Tvrdnutí břicha a pálení žáhy v těhotenství

aneta49
19. črc 2017

Ahoj holky,poslední tyden mi hrozne trápí dvě věci.. první je tvrdnuti bricha..jdeme na prochazku,ať už trvá 20 nebo 50 minut,tak mi to břicho ztrvdne a okamžitě musím zastavit,sednout si klidně na chodník a chvíli počkat..je to fakt hodně...přes den v klidu mi tvrdne občas,ale není to tolik nepříjemné a tolik napnute...zítra jdu na kontrolu,tak předpokládám,ze dostanu hořčík? Pomohl vám?
Druhy problém je silene pálení zahy,až to i bolí někdy na hrudníku a zaludek..většinou večer a trvá i několik hodin-nepomáhá mi mléko,rennie ani gastrofruit..pracuji v lékárně,takže léky mám vyzkoušené,spis nějakou babskou radu? ☹ jsem schopna pak jen sedět a krkat cely večer ☹ plus mám pokaždé pocit,ze plivu oheň 😁

penelope87
19. črc 2017

@aneta49 Jsem na tom úplně stejně. Při prvním těhotenství jsem to neměla tolik. Teď o víkendu mi tvrdlo břicho a měla jsem křeče dokonce v celkem pravidelných intervalech, trvalo to víc než 24h, tak jsem raději šla na pohotovost, abych měla jistotu, že nehrozí předčasný porod. Hořčík beru pravidelně, měla jsem ho nedostatek, takže hořčík dostaneš určitě. Na pálení žáhy mi pomáhá cokoli trochu studeného, hlavně voda s citronem a jíst po malém množství. Pořád se cítím hrozně plná.

penelope87
19. črc 2017

@aneta49 Prý pomáhá taky cucat zázvorové bonbóny, ale to jsem nezkoušela.

aneta49
autor
19. črc 2017

@penelope87 děkuji za reakci🙂 jak dopadla cesta na pohotovost? ☹ už se pomalu blizime ke konci,tak to asi bude horší a horší :-/ hlavně,aby mimca byla v pořádku :-/..
Zázvor jsem nezkousela..jinak vodu,nanuky,všechno ☹ ale zazvor určitě zkusím 🙂 vím,ze se hodně dává v prvním trimestru v podobě Lízatek a bonbonu,ale přiznám se,ze mi vůbec nenapadl! děkuji za typ 🙂

pucmelinka
19. črc 2017

Na zahu je dobry jist zakysanou smetanu,jedlou sodu...mne na tvrdnuti horcik nepomohl,mela jsem zvysenou davku a stejne prd...

simone5
19. črc 2017

Na žáhu mně pomohl jablečný ocet, kterým si každý večer poliju salát. Je to to jediné, co mi skutečně pomáhá,

aneta49
autor
19. črc 2017

@pucmelinka Takže jsi to vydržela až do porodu,nic nepomohlo?

@simone5 super typ 🙂 děkuji,zkusím vážně vše 🙂

penelope87
20. črc 2017

@aneta49 Naštěstí všechno v pořádku. Poslali mě domů, že se nic neděje. Věděla jsem, že nerodím, ale když jsem měla minule takové přípravné kontrakce 10h, tak pak přišly hned ty pravé a do 5h byl syn na světě. Tak jsem chtěla mít jistotu, že je všechno v pořádku. Ani se neotvírám, ale to bohužel může poznat jen doktor vyšetřením.

pucmelinka
20. črc 2017

@aneta49 jj,az do porodu,bricho mi tvrdlo asi od 24 tt...obcas jsem.teda byla nesva,co se deje...rodila jsem prirozene 36+6.

aneta49
autor
20. črc 2017

Tak holky mám magnosolv sáčky a dr se nelibilo moje břicho na ohmat,prý je celkem napjaté,takže přestože jsem na rizikaci,tak mi nařídila ještě větší klidový režim,ať neporodim driv ☹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru