Začínající porod. Měly jste to tak?

makra1988
14. bře 2020

Zdravím, skoro konec 38tt, druhé těhotenství, první vyvolavany.
Noo od večera větší tlak ve spod, plus kreciky, ráno křeče, tak po 30min. Vystrelovalo do zad a do celé kostrce. Na WC špinění s krví. Jeli jsme na pohotovost.
Vzali odběry, zdali nemám zánět mocaku, popř.mozna přicházející porod.
Výsledky neprokazatelne, musím opět v pondělí donést moč. Ptám se vás zkušenějších, měli jste to tak, při začátku porodu. Mám si dát horkou vanu a čekat. Termín mám 25.3

lida9
14. bře 2020

termin mam tez 25.3. , do toho zanet mocaku a beru antb... mns bolesti mam kazdou noc tak po 10min, vana fakt nepomaha, zatim to ale na porod nevypada bohuzel☹ taky cekam kazdym dnem, ze by uz jako mohlo... drzim ti palce!

makra1988
autor
14. bře 2020

@lida9 jj já ty záněty mívám, u prvního chlapce jsem snad třikrát měla ATB v těhotenství. U tohoto jedenkrát, ale fakt vypiju 2l vody, plus čaje, bez sladkosti, hodně hygiena atd.
Jen mne dnes vyděsilo to špinění, které mám i teď. Křeče mám už snad měsíc, ale hodně se to stupňuje. Tak nezbývá nic jiného, než čekat a uvidí se

miba10
14. bře 2020

@makra1988 nechci tě strašit, ale porod to být může. Já jela do porodnice s tím, že mám buď zánět mocaku nebo ledvinovou koliku. Bolely mě záda jak prase a trochu pobolival podbrisek a celkem se to stupnovalo. V porodnici si mě cha halí, že to vypadá na porod, ale nevědí to určitě, protože monitor neukazovala kontrakce a netvrdlo mi břicho. Malej byl totiž nasackovany vzadu a opřel se o páteř. Takže veškeré bolesti byly hlavně v zádech.
Co se špinění týče, může to být hlenova zátka....?

makra1988
autor
14. bře 2020

@miba10 mne nevystrasite, ba naopak a jednou to přijít musi. Říkám, neznám to z prvního těhotenství, může to být i hlenova zadka, může to být něco jiného. V porodnici nic nenatocili. Řekla paní doktorka buď to nebo tamto.
Ono já jsem z toho docela špatná, protože tam nebyla ani moc dobrá atmosféra a měla jsem pocit, že je spíše obtěžuji a to jsem se milionkrát omlouvala, že jsem si je dovolila otravovat v sobotu. Hmmmm.

miba10
14. bře 2020

@makra1988 já u u prvního taky neznala,i když jsem měla také krizové bolesti. Ale tohle byl fakt hardcore. Doslova a to písmene jsem brečela.
Já Teda měla asi kliku. V porodnici byly v pohodě. Jen jedna sestra mě Teda děsně sr*la. Furt za mnou stála jak policajt a hucela do mě, že ať zkusím urychlení atd. Jako chápu ji, ale když vydejchavas kontrakce v páteři, nevíš jestli sedět, ležet, chodit, stát nebo co a ona do tebe hučí 30 minut, tak to už jsem ji málem poslala někam 😁ve finále jsem ji jen řekla, ať mě nechá chvíli osamote, že si to musím srovnat v hlavě

makra1988
autor
14. bře 2020

@miba10 já si u prvního nemůžu stěžovat na přístup v porodnici. Pohoda. Vše co řekli, jsem udělala a snažila se. Akorát říkám, s vyvolání, kontrakce začali až tam a silné a malý byl do 8 hodin venku.
Teď kdo ví, jak to bude. Třeba se pořád trápím a nakonec budu taky přenášet, kdo ví. A to že byli nepříjemné, bylo spíš k omezení všeho kvůli tomu viru atd. Já vím, že mají strach, ale tak já mám zas straxh o jiné věci.

miba10
14. bře 2020

@makra1988 říkám, že všechno bylo v pohodě, jen ta sestra mi prostě pila krev, ale asi to taky bylo stresem atd. Jinak já měla porody celkem rychlé. Dcera byla venku do hodiny a syn za 45 minut. 😁

aselluska
14. bře 2020

@makra1988 jaký omezení? Kvůli viru nebudeš rodit doma. V tomto případě buď jedeš nebo ne. Jak máš poznat, jestli je to ono nebo falešný poplach? Fakt mě s**** tyhle ty otrávený zdravotníci. Od toho tam jsou a to i v sobotu a v noci!

amazonkajanik
14. bře 2020

@aselluska v některých zařízeních jsou otrávení zaměstnanci bez ohledu na okolní situaci. Ale teď toho mají po prdel všichni bez ohledu na to,jak se chovali před tím. Nikdo nic pořádně neví, objevil se sajrajt,který kosi lidi po stovkách,po tom bude následovat těžká ekonomická krize a lidi neví dne,ani hodiny,jak to dopadne. I sestry a lékaři jsou jen lidi. Být to dva měsíce zpátky,tak tu skáču jak čertík z krabičky, že paní takhle odbyli,ale teď je třeba si nechat chladnou hlavu...

aselluska
14. bře 2020

@amazonkajanik ale v případě porodu to neberu. Byla jsem na pohotovosti, měla jsem nějaké problémy teď v těhotenství a klasika. Hysterka, poprvé těhotná, budeme nepříjemný. Až na to, že to žádná přehnaná hysterie nebyla a opravdu bylo zapotřebí lékařské ošetření. Protože jsem byla ráda, že je vše v pořádku, držela jsem pusu, ale tohle chování 🙄 chápu, když se chtějí vyvarovat zbytečných návštěv, ale to je v případě rodící ženy, i když planý poplach, jiná situace. Jasně, že jsou potřeba taková opatření a jsou zcela na místě.

makra1988
autor
15. bře 2020

Ale jo dcerecky, už jsem se z toho trochu vyspala. Já samozřejmě zdravotnictví chápu, v této situaci a obhajuju je ale myslela jsem si, že u porodního to bude trochu jinak.
Snad vše bude v pohodě.

amazonkajanik
15. bře 2020

@aselluska samozřejmě u rodiček by měl být přístup jiný. U mě,jako prvorodicky si sestra taky myslela,že je čas,že si stihne vyplnit papíry a málem jsem rodila na vyšetřovně. Doma mi praskla voda a porodila jsem do 30min

makra1988
autor
15. bře 2020

Jasnacka, ale to jsem tu nechtěla probírat. Těší mě že jste porody všechny měli tak rychle za sebou. Já tu zas ležím a občas mne dole fikne 😪

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru