Ahojky všem.
Chtěla jsem se zeptat jak to chodí hovne ohledně sanitky.
Zajímalo by mne, kdyby přítel nestihl přijet z práce nebo byl nějak mimo dosah a na mne to náhle přišlo a já si zavolala sanitku zda jim muzu říct do jaké nemocnice chci zavést.
Jsem na Praze 5 a mám kousek Motol, ale jsem registrovaná na Bulovku. Takže je mi jasné kdybych vytocila 155, tak mi pošlou tu nejbližší a ta je z Motola kam by se asi sanitka opět měla vracet.
Nemáte některá zkušenost. Nechci jinak.
Děkuji všem.
Pokud tě poveze sanitka, musí opravdu do nejbližší nemocnice.
@lipylip Děkuji. Já jsem si to myslela prave. 😕
Ale neboj, málokterý porod je tak rychlý, že bys to nestihla. Většinou trvá několik hodin.
@strasidelko Já odvoz mít nebudu, sama se odvézt určitě při těch bolestech nedám, nemluvě o tom, že u nás je problém s parkováním. Už mám připravená 4 čísla na různé taxi služby. Záchranku bych volala pouze v nejkrajnějším případě, pokud by se jednalo o překotný porod.
Já si k druhému porodu sanitku volala, jednalo se o prekotny porod a nakonec jsem v te sanitce i porodila, ale už doma jsem věděla ze je zle, neodvezli mě do spadove porodnice, ale do te, do které jsem byla registrovaná, ale bylo to jen proto, ze obě porodnice mám cca stejne vzdálené, jinak by se prý jelo do spadove 🙂
Já měla v těhotenství problémy, vždy mě vezli do mé porodnice. Při porodu jsem si volala sanitku a hned se mě ptali kde jsem registrovaná a vezli mě tam.
@deaneira29 opravdu? Tak to je super. To by bylo fajn kdyby to šlo normálně
@strasidelko ja si rekla v porodnici o cislo na sanitku volala rovnou tam
@jojs tyjo to je dobrý nápad. Děkuji. Na kontrole v porodnici se na to zeptám přímo.
@strasidelko existují i tzv. převozové sanitky, ne jen rychlá, čísla by mohli mít v porodnici. Nebo taxi
mozna mimo tema, ale fakt vas jako vezme taxikar, kdyz vam praskne voda? me praskla a vytekala X hodin, docela dost a neumim si predstavit, ze takto zaspinim cizi auto a ze by me vubec taxikar vzal...
@hezz17 jo mela, plus pode mnou rucniky, podlozka, igelit a stejne manzel musel nechat vycistit sedacku... kazde drcnuti znamenalo spouuustu vody😀 a to nez jsme vyjeli, tak jsem myslela ze jsem vetsinu vody nechala uz doma😀 ale kazda to mame asi jinak, jen ja si proste toto nedokazu u taxi predstavit, by me asi vysadil nekde cestou nebo chtel priplatek za vycisteni auta😀
Já se teda musím přidat k @lida9, prasklou vodou mi porod začínal, vezl mě manžel, já mezi nohama tři mega porodnické vložky + složený ručník a při každé kontrakci to bylo, jako bych se regulerně počůrala plným močákem. My máme porodnici jen 15 minut cesty od domu...v autě byly 4 takhle promáchané kontrakce a bylo to úplně všude...
@lida9 mne doma vyteklo trochu vody, po skoro dvou hodinach jsme jeli do porodnice, nebyla jsem si jista co to bylo, probudilo me to ze spani, takove ucuravani 😀 ja blbka si do auta pod sebe vubec nic nedala, nejak me to nenapadlo 😀 hned po prijezdu do porodnice mi praskla komplet a ja si jen oddychla, ze se to nestalo v aute 😀
@lida9 Většina taxikářů v Praze prý těhotnou s počínajícím porodem nevezme.
Jinak pokud si dobře pamatuji kursy pro těhotné na Bulovce, tak nám říkali, že sanitka v Praze veze tam, kde je registrace (protože oni musí vzít nejenom do spádové, ale do takové, která rodičku taky přijme).
Dobré na tu vodu jsou velké inkontinenční vložky či rovnou kalhotky a ještě podložku pod sebe. Než páběrkovat s porodnickou vložkou
@strasidelko Na předporodním kurzu v Krči nám říkali, že sanitka veze do nejbližší porodnice, protože holka z P5 se ptala jak to bude mít, když má pod nosem Motol ale registraci v Krči. Tak jí řekli, že sanitkou skončí v Motole, takže pokud chce do Krče, musí mít vlastní odvoz. Jako může se stát, že kvůli stop stavu rodička stejně skončí jinde ale v té Krči je to např. tak, že když je plná, pošlou do Podolí, protože je nejblíž. Moje registrované spolurodičky skončily v Podolí i přes registraci v Krči kvůli stop stavu.
@strasidelko Rodila jsem vloni v dubnu. Bukovku mám za rohem, registrovaná jsem byla u Apolináře. Kvůli zakalené plodové vodě a kvůli tomu, že manžel nebyl poblíž, jsem volala "rychlou". Zeptali se mě, kde mám registraci a odvezli mě normálně k Apolináři.
Taxi nema smysl,ja mela.kdysi snad vsechna cisla na prazske a jakmile jsem rekla adresu porodnice,tak mi rekli,ze k porodu nevozi a ze si mam volat 155. To mi dnes rekl i muj porodnik,taxikar je zbytecna osoba, vubec nepomuze a jeste budes platit skody v aute.
Rztku bych volala jenom pokud by bylo fakt zle ale nedělám si iluze že by ji vzal taxík. Většina rodící nevezme... Převozová sanita je fajn, pokud máte opravdu hodně času. Můžete na ni totiž čekat klidně tři hodiny (vlastní zkušenosti). Nejlepší je domouvit se s někým z rodiny/kamarádů a pokud tu možnost nemáte, tak oak volat tu rychlou.
Rodila jsem v Krci, spadovou nemocnici mam Motol, sanitka me odvezla do Krce dle registrace. Chtela jsem vyuzit prevozovou sanitku, ale tam mi rekli at si zavolam 155. Myslim, ze pokud nebude porod na spadnuti, tak Te sanitka zaveze do registrovane, protoze tam s Tebou pocitaji.
Já jela taxi k apolináři před dvěma lety a teď na jaře. Řekla jsem, že to bude do porodnice apolinář a nebyl problém. Voda mi nepraskla, ale měla jsem pod sebou dva ručníky a ještě nepromokavou podložku.
Mně praskla voda v neděli v 6 ráno. Kontrakce po 5,voda průběžně odtékala a taxikáři by mi asi všichni poděkovali. Auto nemáme. Odváželi nás tehdy cca z Hájů až na Vinohrady. Nevím, co by se mnou dělali v jiné porodnici, když jsem byla registrována na Vinohradech.
@zuzajulie cokoli co jinde. Stejně jako registrovanou nevezmou pokud maji stop stav...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zavolat taxi. Ne RZ.