Neštovice na konci těhotenství

lusinek12
8. říj 2018

Dobry den jdu si.k.vam pro radu jsem ve 36tt a mala zacala od zari chodit do skolky... ale od minulyho tydne se ve skolce vyskytli nestovice pani ucitelka me hned informovala ale mala sni.byla.ve stiku tak m strach aby se u nas nevyskytli je tu aspon mensi pravdepodobnost ze by je mala nemusela chytit.zatim.nikdo ze tridy je nema maminka uz se pry neozvala.jak to s holcickou vypada.. mam strach abych se nenakazila jelikoz.jsem.je jeste nemela tak to by .byl.velky prusvich.. dr. Jsem to rikala ale ten.mi.na toto.nic nerekl ockovala nejsem, a mala je uz tyden doma..

neomenia
8. říj 2018

Pokud by se vase dcera nakazila, doporucuji ihned na nejblizsi infekcni oddělení, meli by vam aplikovat imunoglobulin jako pasivní imunizaci, abyste to nechytla. Ne pro vas, ale pro novorozence jsou neštovice velmi nebezpecne, pokud zena onemocni 2dny pred az 5 dni po porodu, je onemocnění novorozence velmi vazne. Pozor na to.

lusinek12
autor
8. říj 2018

A jak poznam ze se mala nakazila.. inkubacni doba je 2-3 tydny ze se to na maly.projevi tak mam jeste pockat nebo resit hned.. premyslela jsem ze bych se i poradila s obvodnim doktorem... a dneska me svedi cele telo muze to byt takr pricina... ??

helen_h
8. říj 2018

@lusinek12 Neštovice se přenášejí 2-3 dny před výskytem pupínků a pak v době aktivního výsevu pupínků. Jestli tedy nějaká holčička ze školky má neštovice od minulého týdne, tak další nakažení budou nejdříve až za 2 týdny od jejího propuknutí nemoci. Do té doby nelze poznat, jestli se dcerka nakazila. Pokud byste měla slabou imunitu, teoreticky byste se mohla nakazit i vy přímo ve školce (při pobytu v šatně atp.). U nás řádily neštovice kolem Vánoce (besídka) a jeden tatínek pak lehl s pásovým oparem, což je od stejného původce.
Jinak co teď máte dělat, bohužel netuším, jen si myslím, že zatím opravdu nemáte jak poznat, zda se dcerka nakazila. Držím palce, ať Vás to mine!

lusinek12
autor
8. říj 2018

Tak mam tedy pockat jestli se mala.nakazila.jestli.se vyskytne nejaky pupinek ale to uz budi nakazena i ja.. a to uz asi bude pozde melo.by se to resit hned ale kdyz newim tak tezko rict jestli resit hned nebo jen cekat.. :(

prcekverunka
8. říj 2018

Určitě bych počkala, inkubace je 14-21 dní.

marcelapaskova
8. říj 2018

@lusinek12 Ahojky, my to resili toto. Udajde v pripade vysokeho stadia tehotenstvi to neni problem. Jinak to je problem, to je jasny. Inkubace je dva az tri tydny, takze pockej. Tvoje dite je infekcni az cca den nebo dva predtim nez ji vyskaci pupinky. Pokud muzes dat malou treba k babicce na tu dobu, bylo by to fajn. Jinak nemoc je to celkem ok, neni to tak hrozny. Jen by bylo fajn, aby to nechytlo miminko popripade. tzn. ze ted mas tak deset dni klid - pak bych dala malou na tyden k babicce, pokud se nic neukaze je to ok. Jde o to, ze se to muze behem toho tydne objevit ve skolce znovu - vlastne po infikovani tim ditetem jak pises dnes nebo vcera - takze ty deti co to za dva tydny (cca) dostanou to treba zjisti taky az ve skolce - o to jde - to jsme odevzdali zdrave dite rano mamince a odpoledne volali ze skolky ze ma nestovice. Nas Maxik mel za dva tydny rano dva pupinky na obliceji. Okolo obeda uz opupinkovanou hlavicku a krk a to uz jsme sli k doktorovi a dolu na brisko a nozicky to postupovalo postupne behem dvou dni. Stejne to pak odchazelo. Dva tydny jsme nesmeli nikam. Idealne tri tydny. Malemu bylo deset mesicu a bylo to v klidu.

marcelapaskova
8. říj 2018

jinak drzim samozrejme palce!

lusinek12
autor
8. říj 2018

Maou bouzel.nemam kam dat jedna.babicka chodi do prace a druha bydli hodne daleko.. takze budem.jen doufam ze to.bude ok.. a jinak.mam.tedy cekat cca jeste 14dni jestli se na male neco vyskytne kdyz ano tak mam.hned vyrazit do nemocnice...??

gruyerre
8. říj 2018

@lusinek12 Ahoj, zavolej si radši na infekční a popiš jim situaci.

janulkaz
8. říj 2018

@lusinek12 poradila bych se taky s pediatrem,vetsinou vi vic nez obvodak nebo gyndar.Malou bych okamzite stahla ze skolky,kdyby nahodou nechytla prvni vlnu,tak at to nechytne za tyden a pockala bych,blba je ta dlouha inkubacni lhuta..no a pokud nemas malou kam uklidit k babickam,tak stejne nemuzes delat nic jineho nez cekat..Drzim pesti,je to blba situace,ja se prave proti tomuto pripadu nechala radeji ockovat..

lusinek12
autor
8. říj 2018

Tak malou uz mam cely tyden doma a dnes jsem volala do skolky a bude dalsi tyden doma.. tak ja si zitra zkusim zavolat na.infekcni a uvidim.co.mi reknou...

priefi
9. říj 2018

@lusinek12 docela prekerni situace teda... pokud bys je chytla ted, tak pul bidy, odbydes si je, mimi ziska protilatky, ale pokud bys to lapla a pak rodila do par dnu, jde miminku o zivot. To same plati, kdybys to sice nechytla, ale Tva dcera ano a Ty bys porodila a male by bylo v ohrozeni. Takze mas dve alternativy, bud to nechas bezet a budes doufat, ze to mala nechytla, anebo zkonzultuj ockovani proti nestovicim u lekare, pripadne udelat odbery, zda mas v sobe protilatky (nekdy probehly nestovice a rodicum to tehdy ani nedoslo).

michaela_2
10. říj 2018

@lusinek12 Já bych se asi nechala naočkovat, pokud bych je neprodělala a byla takto ke konci těhotenství - nevím tedy, jak je to s očkováním ve 3. trimestru, ale zkusila bych se informovat. Protože malé se první pupínky mohou objevit až za 3 týdny - nejvíce infekční je den před výsevem, takže v době, kdy to na ní ještě nepoznáš a ve 39. týdnu už můžeš klidně rodit........

lusinek12
autor
10. říj 2018

Tak na ockovani uz je trochu pozde... vcera jsem.volala.na infekcni tak mi rekly ze ty nestovice nejspi zas takovy velky problem ze mam.vyckat ze nic.jineho ted delat nemuzu.. a pokud se male.po tydnu zatim nic nevyskytlo a nic.n.neni tak.mensi pravepodibnost ze uz to.nechytne ze mam jeste vyckat do konce tydne max zacatkem novyho tydne a pak.uz to.bide ok kdyby nahodou se vyskytli tak.mam prijit.. ale ze ockovat me.urcite nemuzou..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru