Děvčata jen dotaz,jsem pořád na vážkách co se týká velikostí na miminko. Když vidím 56 tak mi přijde vše strašně malinké a když vidím 62,tak mi to zas přijde velké. Neočekávám asi úplně malé mimi,ale vůbec nemám představu,do čeho se třeba vleze mimčo s váhou 3,80? Teď jsem 37 tt a malá měla před týdnem 2,5 kg. Takže to ještě asi pojede nahoru. S jakou váhou a jakou velikost jste měly hned ze startu?
opravdu 50? Tak to mě dost uklidňujete 🙂
Doporučuji vel 50 🙂 jedna dcera 3450, druhá 3145 a obě začaly 50kou. Ta 56 byla fakt velká :D stačí pár kousků 🙂
@leilinka1234 no mám pár kousků od všeho a nechci zbytečně nakupovat,pepco a kik to jistí,ale docela koukám,asi nemám představu o miminku,jak moc malinké je,ty oblečky jsou fakt pidi 😇
Určitě 56 a par kousku 50. Já měla čtyřkilového dlouhana a 56 mu byla krasne.
proc neocekavas male mimi? Prijde mi spis mensi dle odhadu, takze urcite tu 50 porid. Dcera se narodila bez mala se 3 kg a nosila i 46. 50 jsem pak i dokupovala protoze ji nosila snad dva mesice.
První syn měl 2780g 48 cm. Na odchod z porodnice měl 50, ta mu vydržela možná týden. Na druhé dítě rozhodně 50 pořizovat nebudu.
Syn měl 3,840 a 53 cm, začínali jsme s vel. 56 a něco už nosil i 62. Padesátku vůbec.
Za poslední měsíc se přibírá zhruba kilo, obě holky kolem 3,5kg 50 měly 2týdny
@petulejan ahoj, kup si par kuskov (ale naozaj len zopar, nejake 2 body, 2 teplacky) z velkosti 50 a zvysok radsej 56. Moj syn sa narodil 52cm a do velkosti 50 mi nevliezol.. bola sranda, ked mi manzel do porodnice priniesol veci, ktore som mala nachystane pre maleho a ja som ho nasilu sukala do velkosti 50 🙂 lebo manzel zhodnotil, ze vezme to, co je pripravene a nebude brat nic ine zo skrine, lebo on sa v tom nevyzna 🙂
Inak ta velkost 56 nam vydrzala max 3 tyzdne, potom musel ist do vacsej velkosti. Ak by som mala druhe dieta, 50 vobec nekupujem.
@diewcatqoo děkuji,já snad 50 ani nemám,jen par kousků,kde je 50-56 velikost,tak asi je to něco mezi?
Podle mě se to tak jednoduše nedá říct, jakou velikost pořídit první, protože mezi výrobci jsou velké rozdíly, třeba HaM, Lidl a Lindex, tam bychom tu padesátku v pohodě měsíc využili a naopak FaF bylo velmi malé, to jsme ani nenosili, nechala jsem dceři pro panenku🙂 .
Mam cerstve mimco 3,4kg a 50cm, zacala jsem velikosti 56, mela to trochu vetsi, ale nic hrozneho. Ted ma mala 2tydny a pomalicku do toho dorusta. Velikost 50 mi prijde zbytecna pokud fakt neni predpoklad maleho miminka...
@whitechocolate to je taky pravda,když tak koukám,tak co značka,to skoro jinak velké 😒
Dcera mela 2,7kg a 49cm a 50tka ji byla velka, akorat ji byla cca po mesici, ale 56 jsem vyrazovala az nekdy na 4 mesicich, take zalezi, jak rychle poroste a bude pribyvat po porodu
Kluci měli 3,37 a 3,5 kg. Velikost 50 nosili asi týden. Měla jsem pár kousků a než jsem to vyprala, už jim to nebylo. Velikost 56 jsme docela užili. Ale záleží i na značce, některé jsou v 56 větší než jiné v 62.
3860g a 51cm, a nektere 56 uz mu nebyly, uz v porodnici mel nektere mensi 62. Hodne zalezi taky nakolik budes oblecky prat, kdyz na 60°, tak se ti vic srazi, nez na 30/40°. PS: bezvadne jsou veci, ktere se daji cele rozepnout a nemusi se rvat pres hlavu.
Ja mela par kousku 50-56 a pak 62, priznam se ze se mi do vetsiho lepe to mimco oblekalo, navic nemam zadne prcky dcera 52cm a 4060 a syn 53cm a 4240, navic nekteri vyrobci delaji strasne maly slapicky u dupacek, nebo nam tak nohaty deti...ze jim to bylo proste maly, spoustu veci nemeli vubec na sobe a behem kratke doby sly oblecky o dum dal
Doteď si pamatuji, co mi říkala sestřička na gynekologii, ani neviděla mimi na ultrazvuku, ani neviděla váhový odhad. A řeka mi: "hlavně nekupujte ty malé velikosti. Vemte rovnou 62." A teď ji dávám za pravdu. Syn se narodil a měl 3850 g, 52cm a dcera o dva roky později a měla 3650 g a 51 cm. Velikost 56 jsem jim oblékala jen v porodnici 🙂. Za mně opravdu zbytečné kupovat ty pidi věcičky, byť jsou krásné 🙂. Rukávy zahrnete a ponožky pomůžu od delších dupaček. Děti rostou rychle a některé velikosti rovnou přeskočí 🙂. A kupovat něco, aby mi v tom dítko chodilo dva, tři týdny? Za mně zbytečné. Ale každý ma na to jiný názor. A hlavně uvidíte, jak ještě mimi poroste 🙂. Držím pěsti, ať vše dobře dopadne 🙂
Ja aj priatel sme mali 3.5 kila pri narodeni a to sme 3 tyzdne dopredu obaja. Maly mal ukazkovu vahu do 33tt, potom prestal priberat, narodil sa 37+3 s 2.5kg a 46cm a 50ky nosil 6 tyzdnov, 56 dalsich 8 a 62 sme vyradovali v 7 mesiacov. V 62ke ta ti utopi 🙂
@ah1234 My jsme 62 vyrazovali jeste pred koncem sestinedeli, a dopredu to proste nikdo nevi. Zakladatelka zminovala plan, ze kdyz se ji narodi velmi male dite, dokoupi oblecky manzel, zatimco budou v porodnici. To my prijde rozumne.
Syn mel 3300g. Mela jsem pujcene neco.malo 56 a kdyz uz nemel co na sebe tak nosil 62. Ale prijde mi, ze tu 56 mel chvili..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@petulejan měla jsem miminka velká 3,80kg a 52 cm a prvních pár týdnů jim nejlíp seděla velikost 50. Ale chápu, že někomu přijde zbytečné kupovat tu padesátku, je to opravdu jen na chvíli, já jsem spoustu pidi oblečků dostala, sama bych asi kupovala až tu 56. Ale 62 na novorozeně moc nedoporucuju, to opravdu je jako pytel, fakt obrovský 🙂.