Dobrý večer, je mi 21 let a jsem s přítelem už 4 roky a bydlíme spolu.
Já nemohu mít vlastní děti a chtěli bychom si miminko adoptovat.
Moje mamka začala hodně pít (pije už delší dobu) a to tak, že se nezvládá starat o mého bratra, kterému je 11 let a proto přemýšlím, že bych si ho vzala do své péče. A chci se zeptat, že kdyby mi ho do péče svěřili, tak jestli je potom menší šance na adopci, tím, že bych měla v péči mého bratra? Nebo byto nebyl vůbec žádný problém? Děkuji předem všem za odpovědi.
@kristy9
byt tebou pockam jeste par let,jsi hrozne mlada a nalozit si zaroven peci o bratra a jeste adopci je docela zahul a mohl by to taky neunest vas vztah s pritelem
A vy jste schopni s pritelem se postarat o tveho bratra I po financni strance?budete mu vse platit,krouzky, lyzak,tabory,ucebnice atd.?je to velmi nakladne!mam pocit,ze spousta lidi ma tak akorat na obnosene obleceni po sourozenci a na jidlo,tot vse..takze do toho bych nesla.je hezke,ze se chces postarat o brachu.jses velmi mlada,takze bych max.zvladla brachu ale na mimino si myslim ze je jeste cas..jen vybava stoji x tis.(mela jsem tak za 30 tis.)myslis I na to?
@sonaxoxo Na bratra by urcite dostavala prispevek na jeho potreby a dle okolnosti a soudce taky treba odmenu pestouna, takze toho bych se nebala. Ale myslim, se pokud byste mela bratra v peci kratce, tak vam adopci na OSPODu zatim nedoporuci, protoze proste to pro vas bude urcite zahul a natoz se starat o dve deti "cizi"'. Ale urcite si o tom muzete zkusit s nejakym odbornikem promluvit, jak to vidi on. Hodne stesti!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Myslím, že to nemá na případnou adopci vůbec žádný vliv. V případě žádosti o adopci je potřeba splnit docela dost věcí, psychotesty, hodnocení sociálky, z práce atd., je to záležitost obvykle kolem 1 roku a pak čekání. V případě pěstounské péče rodinného příslušníka jde o soudní rozhodnutí, pokud jsou v rodině větší problémy, nejspíš byste měli slušnou šanci.