Ahoj,přemýšlím nad tím,že dam svoje miminko k adopci.Je mi 40 let,mám už 2 děti a další,které nosím v sobě,neumím přijmout.Navic máme s manželem krizi.Jsem vysokoškolačka a vím,že miminko si zaslouží milující rodinu...kterou my mu teď nemůžeme nabídnout.Je tady někdo,kdo hledá takto miminko nebo někdo,kdo miminko k přímé adopci dal?Děkuju za odpovědi.
@fyii Vím...
A nechceš náhodou poslat do světa ty dvě starší děti? Že ty budou mít milující rodinu...
Tohle psychicky nedáš.
Kvůli krizi s manželem (potká to snad každého) dáš miminko pryč? Máš rozum? To ti není líto toho miminka, že teda dva jeho sourozenci můžou žít s rodiči, ale ono musí jít z kola ven?
@tinaprofi Ty prostě nezklameš 😂
A neurve vám to srdce?
Svět se v prd... obrací
Jako pochopím mladou holku bez zázemí, partnera atd...
Ale 40 let, doma dvě děti a dokáže přemýšlet o adopci... Prostě tohle fakt nikdy nepochopím
Za mě je adopce lepší než potrat a lepší a také, aby se to dítě dostalo do cizí, ale milující rodiny, než aby vyrůstalo v biologické rodině nepřijaté a s tichou výčitkou a kvůli tobě si to nemůžu dovolit....
@levandule_k mně právě take
@levandule_k úplně souhlasím a komentáře výš jsou absolutně mimo. To dítě se bude mít určitě skvěle, když se dostane k lidem, kteří po něm touží. To, jak to psychicky zvládne biologická matka, nemůžeme nikdo vědět.
@gruyerre Biologická matka právě neví...spíš nevím,co bych řekla okoli,že to miminko prostě není...
Nečekaně otěhotnět zrovna v nelehké době, není snadné pro nikoho, ale to není důvod k adopci. Děti nejsou zboží z krámu a když se nám zrovna nehodí, tak jej prodáme na bazoši. Udavas naprosto malicherné důvody 🤦
@gruyerre To dítě se bude mít skvěle, ale stále s pocitem v zádech, že je vykořeněné, že tam nepatří. Je to sázka do loterie, ta matka je u mě prostě vadná, když zvažuje, že se zbaví toho nejmenšího. Proč nepřemýšlí, že se zbaví těch starších? Se mi teď zrovna nehodí do krámu dítě, no tak neva, dám ho k adopci. Jaký vzor milující matky předává svým dětem? Snad nemají obě ruce levé ty starší, taky už můžou pomáhat, ne?
Autorko, copak bys asi tak řekla okolí? Že jsi dítě dala k adopci, jakýpak copak. Tohle je trolling jako kráva, to snad není reálně možný.
@knuffel to si vážně myslíš, že všechny adoptované děti mají pocit, že nepatří do rodiny, kde vyrůstají? Tak to opravdu ne.
Matku tu soudit nebudu, nevím, co ji k tomu vede a ač je pro mě něco takového nepochopitelné, můj názor je ten, že než aby si dítě nechala a neměla ho dost ráda, ať ho radši dá někomu, kdo ho rád mít bude.
To prostě neutajíš, leda, že bys odjela tak od 4. - 5. měsíce někam pryč, ale stejně tě někdo z tvého města potká i konci světa. Děti, manžel - tam musíš říct pravdu a druhým lidem nemusíš říkat vůbec nic, anebo říct pravdu, ať se tím vyrovnají po svém. Ty s tím rozhodnutím budeš žít.
Mně se líbí, jak má každý plnou hubu keců, ale když má podat pomocnou ruku, zrovna nemůže....
Jedna uživatelka tady má adoptované dítě a byl to pro ni jeden z nejskvělejších dnů, kdy si šla pro svoje dítě. (Teda těch uživatelek tady budeasi víc, ale mně se vybavuje příběh té jedné.)
Krizi řešte v manželské poradně, možná vám pomůžou, možná ne, ale i důstojně se rozejít je dobré.
@gruyerre žena která už má dítě, dvě nebo je jedno kolik... Ví co dítě obnáší, co potřebuje.
A jestli je schopná v dnešní době, naší republice a s důvody které zakladatelka popisuje přemýšlet o adopci. Tak za mě, neměla mít ani ty předchozí děti.
Tohle je prostě hnus. Jak může milovat??
Příště dá přes inzerát i ty další dvě??
Jsou případy kdy adopci schvaluji a podpořím.
Hodně mladá maminka, bez zázemí, bez gramotnosti.
Znásilnění atp.
Jinak ne, když mám sex můžu mít dítě.
Tečka
@knuffel Troll nebo absolutně bezcitná *****
@klokanka31 Trollinka. 😉
@knuffel Je to možné, že je to troll. Ale i když to dítě zůstane v biologické rodině a bude znát svoje kořeny, tak vyrůstat s pocitem nechtěnosti, je na dvě věci. Dřív se třeba dětem říkalo, že jsou adoptované pozdě okolo 18 let, někde třeba okolo 15. To je pak samozřejmě hrozný šok, dneska se jim to říká velmi brzo. Nicméně ta otázka proč mě máma s tátou nechtěli se u nich objeví také.
Solidni trolling. Gratuluji, vyhravas privesek zlate kloaky na klice a posilam peknou pisnicku.
(0:58)
@levandule_k Zas lepší vědět že jsem teda nebyla až tak chtěná, ale dali si rodiče se mnou tu práci a vychovali mě, než vědět že mě prostě odkopli...
@klokanka31 v náhradní rodině se dá vyrůstat i s pocitem, že moje bio maminka si mě v těžké situaci nemohla nechat. Ale moje náhradní rodina mě moc chtěla a našla si mě. Je to jen o citlivé práci s identitou.
A to, jak se s tím dítě popasuje - ať už zůstane nebo bude vyrůstat jinde - stejně nikdo neví...
@marimanta Pro mě není žádná situace tak těžká, aby žena dítě odložila...
@klokanka31 to nerozporuju, vyjadřovala jsem se jen k pocitům a práci s nimi u dítěte v náhradní rodině.
@madaki31 ty píšeš ve stylu, jako by ses mě snažila přesvědčit, jak je zavrženíhodné vzdát se dítěte. Mně nic takového psát nemusíš, já jsem to nikdy neudělala a nikdy ani neudělám. Já tady jen a prostě píšu, že lepší, když paní dá miminko k adopci, než aby si ho nechala a neměla ho ráda.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
A vis, ze tim.musi manzel souhlasit?