Třetí screening po 30. tt. Posílá vás ještě Dr.?

georginka15
25. dub 2023

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jestli doktorka na běžné kontrole posílám ještě i na 3. screening po tom 30tt? Tak jako se jde na první a pak na druhý velký screening? Na těch jsem byla v Prediko Zlín. Nebo na ten třetí screening se objednáváte samy pro jistotu, ale doktorka už na něj běžně neposílá? Jsem teď 32tt a zatím o něm doktorka nemluvila...
Předem díky za reakce. 🙂

krisstina93
25. dub 2023

Naše neposila, na prvních dvou jsem byla na genetice a treti si moje Dr delala už sama v rámci kontroly ve 30tt

laxesis
25. dub 2023

Ahoj, první screening je "povinný" (resp. skutečně povinného není nic samozřejmě, ale lékaři to vyžadují), druhý už je dobrovolný, ale velmi doporučovaný. Třetí screening už nikdo nedoporučuje ani tam nikoho neposílá pokud vím, to už si může člověk max zajistit sám, pokud chce jít ještě na jeden velký kontrolní ultrazvuk, často se tam dělá 3D/4D, kvůli kterému tam maminky chtějí 🙂 Většina lékařů okolo toho 30tt udělá normální ultrazvuk u sebe, prostě běžná větší kontrola. Jestli chceš ještě někam jít, tak si to musíš zařídit sama.

ileni
25. dub 2023

@georginka15 to už si většinou dělá Dr sám a nikam neposílá...

georginka15
autor
25. dub 2023

@laxesis Díky za info, já jsem si to přesně tak myslela, že to bude spíš z vlastní iniciativy a nebo kvůli těm 3D fotkám a tak. Protože mám doktorku poctivou, určitě by mě tam jinak sama už poslala nebo mi to doporučila. Větší kontrolu mi dělala teď při poslední návštěvě - měření, vážení miminka, množství plod. vody, kontrola placenty a tak. 🙂

laxesis
25. dub 2023

@georginka15 Jojo, mám to podobně, v pátek jsem byla na druhém a o třetím už nikdo nic neříkal, resp. říkali nám, že všechny zásadní věci vidí už u druhého scr., takže ten třetí je ideální třeba pro ty, u kterých byla zjištěná nějaká nesrovnalost třeba na srdíčku, nebo nešlo něco vidět🙂 U nás bylo vše ok, ale i tak jsem si tam dnes volala, že bych na něj ráda šla i s tím 3D, ať mi dají termín🙂 teď bylo na 3D ještě brzo a mají lepší vybavení, než můj gynekolog=)

kristynaprandl
25. dub 2023

Já byla na prvním a druhým na Gennetu teď jdu jen do porodnice na 3 screening ve 31+2tt 😊

reginakasikova
27. dub 2023

Ahoj, taky jsem byla na první a druhý screening na Prediku, jsem teď 30tt, ale o třetím mi nikdo nic neříkal, ani moje doktorka.🙈 Takže už je to asi spíš individuální, jestli tam někdo chce nebo nechce jít.

fatal_error
30. dub 2023

3. si gynekolozka delala sama v ramci bezne poradny/prohlidky, ale jdu jeste jednou jako samoplatce do specializovaneho centra, kde jsem byla na 1. screeningu, protoze se mi nejak nezdaj ty hodnoty, co namerila. po zadani do kalkulacky na netu mi po vyplivlo slusnou rustovou restrikci, tak doufam, ze ve specializovanem centru budou mit lepsi ultrazvuk a ze to treba vyjde lepe. 🙏

orangutan123
9. srp 2023

@fatal_error zdravím můžu se zeptat co je to za kalkulačku? Děkuju

fatal_error
10. srp 2023

@orangutan123 pouzila jsem tuhle https://srhr.org/fetalgrowthcalculator/#/

jinak jak jsem psala, ze u gynekolozky mi vysly nizke hodnoty, skoro az rustova restrikce, cca o 2 tydny mensi mimino, tak v pronatalu tyden pote, kde jsem si nechala udelat znova 3. screening jako samoplatce, vysel naopak syn jako spis vetsi burtik a az do konce tehotenstvi, po porodu i ted v 7 tydnech veku je to uplne akoratni mimino, spis teda ten burt. 🙂
takze na gynekologii to asi tehdy gynekolozka merila nejakym pravekym ultrazvukem a vysly ji kraviny. 👍

orangutan123
10. srp 2023

@fatal_error nooo škoda, že se v tom moc nevyznám 🤣 ale děkuju 😊 u nás je právě zjištěna růstová restrikce od 1.screeningu takže beru anopyrin. Ale spíš to bude tím, že v prvním těhotenství prcek pár posledních týdnů před porodem přestal přibírat tak chcou podpořit tu placentu 🤷‍♀️

fatal_error
10. srp 2023

@orangutan123 tam si zadas udaje do jednotlivych kolonek a vyplivne ti to graf. u kazdeho udaje zvlast.
mne tam prave po 3. screeningu vysel nejakej uplne nizkej percentil snad u vseho, tak jsem se slusne vydesila, ze se klukovi v deloze nedari, protoze od zacatku byl spis vetsi, ale v pronatalu nastesti meli kvalitnejsi ultrazvuk a vse vyslo uplne v poradku. 🙂
jo, to jo, anopyrin je prevence rustovy restrikce a preeklampsie, taky jsem ho u 2. syna mela, ale teda kvuli preeklampsii v predchozim tehotenstvi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru