Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?

lenbenn
8. črc 2016

Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji

aaa
8. črc 2016

Ano, já. Vyřešilo se to samo, syn se narodil přesně v termínu.

hz
8. črc 2016

@lenbenn zkusenost nemam, me pomohl. ale jestli ho nechces, tak nez vlezes na kozu, tak to doktorovi proste rekni..mozna bude remcat, ale tim se nenech rozladit...

lenbenn
autor
8. črc 2016

@hz Příští patek mám vyšetření na křesle. To budu 41+2, takže předpokládám, že mi ho bude chtít udělat. Ale nějak nevím, pokud ho odmitnu, jak se to pak resi? Četla jsem z 99% fakt hrozne zážitky a zkušenosti a nechci ho. Jenze co pak tedy?

lenbenn
autor
8. črc 2016

@aaa Já mám právě po. ...třeba k tomu ani nedojde, ale jaky je další postup me zajímá. ..

horsiee
8. črc 2016

Já myslím, že mi ho doktorka udělala bez mého vědomí, ale možná se taky pletu. Byla jsem otevřená na 5 cm a měla na monitoru slaboulinké kontrakce o kterých jsem vůbec nevěděla. Položili mi na kontrolní monitor a při dost hrubém vyšetření mi najednou praskla voda. Možná náhoda, ale bolelo to jak čert, jinak porod super, ale tohle si pamatuju jako nejnepříjemější zážitek. Ale jak říkám, těžko říct co tam dělala, třeba to byla náhoda. Protože pořád doufám, že by se mě zeptala, nebo mi to alespoň nějak oznámila.

verusky
8. črc 2016

@lenbenn ja pred pul rokem hamiltona odmitla... asi trem doktorum... pila jsem ricinovy napoj jak o zivot (behem 14 dnu trikrat, poprve nic, podruhe jsem ho vyzvracela, potreti to smerovalo k porodu, ale diky partnerovi jsem si nakonec nechala nakapat oxytocin, zatezovy test, coz pri ctvrtem porodu melo velke a rychle nasledky 🙂
kolikate cekas mimco? prvni? taky bych teda nesla do hamiltona... u dalsiho byt Tebou mozna... ja rekla, ze se na nej necitim, ze se mi to nejak prici...
jinak se tes na miminko, mejte se s partnerem radi, bud zrala zenska a miminko bude chtit prijit samo, jsme zeny predurcene prirozene porodit... jen nedavat nejakou psychickou prekazku... nebo prilisny strach... verit, verit...

verusky
8. črc 2016

jinak ricinovy napoj doporucuju... privedl mi treti porod, moc pekny... nejhezci z tech mych ctyr... jinak druhy vyvolavany tabletou a drastarna... mela jsem pak trauma... to jen, jake jsou moznosti, u me tedy radsi napoj, mozna i radsi hamiltona (nejlepe ale, kdyz uz jsi nejak otevrena) nez tabletu... 🙂

lenbenn
autor
8. črc 2016

@horsiee To bych řekla, že ti Hamiltona udělala. A už jen ten přístup, který mají v oblibě, udělat a neříct me dost odrazuje. Přitom s tim musí pacient souhlasit. To by si ode me něco vyslechly 😄

lenbenn
autor
8. črc 2016

@verusky Ano, cekam první a taky si rikam, že az bude čas, tak půjde sama. Jedině co chci zkusit ji pomocí s partnerem. A na ten nápoj se podivam.

tarien
8. črc 2016

Hamiltona - mám ho za sebou a porod mi opravdu rozjel, porod byl ale na spadnutí. Oproti předchozí kontrole (po týdnu) jsem byla otevřená na 1 cm, cítila jsem se divně od předešlého dne. Souhlasila jsem, nijak zvlášť to nebolelo, trochu nepříjemné to bylo. Za hodinu jsem měla první slabé kontrakce, rodila jsem za 16 hodin, ale to nejhorší byly jen poslední tři hodiny. Do té doby jsem se smála 😉 Za mě - raději Hamiltona než tabletku a umělé vyvolávání v nemocnici 🙂

dokument
8. črc 2016

@lenbenn nez vlezes na kozu - to je nejdulezitejsi
ale nechapu tu hysterii kolem toho. Presne takovy jsem mela taky strach. Mne pomohl a nic hrozneho to nebylo. Ani nebolel. Normal, na kontrole to ani nebylo neprijemne. Pak mi ho delala porodni asistentka primo u porodu a to uz bylo neprijemne, ale taky nic hrozneho jak se o tom traduje.

everunka
9. črc 2016

Mne ho delali 3x, sice mi nepomohl, ale nic hrozneho to nebylo. Mne Teda nepomohl ani ricinovy koktejl (3×), nakonec 41+3 jsem nastoupila na indukci, ale dohodli jsme se s Dr,ze než dá tabletu, zkusíme prasknout vodu a počkat a ono to fungovalo! Nakonec jsem rodila přes to všechno přirozeně

pekkaa
9. črc 2016

Ja chodila na predporodni kurz a Hamilton je zakazany hmat. Kazdopadne mas pravo ho odmitnout a ani by ho nemeli delat bez tveho souhlasu. Bohuzel se to tak nedeje...
Ja ho nemela a porodila na termin. Stacilo trosku poradit s manzelem😉. Spermie je prirodni vyvolavacka.
Navic stejne nemusi pomoci

odula
9. črc 2016

Za me Hamilton taky v pohodě. Taky myslím ze je kolem toho vic hysterie nez třeba. Jinak mi porod nerozjel ani Hamilton ani spermie... No co uz. Co je prosím vas ten ricinovy napoj??

horsiee
9. črc 2016

@lenbenn Je to možné. Došlo mi to až docela dlouho potom, protože v tu chvíli se to rozjelo a náš skříteček byl za hodinu venku. Bylo to moje první těhotenství a byla jsem z toho všeho dost vyplašená tak bych jí to stejně asi odkývala když už byly ty kontrakce, ale ráda bych aby mi o tom alespoň řekla. Když jsem to později zvažovala tak jsem se cítila jak inkubátor bez rozumu u kterého se stiskne tlačítko a vyplivne miminko.

myjusiatko
9. črc 2016

Mozes uplne odmietnut vag. vysetrenie. Aj tak to vysetrenie o nicom nevypoveda a tym padom sa vyhnes aj nechcenemu hamiltonu.

myjusiatko
9. črc 2016

@odula
@dokument ono napriklad mne nejde o to, ci to je alebo neni hrozne a ci to je alebo neni hysterie. Ale veriem, ze dieta si samo povie, ze chce na svet a som proti vyvolavaniu a zasahovaniu do tohto procesu.

therenka
9. črc 2016

Mě ho také udělala doktorka bez ptaní, ale bohužel mi to došlo až po letech při dalším porodu, když jsem poznala že vyšetření můžou být všechny nebolestivé a bez krvácení. Má velké štěstí, že nevím jak se jmenovala, (byla to kontrola v porodnici a pak už jsem tam jela jen rodit) jinak bych si s ní šla promluvit dodatečně po letech. Nechápu tu drzost, jak si můžou bez souhlasu dovolit něco takového dělat.

lenbenn
autor
9. črc 2016

Kdy vlastně přistupují k vyvolávání? Od 42+0? A pokud nechají přenášet, není pak mimco třeba už větší? ....Zajima me rozdíl i těch např. Dvou týdnů?

myjusiatko
9. črc 2016

@lenbenn je to rozne. Niekde vyvolavaju uz 39+...

lenbenn
autor
9. črc 2016

@myjusiatko Aha, děkuji. Ale to musí mit předpokládám nějake zdravotní důvody? Já jsem v pořádku, bez bolesti atd. A mala taky.

katherinaa
9. črc 2016

Vyvolavaji 10. den po terminu většinou, tedy zacina hospitalizace a porod muze byt klidne az za tři dny, nez zaberou tablety a tak. Mimca byvaji vetsi. Na prenasela 5 dni a malej mel skoro 4kg. Hamilton me nebolel vubec, mela jsem dva a nepomohly teda vubec. Po druhem odesla akorát zatka a rodila jsem az 4 dny po nem 🙂

odula
9. črc 2016

@myjusiatko no a ja jsem prenasela dva týdny a muzu ti říct ze jsem byla vic stresovaná z toho. Ona uz totiž potom degraduje placenta, snižují se prutoky pupecnikem atp.

odula
9. črc 2016

@lenbenn kde jsem je vyvolávají az k tem dvema tydnum po termínu. Pokud je vše ok. Ono totiz pak fakt uz jde o zdraví miminka i maminky degradace placenty atp)

myjusiatko
9. črc 2016

@odula to je veci matky, aby se rozhodla. Takze ja nikoho neodsuzuji ale rikam to za sebe.

drakenn
9. črc 2016

Prenasi se po 42. tydnu. Vypocitany termin lekarem je orientacni. Bohuzel v nasem state se dle me zase hysterci s terminy a matkam je lekari podsouvano, ze 1 den po terminu "prenaseji".

hz
9. črc 2016

@drakenn presne!! je to tak... ja byla den po TP na kontrole, a uz rikali, ze prenasim.
ted jsem znovu tehu, dva terminy, a uz na prvni kontrole se me setra ptala, kdy jsem porodila prvni dite-ja:tri dny po TP, ona: takze jste prenasela... rozcililo me to... pak se s nimi clovek hada a bojuje za nevyvolani, a oni si stale vedou svou, ze dle tabulek... blablabla... pritom vim, kdy jsem mela ovulaci... zivot v tabulkach a krivkach 😠

myjusiatko
9. črc 2016

@hz mna moj dr potesil, ked mi nenapisal tp podla realneho menzesu, ale po tom, co som mu povedala, ze som si merala bazalku a ovulacia bola vtedy a vtedy, tak povedal: tak vam tam mesicky napiseme aby nam to sedelo s ovulaci (bola o 4 dni neskor). Inak by som mala tp este skor.

ellar
9. črc 2016

Ahoj, asi budu mít blbý dotaz, ale poznám to?? V porodním plánu jsem měla, že Hamiltona nechci, ale doktor byl ...no, prostě si nejsem jistá, jestli mi ho neudělal. Při příjmu mě vyšetřoval dost necitlivě, bolelo to. Rodila jsem o měsíc dřív, od odtoku plodové vody do 4 hodin, nemůžu si stěžovat 🙂 Ale ten Hamilton mi vrtá hlavou..

hz
9. črc 2016

@myjusiatko vidis, ja u prvniho mela oba terminy stejne, neresila jsem to.
Ted, co jsem podruhe tehotna a dali mi dva terminy, ten dle utz samozdrejme o 6 dni driv, tak jsem docela rozhozena. Na moji obhajobu, ze vim, kdy jsem mela ovu, na to nehledi, prtoze otehotnit jsem mohla kdykoli.
Uz chapu nektere holky, ze na prvni velky utz v 12tt. nechodi, kdybych to tusila, jak me to rozhodi, tak tam taky nejdu..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru