Syndrom neklidných nohou. Co vám na to pomáhalo?

annoonniimm
25. srp 2022

Zdravím jsem 34tt a už nějak kolem 20tt začal ten neklid netýká se to jen nohou, ale celého těla.. je to hodně nepříjemné budí mě to i v noci zabírá mi na to když začnu chodit takže v noci víc chodím než spím 😔. Co vám na to pomáhalo? Mě Dr řekl, že mám masírovat nohy, ale to nezabírá.. beru magnesku dokonce jí i piju a stejně nic. Děje se to jen když si lehnu 😔.

hasara33
25. srp 2022

@annoonniimm já to měla v těhotenství taky a čím víc se blížil porod, tím horší to bylo 🙄 velmi mi pomáhaly kompresní punčochy nebo nohy obvázat a pořádně stáhnout, lepší radu nemám 🤷‍♀️ jinak jsou tyhle nepříjemné pocity v nohou od žil prý

te_reza
25. srp 2022

Železo a bosá chodit po studené dlažbě. A pozor jestli nejis moc sladkého.

terkync
25. srp 2022

@annoonniimm pomáhalo mi na to buďto chodit po studených dlaždicích a nebo když to bylo hodně, tak hodně studená sprcha.

escapelle
25. srp 2022

Já teda na neklidny nohy hlavně teplý. Stačí být chvíli bez ponožek a můžu se zblaznit. A mazat taky něčím hřejivým.mam různý masážní gely.ale hlavně ponožky,vždycky. Já chodit po studené dlažbě tak mi ty nohy upadnou😂😂

eiliko
25. srp 2022

@annoonniimm mě pomohlo železo a promasírovat

andrea93133
25. srp 2022

Začalo mi to v těhotenství a drží se to do teď (přes 3 roky), mě pomáhá nejíst moc sladkého přes den a studený na nohy. Ať už dlažba nebo zábal. Mě dělá hlavně problém večer zabrat, takže vstanu a strčim nohy do mrazáku (beze srandy) 🤣 a pak musím rychle usnout protože když ne, jdu takhle ještě třeba 3x 🤣 ale je to opruz, ne že ne 🤦‍♀️

te_reza
25. srp 2022

@escapelle máš to to samý? Protože na syndrom neklidných nohou se fakt doporučuje studený 😅

escapelle
25. srp 2022

@te_reza jo mám,celý život.a nejhorší je to v létě,když právě chodím na boso. Přes den teplo,otevřené boty a večer se ochladí...ono v těhotenství,když je to způsobené hlavně otoky,je to možná jiný.ale i v těhotenství mi pomáhaly hlavně ty hřejivý masážní gely.
A detralex ještě jsem si vzpomněla,že beru.
Jeezis jak já to nesnasim🙈😂😂Fuj,až mi z toho nohy zacukaly 😂😂

escapelle
25. srp 2022

@te_reza ale jak koukám,tak fakt všechny jedete studený.no to bych se posrala🙈😂😂😂

klokanka31
25. srp 2022

@annoonniimm Mě na to pomohl až porod 😄 na samým konci těhotenství to bylo fakt už hrozný...

rosalline
25. srp 2022

V těhotenství to bylo peklo, ale bylo to železem....chodila jsem si sprchovat nohy ledovou vodou třeba 3x za noc.....ale po porodu jako když utne 🙂

te_reza
25. srp 2022

@escapelle já to mám taky dlouho. Spím v ponožkách a když ležím už v klidu, začnou mě jakoby lechtat nohy, sem tam v nich škubne a jedině teda sundat fusky, a jít do koupelny na dlažbu nebo je vystrčit z pod peřiny ven do chladu

escapelle
25. srp 2022

@te_reza ty vole já to snad příště zkusím jesi to celej život nedělám blbe😂😂😂Pac jako že by to nak extra pomáhalo to se říct neda😂😂

te_reza
25. srp 2022

@escapelle tak mě to taky kolikrát nepomůže úplně a musím prostě počkat, až to odezní. Ale ten první moment studena na chvíli pomůže. Největší prdel je, když chceme mít jakože romantiku a já u toho kopu jak šílená 👌😂

rosalline
25. srp 2022

@escapelle no úplně blbě 🙂))))))...jeden čas jsem si kupovala chladivou ...tuším jestli koňskou mast.....namazala, rychle usnula alespoň na část noci, než to začalo...a nedopatřením jsem si jednou koupila hřejivou...to bylo peklíčko, že jsem ani nestačila usnout....

escapelle
25. srp 2022

@te_reza
@rosalline no tak to jsem fakt zvědavá😂😂😂😂

pakeros
25. srp 2022

Taky doporučím železo 🙂

elesse
25. srp 2022

Zelezo, horcik a mazu kafrovou masti nebo ted mam diozz sprej. Mela jsem to i minule tehotenstvi, nastesti to skoncilo porodem. A studene taky pomaha🙂)

angelyn
25. srp 2022

@annoonniimm magnosolv mi na to zabral až 2 měsíce pravidelného uzivani. Měla jsem i detralex a večer před spaním jsem mazala klasickou Alpou. Porodem to naštěstí skončilo...

aneta15
25. srp 2022

@annoonniimm mě to začalo v těhotenství a bohužel mi to zůstalo. Usnout je peklo. Jdu s davem a sprchuju ledovou vodou a používám chladivou koňskou mast

darinka84
25. srp 2022

@annoonniimm taky jsem v těhotenství chodila po baráku....v prvním jsem v noci cvičila těhotenskou jógu....je to peklo..nooo zrovna mám na nohách studené zábaly z plinky 🤨

jjasmina
26. srp 2022

sprchovala jsem to ledovou vodou, ale to úomohlo na chvíli, alespon než jsem zaspala

lenkalubina
26. srp 2022

Můžu se zeptat jak se to projevuje?🤔

lucieevita
26. srp 2022

@annoonniimm nejíst cukr, přidat železo z lékárny, chladit nohy, kompresní punčochy 😉
Po porodu většinou odezní, do té doby držím palce. Ten cukr dělá hodně, je vidět po týdnu bez něj a nepít moc kávu také 🙈

elesse
26. srp 2022

K tomu horciku jeste…je dobre se podivat jakou slouceninu horciku beres, kazda ma jinou vstrebatelnost. Z tech rychlo dostupnych se mi nejvic osvedcil citrat, ma ho i dmko

elesse
26. srp 2022

@lenkalubina no ve zkratce potrebou pohybovat nohama, tlakem v nohach, tupou bolesti,…

lachtanice86
26. srp 2022

Porod, jinak jsem zkusila snad vše a úplně na prd

monuleee
26. srp 2022

Ty jo já si taky s tím neklidem užila. Mě pomáhalo masírovat a magnesko, a když to bylo fakt nesnesitelný tak na ferovku paralen

ruzovyjednorozec77
26. srp 2022

Horcik, železo, porod 🙄 mam to taky a je to hnus

lenkalubina
26. srp 2022

@elesse tak v tom případě to mám taky...ale těhotná nejsem...užívám magnesko,ale sem tam...asi budu muset přidat

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru