Mimčo je ve 30tt o týden menší, měly jste to podobně?

kukokuko
23. bře 2017

Zdravím,
dnes mi gynekoložka dělala ultrazvuk ve 3. trimestru a podle něj je mimčo o týden menší. Váha mimča je prý v pořádku, ale bříško má trochu menší či co...Prý to není žádný obřík. Taky nejsem obřík, bříško mám celkem malé. Málokdo mi věří 8. měsíc těhotenství. Na 10.4. jsem objednaná na kontrolu růstu mimča, tak snad se to srovná a bude to vše OK..
Děkuju

enalga
23. bře 2017

Já jsem měla všechny děti maličké. Máme to asi v genech. Takže se bát nemusíš, pokud ty sama nejsi žádný obr. Týden i dva jsou ještě v pořádku.

lepsa
23. bře 2017

Ahoj, někdy kolem 25tt mi taky DR řekla, že máme o týden menší bříško, ale jinak vše OK. Na další kontrole už nic neříkala. Při první kontrole v porodnici mi při UTZ DR řekla, že mimi má dokonce o 4 týdny menší bříško. Byla jsem poslaná na velký UTZ, kde DR řekl, že bříško je menší o 3 týdny a měla jsem za 14 dní přijít na KO. Když jsem přišla, tak tam byla jiná doktorka a říkala, že vše je v pořádku a nechápala, proč tam vůbec jsem a odhad váhy byl 3007g - to bylo 14.2., termín jsem měla 24.2.... Dcera se narodila až 7.3. a je v naprostém pořádku, váhu měla 2790g a nedokážu si představit, že by měla mít o měsíc větší bříško :D .
Sama jsem se přesvědčila, že UTZ a váha jsou opravdu jen odhady a nejsou zrovna moc přesné.
Určitě bude miminko v pořádku 🙂

alcar
23. bře 2017

Ja bych to taky tak neresila. Ten tyden jeste neni tak moc. To je nejakych 100-200g a to podle me nehraje v tomto, uz vysokem, tydnu zadnou roli. Mereni je hodne orientacni. Moje mala mela ve 33.t taky o 200g mene, nez mela tehdy mit a narodila se malinka 2.770g a vubec nikdo to neresil. Proste budes mit drobnejsi miminko.

kukokuko
autor
23. bře 2017

@enalga
No zarazila mě paní doktorka, když řekla, že není důvod zatím plašit, že na ukončení těhotenství to není..To mi znělo dost hrozně a dost mě to vyplašilo, i když to asi tak nemyslela..

alcar
23. bře 2017

Jeste jsem chtela dodat, ze jina situace by byla, kdyby bylo miminko o tyden mensi treba ve 20.tt, tam uz by to bylo podezrele. Ale po 25.tt rostou miminka skokove, jeden tyden naberou treba jen 50g a dalsi tyden 150g a vse dozenou. A to mereni je opravdu nepresne, nechapu, proc te dr. tak strasi, ze je mimco o tyden mensi. Kdyby byla mensi o mesic...nereknu.

kukokuko
autor
23. bře 2017

@lepsa
Děkuju, snad to bude OK...První mimčo, tak vše asi víc řeším...

tifanyt
23. bře 2017

Ja mela nale brisko cele tehotenstvi a lekar me celou dobu hlidal vice,protoze se mu nelibilo,ze je prcek o 2 tydny mensi...
Nakonec se narodilo 3kg mimco...
U druheho to bylo stejne,ale uz vedel,ze se u me nemusi vzrusovat 😉

alcar
23. bře 2017

@kukokuko dr. hlavne nemuze zhodnotit situaci podle jedineho utz. To, ze te pozvala na komtrolni utz je samozrejme v poradku, ale nemusela te teda tak vystrasit, protoze to zatim zadna katastrofa neni.

lepsa
23. bře 2017

@kukokuko taky mám první a když mi v porodnici nejprve dr řekla, že je o 4 týdny menší, byla jsem vystrašená až až. Ale poznala jsem, že co dr to jiný názor. Neboj, všechno bude v pořádku 🙂

kukokuko
autor
23. bře 2017

@alcar
Děkuju, abych doktorce zase nekřivdila, tak ona říkala, že to není ještě žádná tragédie, asi to jen nepodala úplně šikovně...Já čekala právě spíše větší mimčo, přítel měl porodní váhu 4,5 kg, já průměr přes 3kg, ale na to asi taky nezáleží..Třeba se mimčo do porodu ještě pěkně vypapá...Doktorka řekla brát vitamíny a co nejvíc odpočívat...Mamavit beru celé těhotenství..

kaja2016
23. bře 2017

@kukokuko Me rekli, ze se to ma resit az kdyz je to vic jak o 14 dni. Jedna dr. mi rekla, ze je mensi a druha se divila, proc me vubec strasila....

alcar
23. bře 2017

@kukokuko no to ti teda nepodala vubec sikovne. Krome mereni se taky musi zhodnotit treba prutoky pupecnikem, protoze pokud by ta nizka vaha mela nejaky duvod, muze to byt v placente, ze treba nestiha vyzivovat atd. To, ze je mimco o tyden mensi, jako jediny ukazatel neprospivani mimca, vibec nic neznamena. Musi se tam zhodnotit vice parametru a idealne prave pri dvou utz alespon s odstupem tydne. Takhle od boku se fakt hodnotit neda.
Na porodnich vahach tvych a partnerovych vubec nezalezi. Ja vazila po porodu 3.600 a manzel 4.000 a dcerka byla mala.

kukokuko
autor
23. bře 2017

@kaja2016
A jak se to pak vlastně řeší, nevíš?

alcar
23. bře 2017

@kukokuko nepribirani miminka ma vzdy nejaky duvod! Takze pomeri prutoky pupecnikem, jestli funguji vsechny cevy, muzou zmerit i prutoky mozkem. A budou te vice sledovat, na utz budes chodit klidne kazdy tyden. Pokud zacnou byt prutoky spatne, tak te hospitalizuji a napichaji se kortikoidy na dozrani plic miminka a az to bude uz uplne katastrofalni, tak pujde mimco ven. V takovem udrzovacim stavu muzes vydrzet klidne jeste i mesic a dele. Ale ja bych se nebala a nemalovala cerne scenare. Uvidis, ze to bude dobre! 😉 ❤

astyna
23. bře 2017

Lékaři počítají s ovulací v půlce cyklu, pokud máš cyklus delší a ovulaci pozdějí, sedět to nebude nikdy. Syn byl taky o týden vždy menší a nyní tomu není jinak. Ale narodil se přesně na den dle data početí 🙂 Pokud je jinak vše v pohodě, je to prostě tímto.

kukokuko
autor
23. bře 2017

@alcar
Jasně, díky, buďme optimisté😉

jitulina81
24. bře 2017

Ja jsem to mela v 36tt. Hlavicka a steheni kost odpovidaly, ale brisko odpovidalo -3 tydny. A jeste maly vahovy odhad. Tusim asi 2000g. Prutoky ok. Pani doktorka me uklidnovala, ale ja to doma strasne obrecela, mela jsem strach aby mala byla v pohode. Jeste mi doktorka rekla, ze ji da dva tydny, zda vyroste, kdyby ne, placenta pravdepodobne nefunguje jak ma a mala by sla ven. Za dva tydny vahovy odhad 3200g. Mala se narodila o 6 dni pozdeji s vahou 2970g. A uplne ok, jen drobna.

dofi86
24. bře 2017

Bud v pohode...take jsem mela obe holcicky s uzsim pasem a mensi porod.vahou podle UTZ.Druha dokonce o mesic pozadu a nakonec mela vahu 2,9kg,takze v pohode 🙂 Je to jen odhad....+-500g.Obe byly v poradku.Tvoje urcite taky budou.Je to genetika...take jsem hubenejsi a take na me dlouho tehu nebylo videt.Tvoje gynekolozka asi nezvolila uplne vhodna slova...Kdyby se fakt neco nelibilo,tak se pak kontroluje vyziva,prutoky a ty budou verim ok 😉

soyevita
24. bře 2017

@kukokuko No mě tvrdili,že malá je o 3týdny menší a rodila jsem skoro 4kg dítě.Obvod břicha jsem měla týden před porodem 97cm
Moje sousedka měla ještě o hodně menší břicho,taky jí tvrdili,že mimčo je o dost menší-ona je zdravotní sestra a on chirurg.Takže byla dost pod kontrolou a její malá měla 4100g
O u mě se v odhadu váhy sekli skoro o 1kg

brouzdalka
24. bře 2017

Nenech se stresovat, odhady jsou orientační, ale lékaři z nich dělají tu nejpřesnější metodu jak o miminku zjistit všechno. Pak ti tvrdí, žes otěhotněla tehdy a tehdy (a ty přitom víš, že to není možné) a že miminko bude mít 4 kg a ono taky může mít 4,5 a nebo 3,2. V tomhle ohledu se jeví týden, o který nesedí do téch jejich tabulek, jako úplné prd ☺️ Mně se jeden syn rozcházel podle doktorky jednou hodnotou dokonce o 3 týdny. Narodilo se normální 3kilové miminko. Pak to na mě s nervováním zkoušela ještě u druhého syna, tak jsem další utz odmítla a byl klid. Druhý syn měl dokonce 3,3 kg. Neupínej se tolik na ta čísla ☺️

lenusaak
24. bře 2017

Tak my máme zase mimčo o týden vetsi... nam to bylo vysvetleno takto, do prviho screeningy by měly miminka rust stejně, takze by mělo tomu tydnu tehu odpovidat, proti se take na prvnim screeningu stanovuje termin porodu. Pote uz miminka rostou podle toho jak to maji v genech , nekomu se ve 40tt narodi prcek, nekomu se ve 40tt narodi velikan-tabulky s velikostma k jednotlivym týdnum těhotenstvi jsou jednotne zobecněné. Do toho prvniho screeningy by tomu tt odpovidat měli, pak uz to je opravdu o genech. My jsme vysoci, takze nas to nai neprekvapilo, ze ta anse je delsi ... druha vec co pak muze hrat roli ve velikosti jsou potom ty jiz zmiňovane prutoky.
Mimochodem, to źe je ta naše cácorka vetsi nam rekli uz na druhem screeningu, do te doby rostla podle tabulek 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru