Ahoj maminky ,zajímá mě vaše váha ve 22tt a jak to pokračovalo do porodu ? Já od začátku přibírám ,vůbec jsem nevracela 🙂 . Mám už 13 kg nahoře . Jsem na rizikovém a moc pohybu nemám :/ jsem téměř pořád doma ,jdu tak max nakoupit a dělám domácí práce .
Já jsem 37+4 (38tt) a cca 15kg nahoře :( jsem taktéž od začátku doma a žádná vyžle jsem nebyla ani lpředtím :( No uvidime, ale musíš si říkat, že hlavně tu jde o miminko a to ostatní se určitě srovná.
Smazala jsem odpověď, jelikož taky nevím 22,nebo 32 tt???ja v 32 tt, ani kg nahoře, - 2kg ještě dole, ale dost jsem se natrapila na začátku a pořád nemám moc chuť, ba naopak na zdravé věci 🤣ale při prvním těhotenství jsem měla cca 9kg nahoře a nejvíc jsem při býrala až poslední týdny. To bylo třeba kg i víc za týden👍
@petranaty 32. tyden jsem mela +10 kg.
@petranaty U prvního jsem pribrala celkem 15 kg. A nejvíc právě v závěru.
Ted jsem v 23tt a zatím 3 kg nahore, ale už jím normálně, nevolnosti jsou pryč, naopak mám stále hlad. 🤦
No to je dobrý teda, já měla na poslední ko cca +11kg teď jsem 26tt a v pondělí jdu do poradny tak čekám další kila nahoře 🙈😂😂
@eithelwing Tak já měla nevolnosti skoro do 7. měsíce, ale snidani jsem vyblila třeba i včera 😀
Já jsem skoro 29tt a mám +10kg 😁 Ale snažím se to moc neřešit. Pak to snad zase shodím 😁
Tak koukám že v průměru je těch 10-11kg normálka 🙂
V prvním těhotenství jsem přibrala celkem 7 kg, teď jsem ve 27tt a mám nahoře už 6 a počítám tak s 12ti...
@petranaty Ahoj, moje tema. Akorat jsem se koukala do tabulek - rid se tema. Ne to jak kdo pribira. Z minuleho tehotenstvi si pamatuju, ze vetsina maminek jsou v tehu opravdu hodne silne a dobre to urcite neni. Ja v minulem tehu pribirala tabulkove. Z asi 60 ti na 70kg. Prave ao pamatuju, jak jsem se ptala v poradne pred porodem, ze jsem moc nepribrala, jestli je to v poradku, potom co jsem byla na monitorech s baculkama a doktorka me rekla: Vsak nemusime byt vsichni mastodonti.-) Ted jsem mela narocne tehotenstvi - prvni trimestr to bylo dvojcetne a jeste me bylo hodne spatne a musela jsem lezet a nyni jiz jednocetne. Udelali se me strie na stehnech a zacala se me delat jedna na brise, proste jsem opravdu nafoukla i se me blbe chodi, ve 22tt jsem mela 10kg nahore, coz me podesilo, ze ze me bude mastodont tez....Ale u tech dvojcat se proste vic pribira. Snazim se to srovnat. Fakt si hlidam, co jim a myslim, ze hubnu. Jsou tam totiz rizika tehu cukrovka, preeklampsie, obezita u ditete - nestoji to za to...
Od 29tt sem do ted 39tt přibrala 400g do toho 29tt sem přibrala 8kg
Ja jsem v prvnim shodila cca 7kg a nakonec jsem sla rodit asi s +12kg od puvodni vahy. Z toho tak 6kg zustalo v porodnici, zbytek sel dolu tak nejak prubezne. Tentokrat jsem shodila 4kg, a porad jsem -3,5kg, ale jsem teprve 20tt.
U prvniho jsem ve 22tt mela kolem +7kg a rpdit jsem sla s +13kg z porodnice jsem odchazela s +3kg
U druheho jsem ve 22tt mela -7kg, rodit jsem sla s +3kg a z porodnice s -7kg nez kdyz jsem otehotnela.
Jsem teď 34tt a nahoře mám 7kg, za měsíc jsem přibrala kilo. U prvního jsem měla celkově nahoře 11kg. Jím normálně, žádné prasarny.Minuly týden jsem si musela koupit větší bundu, jinak mi je pořád moje oblečení. U prvního jsem měla víc těhotenského, teď mám vše v tom pupku a prsou 🙈
@kaja2016 ono se řekne řiď se tabulkama, ale někdy to člověk prostě neovlivní. V druhém těhotenství se většinou přibere více a ani u dvojčat se váha nemusí násobit. Strašně záleží na počáteční váze, typu postavy (množství tuku před otěhotněním) ale taky na dalších faktorech. Zatímco jedna přibere 20 kilo, aniž by se cpala a seděla celou dobu na zadku, druhá nemusí dělat nic a přibere minimum.
@zelenoockaa na tom asi něco bude ,kamarádka chodí do práce , neustále procházky cvičení a má ve 32tt 15 kg nahoře a říkala že tu dvacku asi dá :D
@zelenoockaa Tabulky pocitaji s vychozi vahou. U dvojcat je ten vypocet jiny. Nevim jestli dvojnasobny ale jiny. Mrkni na net. Kazdopadne ja si tedy nemyslim, ze by nekdo pribiral ze vzduchu a jiny ne. Tak jako to neplati pro netehotne, i kdyz mnohe to tvrdi.-) Nedavno tu jedna maminka psala, jak se divi, ze tolik pribrala, ze je velka sportovkyne. No jo, jenze ona jedla stejne jako tehotna a v tehotenstvi samozrejme sportovat nemohla. Pak se neni cemu divit. Ja myslim, ze vaha je vzdy jednoducha rovnice: prijem - vydej = vaha
Do 25tt jsem zhubla 5 kg, 27tt jsem pribrala 1,5kg.
@vladienka Vis co, ja reaguji takto, protoze cely zivot diky zkusensoti s clenem nejuzsi rodiny si vice vsimam obeznich zen a toho jak se stravuji, jak o tom mluvi. Po letech pozorovani jsem dosla k zaveru, ze nic jako ze nekdo pribira, i kdyz ji malo, neexistuje.-) Vsechny ty zeny zkratka jedly vice ( nebo zkratka blbe) a hybaly se mene nez ty stihle. Hromada vymluv a omluv, proc mam kila nahore. Uprimne, jsem na to stale trochu alergicka. Ale kdo chce kam... nenadelas nic, vysvetlovat nema cenu. Jinak zadrzovani vody je jina vec...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.