Dobrý den,
dnes jsem byla u svého gynekologa na měření miminka. Vše v pořádku, průtoky v normě. Jen mě znervóznila biometrie (měření). Podle MS jsem 36+0. Hlavička prý odpovídá cca 37tt, ale bříško spíš 34. Bojím se, že může být mimčo postižené (i když genetika ve 13. i 20.tt byla v pořádku). Hlavička vypadá větší a bříško menší.
Děkuji za reakce a přeji hezký víkend.
Do odchylky odpovídající dvou týdnům vývoje od data vyšetření se to považuje za přirozenou variabilitu - prostě každej jsme nějakej ... Manžel má třeba hlavu prostě velkou a obě děti to mají po něm (i teď v sedmi a třech letech).
Já si se čtyřletou dcerou půjčuju čepice, při porodu jsem rupla, ale dcera je v pořádku ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@den1002 Moji kluci měli ve 36.tt hlavu odpovídající myslím dokonce 40-42tt, pak nám to dokonce ukazovalo datum porodu, které už bylo ;) Oba jsou zdraví a mají velkou hlavu doteď (při porodu byla normálně průměrně velká, ale dost šišatá, jak se stáhly lebeční švy) ;) Bříško měli taky odpovídající menšímu týdnu.