Ahoj holky, jak jste zvládaly poslední cca 2 měsíce před nástupem na mateřskou v práci? Mám sedavou práci, ale docela psychicky náročnou. Skoro každý den cca od půl třetí do pěti mám břicho jako kámen, někdy už i pěkně bolí. Rady typu změňte polohu, natáhněte se, nebo jděte se projít jsou neuskutečnitelné... Občas už fakt nevím jak si sednout, co dělat abych to tu vydžela.
Sedave zaměstnání není příjemné, to je pravda. Na to vám, kromě trochu pomoci s horcikem, nejspíš nepomůže žádná ráda. Až budete v závěru, nebudete vůbec vědět, jak si sednout. Ojej.a kazda to mame jinak a zvládneme více nebo méně.
Já mela u prvního dítěte zaměstnání v terénu, takže celodenní cesty autem a nošení těžších tašek, trvdnuti břicha furt, nějak jsme to přežili. Ale pokud by vám to dělalo moc velké problémy, jedině jít na neschopenku,l před mateřskou👍👍👍
@aliii24 Presne v takove fazi o ktere pises jsem se poprve setkala se svou dulou, a po dlouhem rozhovoru s ni jsem nastoupila na nemocenskou a hrozne moc se mi ulevilo. Uz bych nikdy nestavela zamestnani a potreby ostatnich pred pohodu svou a sveho nenarozeneho ditete. Rozhodne to za to nestoji. Jinak kdybys chtela, mam na sezeni v kanclu nafukovaci polstarek pro tehotne Dynasit, pomaha hodne uvolnit bederni pater.
Nemá slysim cekat na 6 tydnu pred porodem, 8 je taky fajn. Zdravi je prednejsi. Me doktorka 7 a pul tydne pred porodem rekla, ze by me videla doma v klidu a ja se branila.. ale venku mi to docvaklo a do konce tydne mela home office a pak se jen sla do prace rozloucit.
Moc vám všem děkuju za rady! Já mám ten overball a trošku mi to pomůže, ale jen na chvilinku. Pak se zase už ani nesoustředím na práci. Uvidím, jak to budu dál zvládat, další poradnu mám až 20.3., tak uvidím, jetli se to do té doby nějak umoudří, nebo si tam zavolám dřív, ale včera to už byla krize 🙂
Ja sem odesla ve 4.mesici na nemocenskou. Po sezeni i jen jednohi dne v praci 10h jsem mela silne bolesti v brise, citila sem jakobych mela v podbrisku sutr a pořád me tam rezalo. V praci sem chodila uz i ohla. Docela mi trvalo nez mi doslo, ze to mam ze sezeni, jelikoz sem v ty doby zazivala hrozne stresu. Jelikoz mam vyhrez plotynky v bederni casti 6mm,mam podezreni, jestli to neji zpusobeno i tim... Ted jsem v 5.mesici a vcera jsem to prepiskla s dlouhým chozeni, dopo sem litala po doktorech, odpi prochazka 2 h s kamoskou a co jsem přišla domů, mela jsem tak silne bolesti bricha, ze jsem musela jen lezet. Doktorka rekla, ze se to nesmí podceňovat, ale ze pracovat muzu... Ale prace mi za to rozhodne nestoji uz jen kvuli vedouci, ktera me sikanovala...
Ja jsem odpoledne casto odchazela driv domu, uz se to nedalo vydrzet, a ac jsem chtela jit na materskou 6 tydnu predem, sla jsem o 8 a par dni dovolene. Jedno odpoledne mi to proste seplo, ze uz stacilo, tak jsem odchodila zbytek tydne a hotovo
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Sedela jsem na balancni cocce, nahrazuje ten velky mic. Jsem se na tom vrtela a protahovala dle potreby