Klidnější dítě. Příprava na porod?

anirij332
18. únor 2020

Zdravím všechny 👋
Mám takovou asi hloupou otázku 😄 ale poslední dny, je náš maličký cimdal klidnější, byla jsem i na pohotovosti, protože jsem ho cítila úplně minimálně. Jsem 37tt a náš malý drobek už má přes 3 kila 🙄 tak mně napadlo, jestli to, že je cimdal klidnější nějak nesouvisí s tím, že by se už pomalu připravoval na porod a sbíral sílu, je to možné? Uklidnilo se vám také miminko takhle ke konci? Třeba včera byl zase živější a dneska je zase hodný... Což u něho není zvykem, běžně kopal 24/7 🙄 chápu že má míň prostoru, ale tak to má už delší dobu a stejně jsem cítila aspoň jak hejbe ručičkou nebo tak a teďka jen občas vybouli zadek, trochu kopne a zase dál spí..

lennus
18. únor 2020

@anirij332 Ano, jak měla málo místa, už jsem ji tam tolik necítila, ale přijde mi to tak v pořádku, byla jsem v klidu

anirij332
autor
18. únor 2020

@lennus já v klidu taky jsem, ale mám strach že když ze dne na den přestal být hyperaktivní, že kuje nějaké pikle 😁

hasara33
18. únor 2020

@anirij332 ahoj, takhle pár dní před porodem jsem si nevšimla nějaké menší co větší aktivity, ale v den porodu byla malá právě extrémně aktivní, opravdu tam dělala psí kusy no a pak mi praskla voda 😁

zuzan88
18. únor 2020

@anirij332 ahoj, já měla teda obě děti aktivní do poslední chvíle... Jeden porod 37+2 a druhý ve 40 tt

amazonkajanik
18. únor 2020

@hasara33 měla jsem totéž a ještě k tomu ten den na monitoru. Týden před usnul,že mě ho museli natáčet znovu po změně polohy a v den porodu křivka,jak kdyby se měřily otřesy na Etně 😂 to doktorka říkala,že to ještě nebude (38+6)za 9h jsem tam byla zpět,že rodim

hasara33
18. únor 2020

@amazonkajanik já byla den předem na kontrole a doktor po vyšetření také říkal, že se vůbec nic nechystá 😄 no ale chystalo 😄

krupka3
18. únor 2020

No on ten porod nakonec prijde, at to bude zitra nebo za mesic. Zaujalo me to, ze kdyz se nehybe a nekope te, je podle tebe "hodny". Takze kdyz se hybe a kope, je zlobivy? 😀

lennus
18. únor 2020

@anirij332 Miminko je donošené a má krásnou váhu, už není třeba se bát, ale těšit se, samo si vybere, kdy přijde 😉

mish_ka
19. únor 2020

37+2 byl celý den hrozně spavý, až jsem z toho neměla dobrý pocit. Pila jsem i hodně coly, jedla čokoládu, snažila se nějak zaměstnat. No a v noci mi rupla voda a ráno byl na světě. Takže u mě snížená aktivita teď znamenala porod. U staršího jsem ale nic takového nezaznamenala.

anirij332
autor
19. únor 2020

@krupka3 jo protože to sakra bolí! 🤣

@lennus to já se těším, hezky ať už jde, budu radši když ho budu moct mazlit, než se strachovat proč jako zase nekope...

@mish_ka no já sladký nemůžu, takže si dám třeba pomeranč a čekám... No včera přes den klid a v noci teda valil jiný bomby frajer, takže si asi přehodil režim

astyna88
19. únor 2020

Ale.hybat by se melo. Pokud ne, tak je to zase spatne,ne ze je hodne....my.mame angel sounds a kdyz se mi neco nezdalo,tak jsem si zkontrolovala srdicko.

anirij332
autor
19. únor 2020

@astyna88 no však proto jsem byla na pohotovosti, on se prý hýbe, jen byl jinak natočený takže kopal víc do prostoru a ne do mě no 🙄 teď už je zase ve své kůži a jede nonstop 😁 akorát byl pár dní klid tak jsem si říkala že třeba už chce za námi a nic no

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru