Ahoj maminky, rada bych vás požádala o zkušenosti s měřením mimi ve 30. tt. Minuly tyden jsem byla na kontrole ve 29 + 4 a dle uv měření mi dr oznámil, ze se mu zda, ze mimi během 2 tydnu pribralo jen velmi málo a okamžitě mě poslal do nemocnice na uv pro podezření na iugr. Doktor se přitom tvářil dost znepokojive a říkal, ze si mě tam asi nechají.V nemocnici naštěstí naměřili víc, 1250 kg, což je prý o osm dni menší mimi, hlavička prý odpovídá skutečnému stari plodu, telicko je o tyden menší, kontrola za tyden. Mate někdo podobne zkušenosti? Mám za sebou už jedno hodně náročné tehotenstvi, kdy jsem rodila ve 25 + 4, tak mám pochopitelně strach. Předem moc děkuji za vaše názory a zkušenosti.
@mississka11 moc děkuji za info 😉 já jdu v pátek, to budu také 30 + 4, tak doufám, ze aspoň tech 1400 g by tam mohlo byt. Já sama jsem malinka, tak doufám, ze to bude tím.
@lida82 no hlavně je to pořád jen odhad...
tak toto je hodně i o schopnostech dr.,jeden milimetr hraje i 150gr 🙂 pokud jsi sama malá, sama jsi třeba měla malou porodní váhu, tak předpoklad je , že i tvé miminko bude takové.
my máme spíše extrém - my v 30tt měli u prvního odhad 1930gramů a druhý měl 2050gr - oba měli 4kg +- gramy . manžel má 2m a přes 120kg, já mám sama 172cm a 70kg, takže ono je to hodně i o konstituci rodičů 🙂
Ahoj, u nas v 29+2tt mimčo vážilo 1270g, hlavička odpovídala termínu porodu, tělíčko o týden menší. Dle dr je to v pořádku, neposílala me do nemocnice a na další kontrolu me objednala za měsíc (jdu ted v patek coz budu 33+2 tak jsem zvědavá jaká bude váha teď).
@lida82 Ahojky, koukám, že máme stejně termín porodu 🙂
Já jsem byla taky minulý týden na kontrole (29+2) a doktor naměřil 1070 g. Taky mě to dost vyplašilo, nikam mě teda neposlal, příští týden jdu na další kontrolu, říkal, že je hlavně důležité, aby miminko rostlo. Pokud by nerostlo, tak může být problém ve vyživovací funkci placenty. Nevím, co čekáte, my holčičku, ty prý bývají drobnější. Já když jsem se narodila (v termínu), tak jsem měla pod 3 kg. Tak snad by to mohlo být podmíněné i geneticky. Miminka rostou tabulkově jen do cca 13.tt (proto se v tomto termínu koriguje TP podle UTZ), pak už je tam hodně faktorů. Tak prý se tím nemám trápit, stravou to prý neovlivním, uvidím za týden na další kontrole... Hlavně doufám, že bude malá v pořádku, když by byla menší, tak by mi to ani nevadilo - vzhledem k mé užší pánvi.
Tak držím pěsti, ať je všechno v pořádku! A taky mi drž 😉
Holky, děkuji za uklidnění. 🙂 Je mi jedno, kolik bude vážit mimco, u nás v rodině se rodí samé děti 2.5 kg, tak je pravděpodobně, ze teď to nebude výjimka, ale přijde mi, ze doktoři fakt poslední dobou řeší jen tabulkové rozměry a nic jiného je nezajímá.
@hany_bany děkuji, docela jsi mě uklidnila. Je možné, ze doktor si mě hlídá víc, než je standart. Já měla ve 28 + 4 naměřeno 1050 g, za dva týdny na ultrazvuku mého dr přírůstek pouze 40 g, což je málo, ale snad jen chyba měření. První syn se narodil už v 6. měsíci s vahou 760 g, možná proto mě teď doktor raději hlídá víc. Tak držím palce a dej vědet po kontrole 😉
@lida82 Já byla teď 30+5 a mimčo mělo 1577g +-250g, takže myslím, že váha 1250g je pěkná. První syn měl v téhle době 1680g. Více zkušeností nemám tak jen pro informaci a porovnání.
Mozna pro uklidneni, v 36 tydnu mi dr. rikal vahu 3.7 kg v 39 mi v porodnici rikali 3.8 kg a ten den se mala narodila s 3.3 kg
Tak jsem toto začátkem měsíce taky řešila. Byla jsem v 32 tt a malá měla 1335 g a to měl manžel 4,80 a já 3,60 kg, v úterý jdu zase k dr., tak se vyptám, ale měřit mě nehodlá... já měla doteď paradoxně strach, že budu mít těžký porod a nakonec bude malošek. Přeji všem hodně zdraví🙂
byla jsem minulý týden taky na UTZ v 30+2 a miminko mělo 1230g. Zaskočilo mne to, protože vím že první dcera měla v téhle době skoro 1800g tak jsem se doktorky ptala a prý to je v pořádku. Že pokud všechno ostatní je v pořádku, tak to je prostě jenom tím že mimčo pomaleji roste a může to dohnat třeba až těsně před porodem, takže se prý nemám těšit na to že by bylo malé a dobře se rodilo😀
Ahoj, myslím, že bude vše v pořádku, každé miminko je jiné a jde vždy o váhový odhad....my byly před rokem v 30+3 1610g, a vše bylo vývojově naprosto v pořádku, v 39+5 se narodila holčička s váhou 3960g a 54cm 🙂 Myslím, že nemusíš mít obavy, na druhou stranu, dobře, že vše hlídají, lépe dvakrát zkontrolovat, než něco zanedbat. Mně hodně kontrolovali průtoky placentou, měla jsem vysoký tlak, taky mě každé vyšetření navíc znepokojovalo....ale neboj se, určitě bude všechno dobré. Buď v klidu hlavně, hodně vitamínů, v létě budeš mít nádherné miminko!
@lida82 Ahojky, tak 31+2tt měla malá odhad 1544 g, takže podle UTZ odhadů za dva týdny nabrala skoro půl kila 🙂 Ale hlavně všechno ostatní je ok - mimčo je proporcionální, tzn. že hlavička, bříško i stehenní kost odpovídají velikostně stejně. Tak snad u Tebe taky všechno v pořádku 😉
@hany_bany Ahoj, tak to jsem rada, ze u vás je vše ok. Já byla na utz tento pátek ve 31 + 4 a odhad byl 1650 g, takže také rosteme 😉 jen tak dal... 🙂 my čekáme kluka, tak to asi bude drobek, navíc rodim císařem o 14 dni dřív, takže mu možná budou ty dva týdny do velikosti chybět, ale hlavně, aby bylo vše ok. Tak se také držte a dej vědet, jak rostete 😉
U mě ve 32tt 1780g 🙂
u mě dnes 29+6 odhad 1800g....zase opačný problém☹
Mně nikdy nikdo váhu nesděloval, jen rozměry, a ty byly plus minus v normě. Samozřejmě se to dá zrovna tak dopočítat dle tabulek na netu podle těch rozměrů. My jsme větší, takže miminka máme od začátku větší, týden neznamená vůbec nic. Pokud jste drobnější, tak o týden dva menší je ok. Důležité je, že rozměry jsou ještě v rámci Gaussovky a že mimi roste. Někdo je hubenej, někdo robustní, ale ty rozměry - obvod a průměr hlavy, délka femuru ap. můžou mít klidně stejný, nakonec ten, co váží míň, i delší. 😉
Důležitý je ten postupný progres - ale taky může růst skokově, někdy trochu víc a jindy míň. Pokud jsi měla probémy s předčasným porodem ap. minule, tak si dr. třeba není jist, a je ta kontrola na specializovaném pracovišti lepší. A je to určitě lepší než nějakej machr, co si myslí, že všechno ví, všechno zná a rozpozná. Tak to ber jako preventivku 😉 I když Ti to asi mohl podat klidněji.
Ať se dobře daří a jste oba v pořádku a ještě dlouho matrjoškově. 😉
Zdravím, já jsem 29+5tt a mimi má 1551g. Prý něco nadprůměr.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lida82 já ve 31+3 tt měla 1700 g a 30+4 tt jsem měla 1492 g.... Píšu jen postřeh, co mi naměřili, zkušenost přímo s tvým problémem bohužel (naštěstí) nemám...