mu musím pomoct trošku rourkou...mě by to až tak nevadilo ale dost jezdíme pryč a nechce se mi moc na návštěvách a ve městě dávat rourku, zkusím ten švestkový nápoj 😉 děkuji moc za rady a vaše zkušenosti

xvitk101
31. srp 2014

Malemu je 16 mesicu a ma 4 zoubky. Zacaly mu rust od 10 m a parkrat me taky zkusil kousnout, tak jsem rekla,ze boli, on mel legraci... No,ale ujasnili jsme si to a ted je to v pohode. S prikrmy jsme zacali od tech 5 mesicu a ve vasem pripade bych zkusila tu svestkovou stavu. Maji ji i v Dm, ale nevim slozeni, pac jsem nikdy nedavala. Jinak plne kojene dite opravdu muze kakat jen 1x tydne.

konikova
autor
31. srp 2014

@xvitk101 já vím, že může kadit jen jednou za týden 😉 náš malý se ale vyprazdňuje občas i dvakrát denně a je toho opravdu dost 😉 začne se kroutit, prdí ale nejde to ven, řve a tak musím použít rourku a hned to jde všechno ven 😉 děkuji moc za radu, zítra se mrknu do Dm 😉

xvitk101
31. srp 2014

@konikova Kluci asi kakali dobře, pač rourku jsem nikdy nepoužívala, tak nevím. V tom DMku je to větší lahev od Gesund Plus, ale prvně doporučuji přečíst to složení.

konikova
autor
1. zář 2014

@xvitk101 včera jsem dělala švestkovou přesnídávku, tak jsem šťávičku odlila z toho a naředila kojeneckou tak snad nám to pomůže 🙂 děkuji moc

pajavr
24. kvě 2020

Taky mám s tím teďka problém celkem dost bolestivě kouše při kojení má přes 5 měsíců a 2 týdny a má dva přední zoubky zkusila jsem dát najevo že to bolí a on se tomu směje🤦‍♀️🙊dávám hodně kousátka a vysvětlují mu ze kousátka jsou na kousání a prso na jídlo do kterého se nekouše. Používám i gel na zoubky mám i kartáček na prst. Hodně mi do teď kadil 3-5x denně a teď už taky jednou-3x za 3 dny