Ahoj všichni!
Jsem vyplašená prvorodička.:D Tak se omlouvám za možná hloupý dotaz. Odejdou vždycky poslíčci ve vaně? Jsem den před vyvoláním porodu (dneska mám jinak termín) a ráno mi nejspíš začala odcházet zátka (světle krvavý hlen) a protože mi doktor řekl, že jakmile bude krev, mám jet do porodnice, tak jsem jela. Odcházela jsem s tím, že placenta už stárne a je dobře, že bude vyvolání, ale že kontrakce na monitoru nejsou, otevřená taky nejsem, jen mám měkký čípek a že ta krev mohla být v souvislosti s děložní činností, takže nic a máme jet domů. Nicméně od včerejší noci mám ms bolesti, někdy i v kříži. Protože jsem byla na monitoru, čekala jsem, že to tam třeba bude vidět, ale prý není, navíc to nebylo pravidelný. Cestou z porodnice jsem už myslela, že se zblázním.:D Břicho mi v návalech tvrdne a podbřišek bolí snad co minutu, ve vlnách, dala jsem si teda vanu. Na chvíli to přešlo, ale objevuje se to v delších intervalech zase. Jen to není skoro neustále po sobě, ale třeba po patnácti minutách. Nechci plašit v porodnici a být zase za hysterku, ale možná bych potřebovala uklidnit, že to jsou opravdu poslíčci i v horký vaně a je to normální.:D děkuju!
@ellyem ve vaně se intervaly prodloužily, ale nezmizelo to, venku to zase přišlo ale už lepší.
Pokud jsou to poslíčci, tak by měla pomoct sprcha a “rozehnat” je. Pokud bolesti po sprše neustanou, tak nejspíš začíná porod. Jinak někomu sprcha pomůže, že se kontrakce stanou pravidelnější a porod se rozjede.
@margriet já právě četla, že by kontrakce měly třeba zesílit ve sprše, vaně a poslíčci zmizet. Tak mě pak překvapilo, že to nezmizelo ani tam. Jen se to už dalo snýst a nebylo to třeba po minutě ale po patnácti. Nicméně mi asi nezbyde než čekat.. protože cca před hodinou jsme se vrátili z porodnice, kde mi bylo řečeno, že mám akorát měkký čípek a můžu domů.:D
Sprcha pomáhá i proti porodním bolestem. Já bych řekla, že už se to chystá na porod. Pokud bolesti neustupují ani ve sprše a začínají být pravidelné. Co se nálezu z nemocnice týče, tak to se může fakt během chvilky změnit.
@margriet děkuju. Začnu to měřit ve vaně a uvidíme. 🙂
Já měla posličky dva dny před porodem, myslela jsem že rodim, protože ani vana to nerozehnala, ale na monitoru nic a poslali mě domu. Trvalo to celou noc ( nešlo spát co 5-10minut bolest) a přešlo až ráno. Navíc mi v porodnici řekli, že mě má bolet celé břicho a ne jen spodek. No den klid a pak to začlo zase, bolest stejná, interval stejný, jen spodek břicha. Nechtěla jsem tam zas jet zbytečně tak jsem sem doma pochodovala asi 5h a pak už jsem špačkovala manželovi že ti poslíčci jsou příšerný a ze jestli je porod horší tak to jako nedám teda, ten mě posadil do auta a v porodnici mi rekli, že tohle už ke porod, a do dalších ani né 5h byl malej na světě. Takže za mě je fakt těžký to od sebe rozeznat. Je teda fakt ze v autě, už to chodilo co 3minuty.
@crejzy Ach bože. Já to mám teď ve vaně po pěti minutách 30-50 vteřin, teď třikrát za sebou i po dvou, ale jsem tu necelou hodinu. A vždycky mi ztvrdne i břicho, ale nejvíc cejtim ten spodek, malinko kříž, občas to šlo až do třísel, prostě to je jak hodně silná ms, až mám pocit, že prasknu. Úplně jak cvičení v aniballem.:D tlak/bolest a pak jen úleva.:D A tohle je dobrý. Jak jsme jeli z porodnice, fakt jsem nemohla ani mluvit, bylo mi z toho dost na nic.
Já taky byla prvorodička, měla jsem bolesti nepravidelný a jen v kříži, takže dle mého názoru jen poslíčci, no a do porodnice jsem dojela na 8 cm 🤔
@klokanka31 jako kdyby mi zítra řekli na vyvolávání, že jsem otevřená a je to na porod, zlobit se nebudu.:D ale doufám, že do tý doby vydržím, nástup mám až v 11 a nemyslím si, že to zaspím.:D
Tak třeba si to malé rozmyslelo a půjde raději samo ven ☺
@klokanka31 to bych mu radila!:D každopádně díky za zkušenost.🙂
U někoho poslíčci a u mě jsem si myslela, že záda bolí od žehlení a břicho od větrů. Že tomu tak není mi došlo, když jsem vylezla z vany, zatlačila abych uvolnila tlak 🤦😁 a jak prdla voda, bylo to jasné 🤣 syna jsem porodila do 40min. A paradoxně ve vaně bolest povolila a pak jsem myslela, že urvu kliku od auta, jaké byly kontrakce. Takže vám bych přála, aby jste jela jako že na vyvolávání a ono by se to akorát samo rozjelo, ale v klidu a pod dozorem 😉
@amazonkajanik nakonec jsme jeli do porodnice, protože jsem už věděla, že to nedám. Normálně, ač jsem to nečekala.:D jsem fakt už pak brečela vztekem, jak to nepřechází a bolí. Myslela sem, že ani nedojedem. Nechávají si mě tu, mám bolesti po dvou, třech minutách, že bych lezla po zdi ale jsem jen na prst. Bude to dlouhá noc na kterou se vůbec netěším.:D Trochu jsem doufala, že mi něco daji na bolest, abych se aspoň vyspala.:D snad už to bude zítra touhle dobou za náma.)
@crejzy tohle je bohuzel tak šílený a velice častý žvást, ze k porodu musi byt bolesti celého bricha 🤦🏻♀️ s prvním synem jsem mela jen bolesti podbrisku, ale protoze jsem nevedela, čekala jsem na bolesti "celeho bricha" jak mi bylo v porodnici receno a syn se malem narodil doma! Bolesti po 3 minutach, ale jen dole a najednou me to zacalo nutit tlacit, tak honem do auta a maly se narodil 15 minut po prijezdu do porodnice, hned jak mi praskla voda 😮 kdyby mi rupla doma, nemuseli bychom uz ani chodit do auta
Tak držím palce, ať to jde pak rychle! Tohle mě naštěstí minulo a to jsem v 9 dopo byla na kontrole a doktorka chlapa ujišťovala, že to dlouho nebude. V 18:55 byl syn na světě a ona na nás koukala jak vyvoraná myš 😊
@amazonkajanik moc díky! Zrovna si počítám jak dlouho to už trvá a že snad..:D ale teda jestli tohle bych měla zažít podruhy.. tak asi opravdu ne.:D
Já dojela do porodnice s bolestivým kontrakcemi 3:30 a taky otevřená sotva na prst. Před 9h byla malá na světě. Třeba už to máš za sebou. Pokud ne, přeji, ať to jde rychle🍀✊🏻
Já dojela do porodnice v sedm ráno s kontrakcema po pěti minutách, bolesti jen dole a v kříži, na monitoru taky byly vidět kolem hodnoty 60, ale otevřeno jen pro prst, takže prej rodit ještě nebudu a poslali mě domu, resp. pokud by to trvalo, tak dopo ještě na kontrolu. V 11 jsem tam teda byla znova, kontrakce furt ale silnější, otevřená na 2-3 prsty no a 12:26 byl malej na světě. Může se to změnit hooodně rychle. A jako tři porody a nikdy jsem neměla bolesti celého břicha, je to kec 🤦🏻♀️. Držím palce!
Kéž by to šlo! Teprve mě má šetřit doktorka. Beze spánku, neustále v bolestech poslouchám, že to ještě nic není. Skvělej přístup. Ale byla to taková starší sestra.. doufám, že budu nějak otevřená, aby to dneska šlo. Kdyby ne, tak se to prej popožene.
Tyhle přístupy jsou hrozný, každý snáší bolest přeci jinak. Tak snad vám dají něco na úlevu, nebo posílají do sprchy,nebo na míč. Dle možností porodnice a stavu rodičky ...
@amazonkajanik já doufám. Požádám o nadstandardní porodní box pokud to půjde. Sem na dva prsty ale jde se vyvolávat.. a s něčím na uklidnění počítám, protože jinak jim tam budu dal brecet a to nechci.:D
A kolik tt jsi ze vyvolávají?? Jinak určitě horka vana, sprcha a chodit....
Jestli ti budou porod vyvolávat, tak se neboj říct si o něco na tlumení bolestí. Na předporodním kurzu to tenkrát říkala i staniční, ať se nebojíme si říct. Samozřejmě záleží případ od případu, ale za mě teda zlatej epidurál 😉
Tak držím pěsti, ať to jde rychleji, než doposud. Tohohle jsem se u sebe bála. Stačilo mi vyprávění od přítelova kolegy, jak jeho paní rodila 24h a když jí pichli vodu, byla už zelená 🤦
Holky masakr. Vyvolavali kvůli těhotenskýmu diabetu, vysokýmu tlaky a už v den porodu jsem měla údajně placentu se znaky stárnutí. Jako skončila sem na akutním císaři v pět odpoledne. Praskli mi vodu, dali mi oxytocin a pokazdy jak se to rozjede. Od devíti jsem do tři hodin odpoledne byla stále na dva prsty. Měla sem kontrakce ze sem fakt už řekla ze dal proste nemůžu. Epidural mi mohli dat nejdřív za dvě hodiny protože anesteziolog byl u akutních císařů, takže aspoň rajskej plyn, protože se nám nález neposouva a vlastně uvidíme jestli by se epidural vyplatil. Jenže díky němu jsem začala klimbat, takže malej taky a zase nic. Plus mi stejně na kontrakce nepomahal, už sem nevěděla co. Pak doktorka udelala ultrazvuk a přišla na to ze se malej špatně otáčí, ze jde obličejem nahoru a je vlastně sice hlavou dolu ale porad jen bokem. A ze teda akutní císař. Já jsem teda už řekla ze vážně dal nemůžu jestli budu dalších několik hodin jen na rajskym plynu, zvracet, v kontrakcich který se nemirni, ale hlavně vůbec nikam nevedou. Ze kdyby byl nález aspoň o cm za těch několik hodin tam, ma to asi cenu. Ale proste nebyl.Takže máme chlapečka císaře.🙂 Zklamaná z toho nejsem, myslela sem, ze mě to bude trápit, ale ne. Už jsem vážně nemohla a divím se, ze jsem tadytech šílených 23 hodin kontrakci zvládla. Mrzí mě, ze brouka uvidím až zítra, ale už se na nej těším. 🙂 Moc dekuju všem za názory, jste zlatý!🙂
Hlavně že jste oba v pořádku! Gratuluju a ať se daří 🍀
Souhlasím s
@margriet , hlavně že jste oba v pořádku. A móóóc gratuluju 🍀🍀
@margriet moc děkujeme!🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já bych počkala, jestli se intervaly nezkrátí, zkusila si dát sprchu a pokud by ani ta nepomohla, tak pak bych jela do porodnice.