Ahoj ženy. Má prosím někdo zkušenost s přímou adopci? Váš názor na to? Děkuji.
@evab112 to je hezký a gratuluji. Děkuji moc za názor.
Co vás na této formě adopce zajímá ?
@lajlalajla15 zajímá mě, zda je tato forma fér vůči té opravdu oficiální. Je kupa lidi co to zavrhuje. Zda se takto dá najít opravdu někdo, s vážným zájmem. Jestli to má smysl..😊
@lucies2023 ano dá.na fb je i skupina ,k přímé adopci .My takhle máme teď miminko pár dní doma.Jebto tzv.seda zóna .Ale dá se takhle sehnat mimco a mnohem rychleji Ikdyz občas je to risk v téhle době.Znam osobně maminku co má takhle díky téhle formě čtyři děti .
@lajlalajla15 nebojíte se třeba, že matka, či dítě se budou chtít jednou navzájem setkat a vídat se? Četla jsem, ze nez jde dite do skoly, melo by vedet, ze je adoptovane. Ale pochopi to vubec? 🤷♀️ Nejde nám otěhotnět s manželem a dost nad tím uvažujeme. Udělat šťastné dítě, které nemůže za svoje rodiče, že ho nechtějí 🥺
@lucies2023 jedna paní co má ty čtyři děti tak se s rodinami děti co vím setkávají .Já se rozhodne malýmu nebudu zmiňovat o tom že je adoptovaný.A ne nebojím se že by jeho práva matka o něho někdy měla zájem.Verte mě,že tuhle formu spíše hledají bio matky,které jsou už docela zoufalé.Nekdy až tak že před porodem chtějí peníze ,což je trestne,takže takové maminky úplně ignorují.
@lajlalajla15 tak Vám moc děkuji 🤗
@kolacek98 Ja jsem v jedné byla, ale absolutně ji už nemůžu najít, bylo tam pár lidí a pár příspěvků, tak nevím. Ale dohledam, psala jsem si tam s jednou paní.
@lajlalajla15 Sorry, ale je tvoje zákonná povinnost dítěti o adopci říct. Jednou se to dozví a otočí se to jen proti tobě.
@limarka3 mě spíše ta druhá strana zajímá, ale jinak to musí být asi těžké rozhodnutí dát, ne?
@limarka3 Muzu se zeptat - co te k tomu vedlo? Tvuj prispevek pusobi, ze jsi s tim zcela vyrovnana a v pohode, coz je skvele, ale zaroven pro me nepochopitelne (nemyslim to zle, naopak!). Povis nam o tom neco vic?
@limarka3 vau, jako určitě je to zajímavý příběh a na jednu stránku klobouk dolů, že jste si to v hlavě takto srovnala a udělala šťastným někoho, kdo na to opravdu čekal. Ty děti kolikrát dopadnou vážně hůř. Ale zas na druhou stránku, člověk by tohle měl vědět už před tím, než si dítě udělá. Ale i to se u těch '' šťastných '' žen stává mrknutím oka 😊
@limarka3 diky za uprimnou odpoved! Mam jeste nejake otazky, osobni… pokud nechces, samorejme neodpovidej:
1. Co otec toho ditete?
2. Neprepadne te nekdy pocit, co asi to dite ted dela, jestli se ma dobre, a tak?
3. Znas ty lidi, ke komu slo, nebo je to i v tomhle zcela anonymni a je zajistene, abyste se nepotkavali?
4. A co jeho sourozenec? Jak to bral, ze te vidi s brichem, je tam miminko a pak najednou neni. Jak jsi mu zo vysvetlila?
Kazdopadne tve duvody jsou naprosto rozumne. I s tim decakem a stehovanim. Ta prima adopce je urcite pro dite mnohem lepsi nez se furt stehovat od certa k dablu a nevedet, kam poradne patri a jaka je jeho identita apod.
Mas muj obrovsky obdiv, protoze ja bych takove pragmaticke rozhodnuti nedokazala a utapela bych se emocich.
@lajlalajla15 Tak bacha na to, že dítěti nechceš říct, že je adoptované, protože to v budoucnu může podvědomě rozjet kolotoč ne zrovna hezkých poruch, podvědomě cítí, že je něco jinak, a u puboše to pak může znamenat třeba útěky, návykové látky, chození s bandou... Možná to vidím moc černě, ale fakt bych tohle hodně zvážila.
@limarka3 bohužel jsou někdy chlapy dosti naivní, bůh ví co by se z něj pak i vyklubalo 🤦♀️ aspoň je na světě o jednu šťastnou rodinu více 🤗 my teď čekáme na pondělí na kontrolu, zda se konečně po letech zadarilo 🤩 určitě děkuji za Vaši zkušenost a držím Vám do budoucna moc palce 🤗
@lajlalajla15 Jak jako "se rozhodně nebudeš malému zmiňovat"? Je tvoje zákonná povinnost to dítěti oznámit a to nejpozději do věku, než půjde do školy. Je to součást jeho identity a má právo (opakuji, že ze zákona) to vědět. S tím jsi do té adopce šla, že to takhle bude muset být.
@limarka3 Dekuju za Vaši otevřenost a upřímnost. Jsem adoptivní maminka syna, kterého se jeho bio maminka vzdala z podobných důvodu. Vite co k ní cítím? Vděčnost.
Syna máme od porodnice, vše šlo velmi rychle a dlouho na nás nečekal. Často mu vypravím "jeho" příběh o briskove mamince. Budu se snažit, aby ji nebral negativne, ale jako ženu, co mu dala život.
Mohla bych se Vas prosím zeptat, jak byste reagovala, kdyby Vás třeba za 10 let zkusila adoptivní rodina vyhledat? Umožnila byste takový kontakt? Často přemýšlím, jak by totiž bio maminka reagovala, kdyby ji chtěl syn poznat (a já mu v tom nebudu branit). Děkuji
@limarka3 moc děkuju. Myslela jsem právě ten druhý případ, kdy chce díte poznat své kořeny. A samozřejmě za účasti doprovodné organizace, která pomůže zajistit bezpečné prostředí pro všechny účastníky.
S bio otcem se od mých 10 také nestykam, naopak jsem se k němu nechtěla a nechci znát.
@evab112 vidím to dosti podobně, asi bych taky neměla problém setkat se a vyříkat si pravdu, ale určitě to má nějaké ale meze. Nebála bych se si dítě adoptovat od někoho kdo jako je paní, ta to měla v hlavě srovnané a věděla co chce. Ale ta představa, že si to pak někdo před koncem rozmysli. To by mě určitě ranilo.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@lucies2023 s přímou adopci zkušenost nemám. Zkoušela jsem takto hledat, ale vždy šlo o peníze a to je nezákonné a nepřijde mi to ani správné. Vyšla nám adopce přes ospod, vše proběhlo naprosto v pořádku, syn je úžasný a ty čarodějky (sociální pracovnice😉) se nemohly trefit lépe. Velmi oceňuji školení, kterým jsme museli projít. Nejednou mi pomohlo lépe pochopit, co se odehrává mrnouskovi v hlavě.